anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Ce ne spune domn Costel şi ce nu ne spune: iaca niscai ponturi!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pe astăzi haideţi să vă spunem câteva chestiuni care nu se prea ştiu în legătură cu trimiterea în judecată şi cu chestiunile adiacente din dosarul Tabla, stimaţi telespectatori. 

Asta mai mult aşa, cum să vă spunem noi: ca să nu ne facem prea multe iluzii în legătură cu sentimentul de justiţie care ne trece pe toţi uneori, şi pe care e bine să-l gestionăm cum trebuie ca să nu suferim prea mari dezamăgiri la final.

De-un par egzamplu, pe domn Costel ar trebui să-l ascultăm mai cu urechea plecată şi cu luare-aminte, căci treburile interesante pe care le spune stau în detalii. Concret, dacă aţi remarcat, acum, mai nou, nu mai ridică problema minciunii în legătură cu faptul că tabla a ajuns în proprietatea famigliei, ci faptul că el nu a pretins-o. Ceea ce, în termeni juridici vorbind, este diferenţa dintre luare de mită şi primire de foloase necuvenite. Pare mică diferenţa, dar asta face trecerea dintre a merge la mititica şi a sta acasă.

Staţi însă puţin şi nu mânaţi, ci lângă boi v-alăturaţi ca să vorbim dacă şi în ce măsură putem să-l credem pe dom’ Costel şi la altele. Pentru asta ia’n să înmuiaţi degetul în gură ca să daţi foaia mai departe, la pulsuleţul următor!

Un amic vechi care l-a tras în păcat?

În principiu, am zice că olecuţă nu, dar şi olecuţă da. Adicătelea da, am putea crede şi o micuţă parte din ce spune, că se leagă. Asta pentru că, din ce ştim, toate astea omul le-a spus unor apropiaţi din târg, şi nu pentru consum public, deci am putea avea suspiciunea rezonabilă că nu avea motive să toarne baliverne, că nu era la bară sau în campanie.

Zice-se că, după cum se aude, lucrurile ar fi stat cam aşa: el, în calitate de menistru, a vizitat combinatul, iar în timpul vizitei acolo s-ar fi întreţinut cu unul din derectori, pe care îl ştia de pe vremea când acela a fost niscai şef la filiala liberală de tineret din zonă, iar domn Costel era şef pe ţară la tineret. Acuma, aşa stând lucrurile, trebuie spus că respectivul oferea asemenea servicii coledzilor de partid, fiind o formă de a se face util, lucru ştiut de Costel. Acela, zice-se, i-ar fi promis o sponsorizare din acel fond legal al fabricii, totul nu pentru el, ci pentru ONG-ul soţiei.

Toată problema stă de acum în răspunsul la întrebarea cine a început primul. A cerut Costel, sau nu? Logica spune că respectivul nu avea rost ofere ceva ce nu i se cerea, prin urmare se pare că s-a cerut. Aicea cică apărătorii lui mai zic că el nu a condiţionat, pentru că nici nu avea ce oferi la schimb ca menistru, deoarece acele certificate verzi de care se vorbeşte erau deja împărţite, fiind apanajul autorităţilor evropeneşti, şi că la tablă totul nu a fost decât un ajutor amical, propus la o discuţie între pretini vechi. Iar falsurile de acte de după cică s-ar fi emis din cauza sperieturilor. E drept, chiar şi aşa dacă ar fi, tot rămâne acuzaţia de primire. Dar, cum spuneam ai sus, nu mai e aşa de în prim plan spectrul cel vărgat, de la mititica.

Ce putem însă deduce din toate acestea? Indiferent cum se va termina, e clar căci cariera publică a lui domn Costel e cam gata, indiferent de războiul din Donbas sau cel din Siria. Aşa că hai: ura şi la gară!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.