Ce lipsește echipei naționale de fotbal a României? Adevăruri spuse până acum cu jumătate de gură

sâmbătă, 06 iulie 2024, 03:00
1 MIN
 Ce lipsește echipei naționale de fotbal a României? Adevăruri spuse până acum cu jumătate de gură

Echipa națională de fotbal a fost eliminată de la Euro 2024, după ce a câștigat grupa E și a pierdut în optimi în fața Olandei. Dincolo de rezultate, poate cel mai important lucru este că a câștigat încrederea pierdută a multor zeci sau chiar sute de mii de fani.

Avem din nou echipă, se spune acum, un simbol național pentru care merită să suferi și să te bucuri. Dar în timp ce sentimentul regăsirii unei valori naționale a umplut piețele cu fani entuziaști, câteva voci din jurnalismul sportiv ne spun că euforia a trecut și e vremea să băgăm picioarele în apă rece. Cât de valoroasă este echipa națională?

Ovidiu Minea, șeful departamentului Sport de la Ziarul de Iași, spune câteva adevăruri care se rostesc acum, în toiul bucuriei, cu jumătate de gură. Cum comparăm echipa națională de acum cu echipele naționale din trecut, care sunt slăbiciunile acesteia, ce rol a jucat norocul în performanțele de până acum, ce greșeli a făcut selecționerul Edi Iordănescu, cum a reușit să clădească echipa și să-i dea atuu-rile unui grup redutabil, în condițiile în care nu dispunem de talente deosebite, ce a determinat explozia de entuziasm a fanilor, o comparație cu performanțele echipelor din țările estului Europei, acestea, dar și altele, sunt temele discuției de ”20 de minute” dintre redactorul șef Toni Hrițac și jurnalistul sportiv Ovidiu Minea.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii