anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Ce locuri de muncă pot găsi ieşeni în ţară şi străinătate prin intermediul AJOFM

GALERIE
locuri de munca vacante1
 • locuri de munca vacante1
- +

Cele mai recente oferte de locuri de muncă vacante ȋn străinătate prin intermediul reţelei EURES au fost date publicităţii de către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Iaşi. Potrivit centralizării instituţiei ieşene, la momentul actual sunt disponibile 109 locuri de muncă în Spaţiul Economic European, oferte „puse la bătaie” de 8 ţări. 

Salariile pornesc de la 1.000 de euro brut/lună şi pot ajunge până la 19.750 de euro brut/lună. În Norvegia sunt vacante cele mai multe locuri de muncă, mai precis 53, fiind căutaţi specialişti ortodonţi, cercetători, mecanici, ingineri şi zidari. În Olanda se caută 20 de lucrători în agricultură, iar în Germania sunt libere 17 locuri de muncă, nemţii având nevoie, printre altele, de şoferi, mecanici şi tehnicieni service. Lista ţărilor care îi aşteaptă pe români să muncească este completată de Polonia (7 locuri), Spania (5 locuri), Finlanda (4 locuri), Slovenia (2 locuri) şi Italia (1 loc).

În evidenţele AJOFM Iaşi sunt disponibile, totodată, şi 528 de locuri de muncă la nivel local, anunţate de către agenţii economici din judeţul Iaşi. Dintre acestea, 448 sunt destinate persoanelor cu studii medii sau profesionale, iar 80 celor cu studii superioare. Lear Corporation România, Das, Velrom, Europa Trade, Sedcom Libris şi HCL Tehnologies România sunt câteva dintre firmele locale care au nevoie de forţă de muncă în această perioadă.

Cititi si: Ieşenii de peste 40 de ani au cele mai mari dificultăţi în găsirea unui loc de muncă

La sfârşitul lunii aprilie 2021, cele mai recente date disponibile pe site-ul AJOFM Iaşi, în judeţul nostru erau 9.214 şomeri, dintre care doar 1.858 erau beneficiari ai indemnizaţiei de şomaj. În continuare, persoanelor cu vârsta cuprinsă între 40-49 de ani le este cel mai dificil să îşi găsească un job pe piaţa muncii ieşene, în această grupă de vârstă fiind înregistraţi în cea de-a patra lună din an 2.665 de şomeri la nivelul Iaşului. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.