Ce nu face tatăl, din dragoste pentru copii? Îi încuie în maşină
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 31.07.2021

Ce nu face tatăl, din dragoste pentru copii? Îi încuie în maşină

GALERIE
copii incuiati in masina
  • copii incuiati in masina
- +

Un bărbat a provocat un scandal monstru, încercând să obţină de la fosta soţie dreptul de a-şi vedea copiii mai des. Rezultatul a fost invers, judecătorii interzicându-i să se mai apropie de ei.

 

După divorţul dintre Andrei şi Liliana B., cei doi copii, un băiat şi o fată, au rămas în grija mamei, tatăl având dreptul la un program de vizite. Pe 15 mai, tatăl a venit de la Bacău şi a luat copiii, urmând să-i aducă înapoi a doua zi, la ora 18. Au ajuns la Iaşi mai târziu, pentru că băiatul dorise să mai stea cu tatăl său două ore în plus. Când copiii trebuiau reîncredinţaţi mamei, spune aceasta, tatăl i-a încuiat în maşină, afirmând că nu o poate deschide. Băiatul ar fi încuiat portierele pe dinăuntru, iar cheile rămăseseră în maşină.

Femeia a chemat Poliţia, dar şi un reprezentant al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială. A reuşit să-şi ia fata înapoi abia la ora 1.00, iar pe băiat, la ora 4.00. „În tot acest timp, pârâtul nu a făcut niciun demers pentru a linişti copiii, dimpotrivă, i-a traumatizat psihic cu scopul de a-i lua înapoi la Bacău”, susţine femeia. Aceasta s-a plâns şi că este urmărită constant de fostul soţ, fapt ce îi provoacă o stare de temere şi insecuritate. De altfel, împotriva bărbatului mai fuseseră emise în trecut două ordine de protecţie. În afara emiterii unui nou ordin, femeia a cerut şi ca autoritatea părintească să fie exercitată exclusiv de ea.

În replică, bărbatul a afirmat că nu reprezintă un pericol nici pentru copii şi nici pentru fosta sa soţie. Incidentul s-ar fi datorat faptului că băiatul a blocat uşile maşinii în încercarea de a nu fi despărţit de tată, copiii neputând să-l vadă timp de o jumătate de an.

În analiza cazului, judecătorii au constatat că nu a fost dovedită nicio acţiune concretă din care să rezulte că femeia ar fi victimă, în sensul legii. Ca urmare, cererea de instituire a unei forme de protecţie pentru ea a fost respinsă. În schimb, comportamentul tatălui faţă de propriii copii a fost apreciat ca inacceptabil. „Pârâtul era mai degrabă interesat să vorbească cu fosta sa soţie, probabil despre faptul că nu ar fi fost respectat programul său de legături personale, dar şi să le transmită copiilor că nu sunt obligaţi să coboare din maşină, că se pot întoarce cu el în Bacău, unde beneficiază de condiţii mai bune şi unde li se îndeplinesc toate poftele.

Nu a părut deranjat nici de faptul că cei doi copii stau atât de mult timp în maşină, fără apă şi hrană, că sunt obosiţi, fiind mai degrabă interesat de o discuţie, ce trebuia să aibă loc exact în acel moment, cu fosta sa soţie, despre programul de vizită. Nici susţinerea acestuia că nu a putut să descuie portierele autoturismului nu pare să corespundă adevărului, atâta vreme cât, din imaginile surprinse de sora reclamantei, se observă cum pârâtul a descuiat cu o telecomandă maşina, însă după multe ore de «târguială», cu poliţia prezentă şi cu multe alte persoane care asistau la «spectacol», totul însă cu crearea unei stări vădite de disconfort, fizic şi psihic, pentru cei doi copii”, au reţinut judecătorii.

Aceştia au luat în calcul şi faptul că femeia se mutase de la Bacău la Iaşi fără a-şi informa fostul soţ, întrerupând astfel orice legătură a tatălui cu cei doi copii. Ca urmare, magistraţii au decis emiterea unui ordin de protecţie doar pe durata unei luni. În acest interval, bărbatul nu va avea dreptul să se apropie la mai puţin de 50 de metri de copiii săi. Cererea femeii ca autoritatea părintească să-i revină exclusiv a fost şi ea respinsă. Ambii părinţi au declarat apel împotriva sentinţei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

pr. Constantin STURZU

Dezvoltare şi dezvoltatori

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Antalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. După cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.