Ce mai bârfesc la o bere și un joint soldățeii frumos încolonați ai acestei campanii electorale

vineri, 24 mai 2024, 03:00
1 MIN
 Ce mai bârfesc la o bere și un joint soldățeii frumos încolonați ai acestei campanii electorale

Iată câtva observațiuni despre alegerile locale de pe rostogolul județului nostru, observațiuni care poate nu sunt de o așa importanță cât să sparie târgul, dar fac deliciul armatei de prin partide seara, când postacii se trag pe terase la o bere și un joint.

Spun așadar sursele noastre că se discută intens despre ciudata situație în care se găsește Marius Bodea, anume aceea de a face echipă cu deputatul Grămadă cu care s-a aflat într-un conflict mocnit în ultimii patru ani cel puțin. Drept urmare, pentru a face totuși campania să meargă, dar și pentru a-și proteja stomacul de stresul unei atari situații, cei doi au decis să stabilească traseele electorale de așa natură încât să nu se intersecteze.

Partea cea mai interesantă este însă aceea care spune că sondajele inițiale arătau  că jumătate din alegătorii lui Bodea nu-l suportă pe Grămadă, dar la calibrările ulterioare a ieșit altceva. Grămadă recuperează din potențialul Alianței ADU, pe măsură ce campania progresează.

Comportamentul electoratului asociat USR devine tot mai util, îndreptându-se spre candidat, indiferent cine este acesta. Asta dă speranțe la trei alți candidați. Mai întâi, îi dă speranțe lui Bodea, pentru că un așa patern de vot util ar putea să-i determine pe votanții foști useriști care sunt mai apropiați de Cosette să aleagă candidatul mai bine plasat și la primărie, adică pe el.

Dă speranțe lui Bogdan Cojocaru, că în felul acesta se mai subțiază falia de pe zona metropolitană dintre el și Costeluș. Și dă speranță lui Balanișcu, care speră ca un asemenea comportament să fie preluat și de votanții partidoiului care, chiar dacă votează partidul, merg mai degrabă pe mâna lui Mihăiță sau a doctorului Libelulă.

Toate bune și frumoase, fiecare speră, dar ferească cel de Sus să mai apară iarăși, ca acum patru ani, vreo doamnă care să revendice paternitate pentru copilul ei de la fostul deputat Grămadă, că se vor nărui speranțele exact ca voturile pemepiștilor la alegerile trecute. Ei, dar orice ar fi, copilul să fie sănătos!

Ce spun casele de pariuri și babaroasele electorale despre alegerile de la noi din târg

Ehehei, stimați telespectatori, câte patimi și pasiuni aduc jocurile de noroc numai un împătimit știe, în timp ce oamenii cuminți, care vin devreme acasă, fac curățenie la baie, udă grădina și beau două dește de vin roșu dintr-un pahar cu burtă, înainte de culcare, nici nu-și pot imagina. Iaca mai ieri a ieșit pe piață o informație ca la Bursa din New York despre care sunt cotele candidaților ieșeni la casele de pariuri din oraș.

Acestea îți dau o idee cam cât ai câștiga dacă ți-ai pune banii pe unul sau altul dintre cei opt corifei care aleargă spre fotoliul de primar al târgului nostru. Cu cât sunt mai mari șansele unuia să câștige, cu atât sunt mai mici cotele de la casă.

Nu vrem să dăm idei de pariuri, nici să facem reclamă infamilor care au născocit această parascovenie care a dus la ruină atâta lume – vai, de-ar fi să ne gândim numai la conu Mișu Achitatul – vrem numai să observăm aicea, la rubricuța noastră cuminte, că vremea în care căștigai bani frumoși dacă pariai pe primarul Mihăiță s-a cam dus. Aviz amatorilor!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii