Ce luăm pe mere la Iaşi dăm pe tablă la Bucureşti: iată cum ne furăm singuri basca!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce luăm pe mere la Iaşi dăm pe tablă la Bucureşti: iată cum ne furăm singuri basca!

GALERIE
puls
  • puls
- +

Ehehe, copii şi fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci dacă voi credeaţi că belelele astea ale lui dom’ Costel îl privesc doar pe el şi camarila liberală ieşeană dintre acesta şi Peni Hill, nu şi pe noi, ieşenii, indiferent cu cine am votat, atunci lângă boi v-alăturaţi şi cuvântu’ ne-ascultaţi, căci aveţi de ce! 

De-un par egzamplu, am auzit ieri pe surse că la marea împărţeală din aceste zile a funcţiilor cu influenţă din guvern ori agenturi subordonate, Iaşul a rămas cu doar unul din cei trei secretari de stat liberali care se vânturau până mai ieri. Asta după ce, ca să nu mai spunem din nou, că iar ne amărâm existenţa, Iaşul nici nu a putut trage nădejde să aibă vreun post de ministru plin, cum poate i s-ar fi cuvenit unui judeţ mare, locul doi după capitală, oraş universitar etc şamd.

Concret, auzim că junele liberal ieşean susţinut de dom’ Costel pentru funcţia de secretar de stat la SSG, Lucian Rusu, şi-a încheiat treaba acolo, fiind scos pe tuşă, şi acum încearca să intre la Dezvoltare, dar cine ştie!!. La fel ca şi Mihaela Popa, secretar de stat la educaţie, care-şi face bagajele.

De ce s-au întâmplat toate acestea, oare? Din ce auzim prin filială, cel puţin în primul caz, este faptul că pe influenţa lui dom’ Costel, după scandalul cu DNA, nu ar mai da nimeni prea multe parale, iar la centru nu mai e băgat în seamă deja, mai ales acuma după ghionturile date de Iohannis. Aşa că, până una sau alta, cam iată ce pierdem din cauza unor garduri de tablă: influenţă şi acces al Iaşului la resurse bugetare, din care vedem că alţii se servesc din plin. Asta ca să vedem ce-am avut şi ce-am pierdut, şi să nu spuneţi că am ştiut şi nu v-am spus...

Iaca şi reverul!

Apropo de ieşeanca Mihaela Popa, care îşi va pierde zice-se şi ea funcţia de secretar de stat la Educaţiune, deşi auzim că madama chiar îşi făcea bine treaba la proiecte europene în minister. Ca şi junele de mai sus, şi ea cică a căzut tot între scaune, la negocieri. Pe de o parte dom’ Costel a tot săpat-o cât a putut, căci ea a prins post acolo în guvernul anterior pe baza relaţiei cu Anisie şi nu cu şefii liberali de la Iaşi, cu care era de mult în contre.

Pe de altă parte, o susţinătoare a lui Boc din PNL a rămas fără post din cauza USR, aşa că a trebuit să i se facă loc la Educaţiune. Vorba lui domn prezident: ghinion. Nu neapărat pentru madam Popa, cât şi pentru noi, ieşenii: mai aveam cu ce ieşi în lume.

Calcule cu rest şi la USR Iaşi

Bun, cam aşa stau liberalii ieşeni: cu barca pe trei sferturi scufundată. Dar să nu credeţi că useriştii ieşeni au motive să facă mişto. Iote că, până la ora asta, aceştia nu au decât un secretar de stat, deşi e în discuţie filiala ce a adus, numeric vorbind, cele mai multe voturi în afară de capitală. Şi încă, dacă e să mergem mai departe cu raţionamentul, vorbim de un secretar de stat apolitic la Transporturi, Covăsnianu, care a prins postul mai degrabă în baza relaţiei lui personale şi oengiste cu ministrul Drulă, de la Pro infrastructura, nu preponderent pe baza susţinerii madamei Cozet, care în acest caz a fost cam frecţie. Aşa că, na, spuneţi şi voi: am ieşit pe plus sau pe minus, tura asta? Că nouă ne dă tot cu rest...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Cosmin PAȘCA

Cine vrea să fie slugă cu 12.000 pe lună în Iaşi

Pentru USRPLUS, funcţia de viceprimar nu ar trebui să însemne o miză dacă partidul îşi va asuma, aşa cum a promis, rolul de filtru decizional în CL. Din contră, promovarea unui om de-a dreapta primarului va echivala în ochii ieşenilor cu o suspiciune rezonabilă de non-combat, indiferent care va fi realitatea votului în CL.

Filmuletul zilei

opinii

Griji

Codrin Liviu CUȚITARU

Griji

„Nu mă pot opri din acţiune. Chiar şi atunci când, fizic, mă prăbuşesc, ca acum bunăoară, rămân în mişcare şi hălăduiesc fără ţintă, întrucât creierul meu îşi menţine fierberea în oala sub presiune a grijilor celor mai absurde... Am fost dintotdeauna o natură agitată, probabil şi din cauza unei oarecari predestinări.”

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

Bogdan ILIESCU

Mozart, miracolul umanităţii (265 de ani de la nașterea maestrului)

„In Bach, Beethoven and Wagner we admire principally the depth and energy of the human mind; in Mozart, the divine instinct.”/ „La Bach, Beethoven şi Wagner admirăm în principal profunzimea şi energia minţii umane; la Mozart, instinctul divin.” (Edvard Grieg)

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

pulspulspuls

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

De ce îl trage aţa înspre partidoi pe Chirica, plus alte socoteli

Pentru că începuserăm ieri să vorbim, şi n-am mai apucat să intrăm în chestiune, de aranjamentele pe care le pregăteşte premarele pentru a justifica negocierile cu PSD în a pune un vice de la acest partid, şi asta zice-se pentru a putea satisface în continuare camarila băieţilor de la cumătrie care nu mai are răbdare să stea şi să aştepte cu PUZ-urile gata tocmite, haideţi să vă oferim pe azi câteva ghidaje din teren, ca să nu mai dea unii cu oiştea-n gard pe tema asta, cum am văzut deja pe ici, pe colo! 

Caricatura zilei

Dosarul Skoda

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.