anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Advertorial (P)

Ce influență au schimbările Google în privința atributului nofollow?

GALERIE
din martie 2020 se adauga noi atribute link-urilor rel ugc rel sponsored
 • din martie 2020 se adauga noi atribute link-urilor rel ugc rel sponsored
- +

Costin Vânt, Managing Partner la Agenția SEO Edcora ne prezintă principalele modificări.

La începutul lunii septembrie Google a anunțat o serie de schimbări în privința identificării naturii linkurilor. Astfel atributul nofollow, introdus în urmă cu mai bine de 15 ani, suportă o serie de nuanțări, pe care cei care se ocupă de SEO este rocomandat să le ia în considerare. Oricum, în tot acest timp lucrurile au cunoscut o dinamică specifică, ce merita să fie transpusă și într-o serie de modificări de abordare.

Scopul este acela de a ajuta motoarele de căutare să inspecteze mai bine paginile și să ofere rezultate cât mai relevante utilizatorilor. Momentan aceste modificări au produs multă confuzie și au ridicat numeroase întrebări.  Aplicarea lor nu afectează pe nimeni și nu este încă foarte clar ce efecte vor avea pentru site-urile care se vor conforma sau nu. Abia de la anul, din martie se vor putea vedea mai bine implicațiile pe care aceste schimbări le vor produce.

Care sunt modificările SEO anunțate de Google în septembrie?

Iată care sunt aceste schimbări:

 • relâ"nofollow" va fi tratată din 1 martie 2020 ca o sugestie (hint) mai degrabă decât ca un semnal puternic.
 • relâ"sponsored" este un nou atribut care scoate în evidență linkurile sponsorizate sau venite din partea unor afiliați, pe care Google îl ia deja în considerare.
 • relâ"usg" este și el un nou atribut care desemnează un conținut generat de utilizator (user generated content) și care este deja aplicat de acest motor de căutare.

Astfel linkurile pot fi marcate în mai multe feluri, ca nofollow, sponsored, usg, combinări ale acestora și default sau no value attributed.

De asemenea, de acum încolo aceste atribute vor fi tratate ca sugestii (hints), putând avea un rol în procesul de rankare sau page score, pe care motoarele îl vor stabili după criterii încă nespecificate.

Important este că pentru moment nu trebuie făcut nimic, toate link-urile existente putând să rămână așa cum sunt, fără a suporta penalități sau alte repercursiuni negative. Însă din martie, anul viitor lucrurile se pot schimba, fără a avea prea multe detalii clare, ci doar sugestii.

Sursa: Blog Seo Edcora

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.