anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Ce note merită cele trei madame ale politichiei de Bahlui!

GALERIE
puls
 • puls
- +

Pentru că tot a trecut şi ziua femeii, dar, iote, şi cea a bărbatului, cum i se mai spune celei cu 40 de sfinţi şi 40 de pahare, ne-am gândit, cu voia dumneavoastră, că nu ar fi mai bun moment pentru a face şi un micuţ bilanţ de primăvară al prezenţei feminine în peisajul politic de Bahlui, din actualul mandat parlamentar. 

Iar în acest caz, fireşte, nu avem a ne referi decât la cele trei parlamentare pe care le avem: Camelia Gavrilă în colţul roşu cu trandafiri; Iulia Scântei, în colţul galben-albastru cu săgeată; Cosette Chichirău, în colţul alb-albastru cu triunghi reflectorizant.

În ce o priveşte pe dna Gavrilă, deşi face parte din cel mai hulit partid în acest mandat, vedem că a reuşit totuşi să se ţină departe de focarul de infecţie, şi în plus a mai reuşit să se mişte mulţumitor în aceste ultime trei luni, preluând una din funcţiile ce vin bine Iaşului - şefia comisiei de Învăţământ din Cameră, post care oferă o bună vizibilitate unui târg universitar sau unui important pol educativ regional. Aşadar, o bilă albă cu tărcăţele gri aicea, dar cu rezerva că îi păstrăm şi o biluţă neagră cu picăţele albe la îndemână, pentru poziţia ambiguă pe care o are în conflictul din filială.

Cât o priveşte pe dna Scântei, observăm că, faţă de campanie, când era parcă ubicuă, prezenţa ei publică s-a redus la simpozioane şi momente festive. În ce priveşte orientarea în spaţiu, iată că, deşi în opoziţie, a putut prinde un post relativ vizibil - cel de vicepreşedinte la Senat -, ceea ce nu e rău deloc. Aşadar, bilă gri cu picăţele rozbonbon, dar cu alta albă la îndemână, ca promisiune.

Despre dra Chichirău, iote că nu avem prea multe să spunem deocamdată, căci nu am prea văzut-o decât protestând la Parlament în zilele fierbinţi din ianuarie, cu pancarte legate de gât. Asta deşi în campanie o vedeam cam zilnic pe la televiziunile centrale. Aşadar, plasăm tot o bilă gri şi aicea, cu posibilitate de relocare în caz de veşti bune viitoare.

Cu acestea fiind zise, haideţi să le urăm doamnelor politichiei de Iaşi un sincer "La mulţi ani!", chit că e cu întârziere, şi să le spunem la fel de sincer că, femei distinse şi influente fiind, avem toată îndreptăţirea să pretindem mai multe, pe viitor. Aşa că, până atunci, pupăza zbrrr! pe-o dugheană...

Teoria buhailor de baltă prinde gheaţă la mal?

Ne-au tot întrebat unii cetitori în ultima vreme ce s-o fi întâmplat pe relaţie dintre şeful Cejăului, Măricel, şi şeful Zoaiei de Iaşi, Ghihocel Osânză, din moment ce în ultima vreme primul este terfelit la ordinea zilei, de ceva vreme, în gazeta şantajiştilor, ba că n-are şapcă, ba că aia, ba că ailaltă. Amicul Archibald Tănase a studiat problema şi ne spune ceva tare interesant, auzită pe la partidoi: cică buhaiul şantajist ar fi cerut de la şeful de Cejău un spaţiu din averea judeţului undeva pe Primăverii, iar acesta l-a refuzat. Deh, ce putem să spunem decât că să fie într-un ceas bun, numai să nu uite buhaiul să-l dea cu o oră înainte, când i-o sosi sorocul… Amicii ştiu ei de ce.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.