anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 06.07.2022

Ce mi-a plăcut la inaugurarea complexului Atrium Garden?

GALERIE
coperta12345678
 • coperta
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
- +
Într-una din aceste calde seri de vară, am dat curs invitației la evenimentul de deschidere a complexului rezidențial Atrium Garden.
Am pornit fără așteptări prea mari, cu simplul gând de a ne bucura de o gură de aer respirabil, la finalul unei zile de lucru. Și cum să te rupi de aglomerația și haosul orașului decât... mergând undeva la marginea lui, undeva unde știi că vei găsi un colț de verde.
Ceea ce se anunța a fi o inaugurare oficială - care, de obicei, culminează cu ridicări în slăvi, tăieri de panglici roșii și mulțumiri adresate mai marilor orașului - s-a dovedit a fi, de fapt, o îmbietoare seară petrecută într-o grădină de vară, într-o atmosferă cochetă și relaxantă.
Atrium Garden și-a primit oaspeții în "inima" sa - grădina cu aer boem, îmbrăcată ca-ntr-o vaporoasă rochie de vară, luminoasă și elegantă, o oază de spațiu verde și prospețime.

1. Mi-a mai plăcut tare faptul că dezvoltatorul nu a pus accentul pe sine - el, investitorul, care a oferit n-lucruri și plus valoare ieșenilor, investind milioane de euro.
Deși e adevărat. Până la urmă, Atrium Garden a presupus extinderea rețelei de apă în Valea Lupului, din fonduri proprii, pe o distanță de 1,4 km. Astfel încât să se asigure apa la un nivel decent. Nu cu picătura, ci cu presiune, așa cum e normal.
Același investitor a extins rețeaua de canalizare existentă pe o lungime de 3 km. Pentru a evita viitoarele probleme cu electricitatea, a procedat la fel și cu rețeaua de electricitate și a amplasat în interiorul complexului propriul post de transformare. Iar toate acestea au însemnat investiții mari ca timp și bani.  
Dar nu, despre toate acestea, nu s-a spus nimic. Și nici nu s-a tăiat vreo panglică roșie.

În schimb, s-a pus accentul pe oameni. Și pe ideea de a-i surprinde.
 

2. Începutul cel bun, pe care și-l dorește fiecare dintre noi - odată cu întemeierea unei familii sau mutarea într-o casă nouă - a fost marcat printr-o slujbă de sfințire.

E un moment pe care îl poți considera formal, tradițional sau lipsit de sens. Sau poți alege să privești dincolo. Și să vezi o trăire dincolo de rațiune în care pur și simplu îți ridici ochii și mulțumirea spre Cer, convins că există ceva deasupra celor materiale. Așa, le încredințezi pe toate și pe toți în grija Lui.
 

3. Am aflat povestea.
Atrium Garden s-a născut, ca orice mare vis, în copilărie.
"Cred că… am fost foarte norocos în copilărie. Familia mea trăia într-un complex rezidențial nu foarte departe de centrul orașului, iar acest complex se afla undeva pe un deal, fiind înconjurat de multă verdeață. De la 4-5 ani, eu și sora mea petreceam toate după-amiezile afară, fie vară, fie iarnă. Noi eram fericiți. Și părinții noștri erau fericiți.
Eram un grup de fete și băieți, inventam tot felul de jocuri, alergam pe străzi (care erau private și nu ne puneau în nici un pericol), cream legături de prietenie, într-un cuvânt, trăiam bucuria jocului liber și creativ.
A se juca liberi într-un spațiu sigur, a experimenta de unii singuri - acesta e cel mai mare dar pentru copiii noștri", a povestit Claudio Botticelli, asociat în cadrul companiei dezvoltatoare SC BOTTICELLI SRL.

Din acest crez s-a născut Atrium Garden.
 

4. Mi-a mai plăcut tare faptul că se pune accent pe comunitate și timpul petrecut afară.

"Acest spațiu comun verde are rolul de a uni. În ansamblurile sau blocurile foarte mari nu se creează relații între persoane. Ori aici, la Atrium, am pornit cu visul de a crea o comunitate, ne-am dorit ca timpul petrecut acasă să-i reunească pe oameni, copii lor să crească împreună, să existe mai multă interacțiune și mai multă viață împărtășită unii cu alții", este viziunea Angelei Ioan, arhitectul proiectului Atrium Garden.
 

5. Ideea de terase deschise
Terasele sau balcoanele deschise din apartamente, având suprafețe destul de mari (cu lățime de 2,4 ml), devin o prelungire a spațiului interior spre exterior, o zonă de recreere și liniște. Te îmbie, pe tine ca proprietar de apartament, să faci un pas spre natură și să te bucuri simțind că ești parte din ea, și ea din tine.
Nu e totul să știi să construiești niște blocuri sigure, cu un loc de joacă și parcări în jur. Oamenii au nevoie de mai mult de atât, iar  acel "ceva" este foarte important, pentru că are puterea de a ne face viața mai frumoasă.
"Să vă dau un exemplu: în Italia, un balcon mare sau o terasă sunt considerate un plus imens la un apartament. Același lucru e valabil în Franța, în Spania, chiar și în Suedia, unde clima este mai rece decât în România.

