anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Ce mai jale, ce mai lacrimi şi afaceri stricate la Iaşi, după demisia de ieri!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Mari şi înduioşătoare bocete s-au mai auzit ieri prin târg, stimaţi telespectatori, după ce s-a confirmat că menistrul Cost Take a trebuit să-şi dea demisia şi să plece înapoi în sala de operaţii, unde se pricepe el mai bine. 

Aşa de adânci vaiete şi oftaturi din rărunchi au răsunat peste târg, la ce linişte a fost, încât, zic unii, se auzeau ecouri de jalanie până pe la releul de pe Bucium, sau la lacul Chiriţoaia dinspre Aroneanu, nu alta. De-un par egzamplu, înspre Bucium se auzeau mai mult scâncetele de puber discotecar ale proaspătului şef de la şpitalul de veseli, Şerbet pe numele lui, amic din copchilărie cu demisionatul, personagiu slugoi şi la buhaiul şantajist Ghihocel, şi care vede astfel că, odată cu interimatul, pleacă şi veleatul. Iară buhaiul care-şi freca palmele la ce afaceri cocea el deja pe filiera asta a lui Cost Tache - Şerbet (nu mai spunem de unele medicale pe filiera Chişinău, poate cu altă ocazie), ei bine, cică mugetele de aicea se auzeau, zic unii, nu numai pe platou, sus, dar până şi mai încolo, spre codrii Dobrovăţului, de s-au speriat jivinele pădurii c-au trecut cu toatele peste deal, în Vaslui.

Despre Îmbârliga de la Şpitalul Piramidon iarăşi nu mai spunem ce somn a avut astănoapte, căci el, deşi era pe făraş, tocmai credea că şi-a aranjat apele la noul menistru prin dipotatul deştept Grămadă. Dat, iote că ne-am luatără cu vorba despre jalea ăstora ce nu merită, şi am uitat să vorbim despre ce voiam să vă zicem din prima, şi care chiar merită: cum de-a plecat Costache tam-nisam? Aşa că daţi foaia, aprindeţi o ţigară dacă fumaţi, şi purcedeţi la cetit pulsuleţul următoriu!

Ce l-a doborât, de fapt, pe junele menistru ieşean?

Gurile rele dar cunoscătoare ale cotloanelor liberale de la centru zic că menistrul ieşean de la sănătăţuri, în ciuda capacităţilor lui medicale şi profesionale, a tot acumulat în partid bile negre, rând pe rând. Multe i s-au tras de la oamenii controversaţi puşi în funcţii, poate olecuţă şi alde discotecarul Şerbet la şpitalul de veseli.

Exista insa si o alta ipoteza in aceasta tevatura si anume ca junele ministru s-ar fi opus  unor smenuri si parandaraturi care incepusera sa se iveasca  si sa se raspandeasca mai ceva ca virusul prin aripa liberala a bussibessului cu chestii sanitare.

Iar gafa cu bucureştenii care să fie testaţi, ce putea să fie dreasă din condei a doua zi dacă aveai pentru cine, a fost pretextul ideal ca să se scape de Cost Take, omul care era pe deasupra şi un prost comunicator, în toată criza asta.

Dar cine l-a ţinut în funcţie atâta vreme, totuşi, pe acest june medic ieşean cu buletin de Sibiu? Ehee, ştim că aveţi o bănuială... Haideţi însă că vorbim mâine pe larg: îs tare multe de spus!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Admitere nouă, obiceiuri vechi

Ioan Alexandru TOFAN

Admitere nouă, obiceiuri vechi

În lipsa unor criterii ferme cu privire la viaţa academică şi a unor planuri solide de viaţă, absolvenţii de liceu nici nu au la îndemână prea multe temeiuri pentru a decide ce vor studia ca studenţi. Astfel, argumentul îmbulzelii devine oarecum convingător.

opinii

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

Perpetuum praedictionem

Bogdan ILIESCU

Perpetuum praedictionem

The best way to predict the future is to create it. (Cel mai bun mod să prezici viitorul este să îl creezi.) Peter Drucker

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

pulspulspuls

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

Concediu la secret pentru famiglia premarelui? Unul pe două direcții

’Neaţa bună, dragi cetitori! Am vrut pe astăzi să vă spunem una faină cu premarele Mihăiţă al nostru, dar n-o mai spunem căci, din ce am auzit, omul și-a trimis famiglia în concediu. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.