Ce hotărâri au adoptat ieri aleşii judeţului. Una se referă la animalele abuzate
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Ce hotărâri au adoptat ieri aleşii judeţului. Una se referă la animalele abuzate

GALERIE
sedinta cj
  • sedinta cj
- +

De la dotări şi investiţii în spitalele judeţene la clarificări privind proiectul de extindere a infrastructurii aeroportuare.

Pe parcursul a mai bine e o oră şi jumătate, aleşii judeţului au adoptat ieri nu mai puţin de 50 de proiecte de hotărâre. După ce au aprobat, printre altele, creditul de angajament pentru anul 2021 şi creditul bugetar pentru anul 2022 aferente obiectivului de investiţii „Construirea şi Dotarea Centrului Regional pentru Tratamentul Infertilităţii Iaşi”, investiţie cu o valoare estimată de 55,85 de milioane de lei fără TVA, aleşii au cerut un „catalog” al spaţiilor cedate sau primite în folosinţă de CJ.

Proiectele Aeroportului au fost cele mai îndelung discutate, indiferent că era vorba de închirierea unor spaţii, de demolarea unor clădiri dezafectate precum fostul sediu al Aviaţiei Utilitare (ca să facă loc viitorului terminal de pasageri) sau de contractul de concesiune pentru 7.800 mp de teren reziliat cu firma care ar fi urmat să construiască un centru de mentenanţă pentru elicoptere. PSD, care a suţinut acest din urmă proiect în mandatul trecut, s-a abţinut de la vot, în vreme ce PNL şi PMP, care s-au abţinut atunci, au votat acum pentru respingerea plângerii prealabile a firmei respective. Votul a survenit explicaţiilor date de vicepreşedintele Marius Dangă, care a condus şedinţa de plen de ieri, potrivit cărora s-a convenit cu conducerea Aeroportului să i se ofere firmei respective un alt teren pentru amenajarea facilităţilor prevăzute în contractul reziliat.

Tot în şedinţa de ieri, au fost aprobaţi indicatorii tehnico-economici rezultaţi la faza Proiectului Tehnic şi a devizului general elaborat pentru obiectivul de investiţie „Extindere şi dotare unitate funcţională regională de urgenţă în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sf. Maria” Iaşi”.

În fine, consilierii judeţeni şi-au dat acordul şi pentru creditul bugetar pentru anul 2022, în valoare de 72 de mii de lei, pentru serviciile de adăpostire a animalelor care fac obiectul ordinului de plasare în adăpost, de pe aria administrativ-teritorială a judeţului laşi. Adăugat in extremis pe ordinea de zi, propunerea prevede că aceste servicii constau inclusiv în capturarea/ preluarea/ ridicarea, asistenţa veterinară de urgenţă, intervenţia chirurgicală, transportul, cazarea, hrănirea, deparazitarea, vaccinarea şi controlul bolilor animalelor, conform legislaţiei sanitar-veterinare, în funcţie de necesitatea fiecărui caz în parte. „Ordinul de plasare a animalului în adăpost se pune în aplicare de îndată de către personalul din cadrul entităţii responsabile, în prezenţa poliţistului care a emis ordinul”, precizează raportul de specialitate al proiectului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Degetelezare

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.