anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Ce indică limbajul trupului

GALERIE
grafica
 • grafica
- +

Dacă ştii să intrepretezi limbajul trupului atunci vei înţelege cum se simte o persoană doar urmărind mesajele pe care trupul său le transmite. Iată câteva dintre mesajele trimise de trupul unei persoane, potrivit sfatulparintilor.ro:

Braţele deschise

– Este o bună modalitate de a arăta disponibilitate, în special atunci când sunt combinate cu palmele deschise

– Palmele deschise arată o persoană deschisă, sigură pe forţele proprii. Atunci când palmele ating pieptul persoana respectivă transmite semnale de onestitate. Când interlocutorul îşi apropie şi îşi depărtează mâinile de trup mesajul transmis este unul pozitiv.

 Braţele încrucişate

– Este un mecanism de apărare prin care interlocutorul arată că nu este deschis la ceea ce se spune sau se face;

– Poate însemna chiar respingere;

– O persoană rece;


– Încăpăţânare

– Palmele închise denotă o inimă închisă.

Pumnii strânşi

– Este bine să eviţi persoana care îşi strânge pumnii în timpul discuţiei – înseamnă că s-a supărat şi este pe cale să explodeze;

– O persoană rece;

– O persoană încordată

Dacă în timp ce vorbeşti interlocutorul începe mâzgălească îţi transmite că s-a plictisit şi nu este interesat de ce-i spui.

Privire de jur împrejur

– Persoana din faţa ta vrea să plece;

– Sau se gândeşte la altceva;

– Interlocutorul este plictisit fie de situaţie fie de conversaţie;

– Dacă în timp ce vorbeşti persoana de conversaţie îşi ţine picioarele sub scaun, îţi spune că este plin de ardoare şi abia aşteaptă să treacă la lucru.

– În cazul în care se loveşte uşor peste bărbie în timp ce tu îi faci o propunere, mesajul este clar:  îţi evaluează spusele.

Oglindirea

De obicei aceasta apare atunci când două persoane se înţeleg foarte bine şi fiecare copiează limbajul trupului celuilalt, într-un mod subtil. Iată ce se oglindeşte:

– Respiraţia;

– Gesturi;

– Mişcările ochilor;

– Mişcările trunchiului;

– Poziţia picioarelor;

– Tiparele de vorbire;

– Mişcările braţelor;

– Energie emotivă: încântare, relaxare.

În cazul în care practici oglindirea cu o persoană, cheia este să faci totul într-un mod subtil. Există un anume ritm al procesului pe care o sa-l deprinzi odată cu experienţa.

Mesaje înşelătoare

– Un oftat pufăit. De obicei bărbaţii fac aşa atunci când se simt atraşi de o femeie;

– A încuviinţa din cap – În cazul în care, ocazional interlocutorul încuviinţează din cap îi transmite vorbitorului un mesaj pozitiv. Indică faptul că îl ascultă şi este interesat de ceea ce spune;

– Prea multe încuviinţări – Nici acum mai mult nu înseamnă mai bine. De fapt, vorbitorul trebuie să fie atent întrucât ascultătorul şi-a pierdut interesul şi s-a plictisit;

– Loveşte aerul cu mâna ca şi cum l-ar tăia – Este un mod agresiv de a transmite că nu este de acord cu interlocutorul;

– Spaţiul personal – Respectarea spaţiului personal al unei persoane este crucial când este vorba despre câştigarea încrederii. Rămâni la cel puţin 1 braţ distanţă de cel/cea cu care vorbeşti.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.