anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ce îşi propune Romeo Vatră, noul manager interimar la Aeroport

GALERIE
aeroport iasi
 • aeroport iasi
- +

Liderul grupului liberal din CJ va demisiona din funcţia de consilier judeţean

 

Aeroportul Internaţional Iaşi are un nou director general interimar numit pe filiera politică a liberalilor. Consilierul judeţean Romeo Vatră (PNL) va asigura conducerea aerogării începând de luni şi, cel mai probabil, până la numirea prin concurs a unui director. Această procedură este una de durată, urmând a fi îndeplinită în cursul anului viitor: în primă fază, Consiliul Judeţean (CJ), în calitate de autoritate tutelară, trebuie să recruteze un nou Consiliu de Administraţie (CA) a aeroportului (actualul CA este pe final de mandat) şi, ulterior, CA-ul trebuie să organizeze concursul pentru funcţia de director general. Pentru a-şi putea prelua mandatul de director interimar, Romeo Vatră va demisiona atât din funcţia de consilier judeţean, cât şi din cea de preşedinte al Autorităţii Teritoriale de Ordine şi Pază (ATOP). „Principala mea prioritate este să asigur continuarea demersurilor pentru obţinerea finanţării în ceea ce priveşte prima etapă a proiectului de modernizare a Aeroportului, respectiv construirea unui nou terminal şi extinderea parcării”, a declarat ieri Romeo Vatră.

Proiectul invocat de către noul director are ca termen de realizare decembrie 2023, o valoare de peste 70 milioane euro şi ar urma să fie finanţat din fonduri europene şi un credit bancar. Potrivit liberalului, Iaşul are o concurenţă puternică din partea aeroporturile din Bacău şi Suceava, oraşe unde, în ultimii ani, au fost făcute investiţii importante în infrastructură. „Construirea noului terminal, care va asigura o capacitate de procesare de 3,5 milioane pasageri/an, va determina ca Iaşul să aibă cel mai mare aeroport din regiunea de nord-est”, a mai spus Romeo Vatră. Acesta a fost numit în funcţie la propunerea reprezentantului din CA al autorităţii tutelare, în condiţiile în care conducerea judeţului este asigurată de liberali. Romeo Vatră nu a vrut să comenteze aceste aspecte. În ultimele două legislaturi, a fost liderul de grup al consilierilor judeţeni ai PNL. Liberalul este absolvent al Liceului de Informatică şi al Facultăţii de Automatică şi Calculatoare. Potrivit celei mai recente declaraţii de avere, Romeo Vatră nu este asociat sau acţionar în vreo firmă, dar a acordat un împrumut în nume personal de aproape 100.000 lei firmei Impact Impex SRL (comerţ), unde asociat majoritar este soţia lui.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.