
Ce înseamnă că marți sunt „trei ceasuri rele”? Care e soluția să scapi de „blestemul” superstiției?

Auzim adesea că marți sunt „trei ceasuri rele”. Superstiția în această privință este una veche, iar, vrând-nevrând, avem o strângere de stomac ori de câte ori se apropie o nouă zi de marți. Dar ce înseamnă acest lucru, de fapt, și cum putem să scăpăm „blestemul” orelor nefaste?
Că marți sunt „trei ceasuri rele” românii aud în jurul lor încă de când sunt copii. Deși e vorba doar de o superstiție – sperăm – ideea e atât de înrădăcinată în mintea multora încât așteaptă mereu cu griji sporite o nouă zi de marți, chiar și cei care pretind că nu sunt superstițioși, scrie newsweek.ro.
Totuși, există soluții pentru a „fenta” acele ore nefaste și a transforma ziua de marți într-una de succes.
Urmăriți canalul „Ziarul de Iași” pe WhatsApp. Cele mai importante știri ale zilei sunt disponibile aici
Chiar dacă ne considerăm neinfluențați de vreo superstiție, uneori ne surprindem că privim cu îngrijorare inexplicabilă spre o nouă zi de marți, când e să se apropie.
Și parcă pe parcursul întregii zile suntem mai încordați, reușind să răsuflăm ușurați, să ne relaxăm abia la finalul zilei, când nimic rău nu s-ar mai putea întâmpla.
În principiu, e vorba de trei ore în care trebuie să fii atent la ce faci și ce ți se întâmplă, altfel riști să ai parte de ceva total neplăcut, dacă nu cumva chiar o nenorocire.
E drept, „trei ceasuri rele” sunt, de fapt, și sâmbăta, dar nimeni nu prea s-a plâns de acest lucru, mai ales că, pentru majoritatea oamenilor, e o zi de weekend, de odihnă.
Mai mult pe newsweek.ro.
Publicitate și alte recomandări video