Ce este mamografia?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Advertorial (P)

Ce este mamografia?

GALERIE
Mamografii Spitalul Providenta
 • Mamografii Spitalul Providenta
- +

Mamografia este o radiografie specială a sânului, o examinare sigură, fiind considerată cea mai importantă şi de acurateţe metodă în detectarea cancerului mamar.

Când se recomandă o mamografie?

 • Femeilor peste 40 de ani este recomandată anual, ca metodă de screening, chiar dacă nu prezintă simptome (dureri, modificări ale pielii, noduli detectabili la autopalpare);
 •  Femeilor peste 35 de ani care prezintă modificări clinice sau care prezintă factori de risc (în special rude de grad I cu cancer de sân, ovar sau endometru uterin);
 •  Femeilor sub 35 de ani care prezintă leziuni suspecte, depistate ecografic.

De ce să faci o mamografie?

 • Este cea mai bună metodă de a descoperi cancerul de sân înainte să apară simptomele;
 • Este mai uşor să previi decât să tratezi;
 • Te ajută să fii mai liniştită, încrezătoare şi să te simţi în siguranţă.

Beneficiile mamografiei digitale faţă de cea analogică

În cazul mamografului analog imaginile sunt printate pe film însă, la mamograful digital găsim numeroase beneficii:

 • Imaginea sânului este la o calitate mult superioară;
 • Doză de iradieră cu 40% mai mică decât în cazul mamografului analogic şi rezoluţie mai mare;
 • Stocarea electronică a rezultatelor şi a imaginilor, transmiterea cu uşurinţă,  păstrarea în siguranţă;
 • Se reduce nevoia de repetare a examinarii datorită supra sau subexpunerii.

Ce este mamografia digitală cu tomosinteză?

Tomosinteza înseamnă că în timpul unei scanări sunt achiziţionate mai multe imagini ale sânului din diverse unghiuri, cu o iradiere scăzută. Ulterior, imaginile sunt utilizate pentru a crea o serie de secţiuni cu grosime de 1 milimetru, astfel încât ele sunt folosite pentru a realiza o reconstrucţie tridimensională a sânului. Reconstruind tridimensional se elimină confuzia cauzată de suprapunerea cu ţesutul glandular.

Avantajele tomosintezei

 • Precizie mult sporită în detecţia şi diagnosticul tumorilor, indiferent de dimensiuni;
 • Doză minimă de iradiere; Detectarea cu acurateţe a cancerului mamar;
 • Reducerea numărului de controale ulterioare şi, implicit a costurilor;
 • Îmbunătăţirea diagnosticului la persoanele cu sân dens;
 • Scad rezultatele fals pozitive.

Mamograful Selenia Dimension 3D este cea mai modernă tehnologie de examinare a sânului şi se află la Spitalul „Providenţa” din Iaşi.

O mamografie anuală este cea mai bună metodă de a descoperi şi trata cancerul de sân, în stadiul incipient.

Întreabă medicul tău despre importanţa mamografiei!

Accesarea serviciilor medicale se face cu programare prealabilă la numerele de telefon 0232 241 271 / 0730 230 030, pe email la programari.spital@providentamedical.ro sau la sediul Spitalului „Providența”, Șoseaua Nicolina, nr. 115, Nicolina 2, Cug, Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.