Deși au parte de o iarnă lungă, friguroasă, și un sezon cald destul de scurt, suedezii au lansat un mare trend în dezvoltarea de apartamente cu cel puțin 10 mp de terasă. Aceasta pentru că satisfacția pe care le-o oferă cele 4 luni de sezon cald, în care se bucură de oaza lor “de-afară”, savurează micul dejun sau cina în aer liber, sau se relaxează pur și simplu pe terasa proprie, în lumina soarelui  – această satisfacție este foarte mare și nu poate fi egalată cu nimic. Mai ales dacă aceste apartamente sunt construite într-o zonă cu multă verdeață, cu priveliști frumoase în jur, așa cum vedem și aici, în Valea Lupului.", a povestit Claudio Botticelli.
 

6. O declarație cu bătaie lungă... 
Am salutat prezența la eveniment a lui Romeo Olteanu - vicepreședintele CJ Iași - și tonul lui, destul de echilibrat. Pot spune că a dat glas unei așteptări, pe care o regăsesc și în interiorul meu, și, probabil, în toți proprietarii (actuali sau viitori) ai apartamentelor din complexul Atrium: adevăratul test al calității acestor apartamente se va vedea în timp. 

"Aș vrea să felicit pe cei implicați, atât din punct de vedere financiar, cât și urbanistic, în realizarea acestui complex de blocuri. Aștept să văd cum va arăta după ce va fi gata și blocul din spate - atunci voi putea să dau o notă finală. Am vizitat, am fost de jos până sus, până la ultimul etaj - arată foarte bine și sper ca și peste doi-trei ani să arate la fel de bine." - Romeo Olteanu, vicepreședintele CJ Iași.
 

7. Muzica life, asortată de minune cu acest concept de "cocktail garden party"

Am putut asculta life acorduri de jazz și vocea unică a Andrei Botez, care nu avea cum să nu te înfioare de emoție, să te facă să te simți în largul tău, relaxat și, în același timp, răsfățat.
Și da, Andra și-a dovedit din nou măiestria și puterea de a crea momentul culminant al evenimentului (de această dată cu "Bună seara, iubite!") - o reamintire a acelei simple și frumoase clipe în care ne așteptăm unii pe alții ACASĂ.
Ce altceva ne-a încântat simțurile?
- bunătățile cu specific mediteranean, cocktail-urile răcoroase, irezistibilele insulițe cu prăjituri,
- jocurile de lumini, care au făcut ca frunzele mestecenilor să danseze pe fațadele blocurilor,
- zâmbetul care ne-a invitat să zâmbim (la cabina FotoShock),
- show-ul de jonglerii cu foc...

și, mai presus de toate, bucuria Roxanei Gălățanu. Ea a fost câștigătoarea Concursului aniversar Atrium Garden, cea care a primit în dar un City Break de vis la Veneția, în doi.
 
Și dacă tot a fost sărbătoare, surprizele au continuat cu alte trei premii - care au constat într-o seară relaxantă, petrecută într-un apartament Atrium Garden complet amenajat, situat la mansardă. 
Nu cred că m-aș pricepe să vă descriu în detaliu cum arată un astfel de apartament, dar ce pot să vă spun este că vine "la pachet" cu o priveliște cum rareori vezi și că are în dotare un jacuzzi chiar pe terasă, în aer liber.
Și mai pot să vă spun că, dintre cei trei câștigători ai premiilor, unul a decis să achiziționeze apartamentul de la mansardă :)
 
Ce-ar mai fi de adăugat? O simplă remarcă:
Atunci când faci o investiție - fie ea chiar imobiliară -, se POATE pune și un pic de suflet în ea!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Despre cotele de gen

Despre cotele de gen

În principiu, nu ar trebui să ne iluzionăm că introducerea cotelor de gen ar perturba prea mult mecanismele clientelare care continuă să inspire, în România, recrutarea şi promovarea politică.

opinii

Noaptea de Sânziene

Florin CÎNTIC

Noaptea de Sânziene

Într-un răspuns adresat lui Şerban Cioculescu, care criticase Itinerariul său spiritual, Mircea Eliade spunea: „nu scriem un tratat asupra esenţei funcţiunilor spirituale; ci trasăm linii de orientare pe o hartă nelămurită”. Şi noi.

Visez, scriu... (I)

Radu PĂRPĂUȚĂ

Visez, scriu... (I)

Odată cu vârsta caut tot mai abitir lucrurile vechi, trecute şi aflate în derivă. Visez, scriu. Constat tot mai clar chestiunea asta. Mai bine zis, mai evident, mai pregnant, căci clar nu e nicidecum. Ba chiar înceţoşat, ca prin sită. 

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Alex VASILIU

Vacanţele muzicale de la Piatra Neamţ (I)

Însemnările de astăzi pot începe cu o întrebare: este bine că există pe meleagurile româneşti atâtea festivaluri? Răspunsul nu poate fi, în principiu, decât afirmativ. Deşi inflaţia acestor întâmplări (şi în domeniul artistic) poate slăbi interesul publicului, care nu mai percepe la adevăratele dimensiuni semnificaţiile de eveniment, există spaţiu de desfăşurare pentru oricine are idei interesante, originale.

pulspulspuls

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Hopa: se conturează un tandem surpriză în politichia mâloasă de Bahlui!

Vă povesteam noi ieri aicea, stimaţi telespectatori, despre cum au apărut pe piaţa politichiei de Bahlui primele semne ale conturării unui viitor tandem de candidaturi Cejău-Premărie, în persoanele stimabililor Măricel-Mihăiţă. 

Caricatura zilei

Conferința lui Iohannis

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.