anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Ce fel de gheneral mai e şi ieşeanul nostru?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Să începe azi cu o probozeală, că tot e uichend. Nu mai comentaţi pe lângă, băi răutăcioşilor, vizavi de avansarea lui Iamandi de către prezidentul Iohannis, acum câteva zile, pe motiv că i-a dat o stea dar a scris că-i pune două. 

Da, aşa este, general maior însemna până acuma câţiva ani o stea, la general-locotenent erau două stele, iar general colonel erau trei. Dar în ‘95 s-a schimbat treaba, iar general de brigadă e cu o stea, maior cu două şi locotenent cu trei. Da, cam anapoda pentru ăi de-au făcut armata, dar cică aşa a vrut atunci unul care n-a făcut-o, şi aşa a rămas.

Aşa că nu mai faceţi degeaba başcă de domn gheneral de la Iaşi şi de stelele lui, că nu-i el de vină. Poftim? Despre ochii lui albaştri? Ei, aicea faceţi başcă câtă vreţi voi: că ăia, şi asta e sigur, nu Iohannis i i-a dat!

Una cu senatoarea

Pentru că tot este în aceste zile personagiul negativ al României, ba chiar şi al Italiei, iote că ne-am amintit o informaţie de culise, din campanie, de care chiar uitasem: voi ştiţi că madama senator de Iaşi are atâta succes la bărbaţi încât a reuşit să se mărite de trei ori până acum, divorţând de două ori? Vorba unui amic: are ea un vino-ncoa al ei, greu să-i rezişti, of! Mai ales dacă-ţi plac muşcăturile...

Iaca şi poza:

Şi pentru că s-au anunţat deja geruri şi viscoală pentru zilele următoare, vă prezentăm azi una bucată poză mai veche, dar perfect actuală. Fireşte, la pachet cu întrebarea evidentă: a cărui doctrină politică stă mai bine pe căpăţână, dintre cei patru mari oameni de stat? Păi, vedeţi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.