Ce-i la prima mână nu-i minciună!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 18.04.2021

Ce-i la prima mână nu-i minciună!

GALERIE
5 - YES 1
  • 5 - YES 1
- +

Unul dintre marile avantaje ale Internetului este, evident, accesul la informaţie în timp aproape real. Deseori, în muzică, pentru o informare corectă şi rapidă, mai e nevoie, pe lângă conexiunea la Internet, şi de cunoaşterea limbii engleze; altminteri, informaţiile la mâna a doua, traduse, pot veni cu surprize...

Citim multe reviste on-line, ne-am făcut cont (gratuit) şi primim zilnic newsletters (iată câteva idei):
 
 
 
 
 

Aşa am aflat că pe 6 martie a murit Alvin Lee, leaderul trupei Ten Years After  

(trupă care, fără Alvin Lee, a concertat în 2011 şi la Iaşi!), 

 că pe 12 martie a murit Clive Burr, bateristul de pe primele trei albume Iron Maiden,

şi tot de acolo am aflat despre decesul lui Peter Banks (7 martie), primul chitarist al trupei Yes - cu care a avut, totuşi, o relaţie foarte scurtă, în perioada 1968-1970. 

 Cel mai longeviv chitarist de la Yes a fost Steve Howe, care şi acum face parte din formaţie,

cunoscut şi pentru participarea sa la supergrupul ASIA (fără legătură cu alea patru dudui mioritice): 

Prin 1982, fără Howe (plecat la ASIA, după cum spuneam), cei de la Yes l-au atras pe sud-africanul Trevor Rabin; primul album cu el a fost 90125, de pe care cred că ştiţi hitul "Owner Of A Lonely Heart"...

Ajungem de unde am pornit: la nevoia de informare din surse credibile, la prima mână: făceam revista presei şi am dat peste un titlu din Gândul, "A murit chitaristul legendarei trupe Yes". Cine nu ştia deja despre Peter Banks şi a citit titlul şi-a închipuit că a murit Steve Howe. Cine nu ştia deja despre Peter Banks şi s-a repezit la clipul din pagină şi-a închipuit că a răposat Trevor Rabin ("Owner Of A Lonely Heart", fără nici o legătură cu dispărutul). De-aia ziceam că pe lângă conexiune rapidă la Internet trebuie şi conectare de lungă durată la fenomenul muzical.
 
Prin 1982 eram în clasa a noua şi aveam deja în colecţie primele LP-uri, albume vinyl: The Beatles, Rolling Stones, AC/DC, Pink Floyd, Genesis, Black Sabbath...
 
Audiţie plăcută şi week-end la fel!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De la Koudela la Schär, via Şovre

Nicolae GRECU

De la Koudela la Schär, via Şovre

Corectitudinea politică în sport începe să însemne respectarea ad litteram a unor reguli, indiferent cât de stupide ar fi.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (IV)

În acest episod, autorul serialului se referă critic la încercările unui cunoscut etnolog contemporan de a impune ideea existenţei unui „mit fondator” românesc, bazat pe figura împăratului roman Traian, cuceritor al Daciei.

Iar şi iar despre pocăinţă

pr. Constantin STURZU

Iar şi iar despre pocăinţă

Pocăinţă nu se poate face decât în timp. Când se termină timpul, omul nepocăit "se încremeneşte în moleşeala sufletului şi în nesimţire". Există şi atunci un soi de pocăinţă, dar "pocăinţa lui de acolo este un regret pentru viaţa lui greşit trăită, dar unit cu neputinţa de a se mişca din ea" (Părintele Dumitru Stăniloae). 

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cum a devenit Europa un model civilizaţional?

Ideile vehiculate în rubrica de azi, aparţinând marelui filozof francez Rémi Brague (1947-), deşi par străine de tărâmul economiei, au un rol important în înţelegerea modului cum s-au născut şi consolidat valorile şi instituţiile occidentale care caracterizează azi o naţiune civilizată, inclusiv sub raport economic.

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.