anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

COMUNICAT DE PRESA

Ce măsuri a pregătit Primăria pentru atenurea efectelor caniculei

GALERIE
apa-femeie
 • apa-femeie
- +

Ca în fiecare an, în perioada în care sunt înregistrate temperaturi ridicate, Primăria Municipiului Iaşi, prin Direcţia de Asistenţă Socială, ia o serie de măsuri specifice destinate unor categorii de persoane defavorizate, cu risc major de îmbolnăvire.

Numărul persoanelor monitorizate este de aproximativ 1.500.

În concordanţă cu Planul de măsuri pentru diminuarea efectelor provocate de vremea caniculară asupra populaţiei Municipiului Iaşi, aprobat de Comitetul Local pentru Situații de Urgenţă, acţiunile operative întreprinse de Direcţia de Asistenţă Socială sunt următoarele:

1. Identificarea şi monitorizarea persoanelor defavorizate care pot fi afectate sever în perioada de avertizare caniculară. În evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială Iaşi în categoria menţionată anterior sunt incluse persoanele vârstnice singure şi / sau nedeplasabile, persoanele cu dizabilităţi, bolnavii cronici sau cu boli incurabile, persoane fără locuinţă / fără adăpost, persoane asistate prin unităţile sociale aflate în subordinea direcţiei etc.

2. Deschiderea de linii telefonice pentru preluarea, în regim de urgenţă, a sesizărilor venite de la populaţia Iaşului: 0332.440.647, 0232.206.344, disponibile în intervalul orar 9.00 – 1600, zilnic, în perioada caniculară, cu avertizare de cod galben, portocaliu sau roşu, respectiv 0770.882.218, în intervalul orar 16.00 – 19.00.

3. Achiziţionarea unor produse necesare pentru suportarea temperaturilor extrem de ridicate: apă, fructe etc., cantităţile pentru fiecare persoană vulnerabilă urmând a fi stabilite în funcţie de propunerea direcţiei, prin dispoziţia Primarului Municipiului Iaşi. Distribuirea către persoanele defavorizate aflate în evidenţa direcţiei se va face la domiciliul beneficiarului.

4. Sprijin în achiziţionarea alimentelor de bază, în funcţie de solicitarea înregistrată prin linia telefonică de urgenţă, plata produselor fiind suportată de beneficiar.

5. Distribuirea de apă plată (ambalată în bidoane de 5 litri, donație de la Crucea Roșie) locuitorilor din Zona Cicoarei.

6. Alte măsuri stabilite în situaţii de neprevăzut constatate de echipele direcţiei pe teren.

Personalul Direcției de Asistență Socială a început monitorizarea telefonică a persoanelor din grupul țintă de miercuri, 29 iunie 2022, fiind contactate telefonic aproximativ 500 de persoane dependente, din care cinci persoane au solicitat și au primit sprijinul direcției prin acordarea în cursul zilei de joi, 30 iunie 2022, la domiciliu, de apă minerală și fructe. De asemenea, Direcția de Asistență Socială va asigura și prezența cadrelor medicale acolo unde este cazul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Alexandru LĂZESCU

Ucraina, Taiwanul şi Amnesty International (I)

Percepţiile eronate privind riscurile şi oportunităţile au avut adesea consecinţe catastrofale în istorie; decizia Chinei privind o invazie a Taiwanului va fi influenţată şi de percepţia privind consistenţa răspunsului Occidentului faţă de agresiunea Rusiei.

opinii

Slavă lui Rabelais

Nichita DANILOV

Slavă lui Rabelais

Vom intra într-o epocă în care resursele de materii vor conta la fel de mult ca şi tehnologia. Epoca energiei ieftine, după cum spunea un comisar european, a luat sfârşit. Epoca revendicărilor abia a început.

Ţara asta-i un miracol

Michael ASTNER

Ţara asta-i un miracol

Nu ştiu de ce, dar parcă-n România guvernanţii par să exclame cu toţii (în gândul lor): Păi, unde-am ajunge dacă tot poporul ar putea să se ducă fără probleme dintr-o parte în alta, pe autostrăzi şi drumuri expres şi drumuri naţionale modernizate şi decongestionate de existenţa autostrăzilor şi drumurilor expres?!

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Eugen MUNTEANU

(Re)denumiri anapoda ale unor instituții de învățământ (V)

Nu este exclus ca timpul și uzul să valideze și să impună aceste formule denominative noi, dar, deocamdată, cel puțin pentru persoanele cu o educație umanistă solidă, impresia de improvizație și oportunism persistă.

pulspulspuls

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Cum au fost arvunite locurile AUR de la Iaşi pentru viitoarea legislatură a Parlamentului

Discuţiile de la Şcoala politică de vară de pe Bahlui, care s-a ţinut în aceste zile pe terasa unei berării boeme din târg, ar fi continuat la nesfârşit pe tema imposibilei şi, totuşi, foarte probabilei, coaliţii dintre liberali şi userişti, dacă cineva nu ar fi adus în discuţie, nu se ştie cu ce intenţii, problema vizitei în oraşul nostru a lui George Simion, liderul partidului AUR. 

Caricatura zilei

Suspensii speciale

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.