Ce numire mai e și asta? Managerul de oraș se va ocupa de fapt de relația cu Bucureștiul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 30.07.2021

Ce numire mai e și asta? Managerul de oraș se va ocupa de fapt de relația cu Bucureștiul

GALERIE
primarul vicii si Movila
  • primarul vicii si Movila
- +

Primarul Mihai Chirica i-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, pe cei doi viceprimari aleşi săptămâna trecută şi pe administratorul oraşului, pe care l-a desemnat direct zilele trecute. 

Astfel, Daniel Juravle (economist, 35 de ani, PNL) va avea printre atribuţii coordonarea Spitalelor „C.I. Parhon” şi Recuperare, Direcţia Creşe, Servicii Publice, Salubris, CTP, Biroul de relaţii cu societatea civilă, Serviciul venituri din contracte, Direcţia Tehnică, Direcţia de Exploatare a Patrimoniului şi Direcţia de Proiecte Europene. Cezar Baciu (26 de ani, inginer, ex-USR) se va ocupa de Citadin, Direcţia de Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat, Direcţia de Fond Locativ, Termoservice, Veolia şi „va asigura implementarea amendamentelor propuse de alianţa USR PLUS pentru bugetului municipiului Iaşi”, în număr de aproximativ 36.

În ceea ce-l priveşte pe Petru Movilă, administratorul numit al oraşului, „avem o sincopă de comunicare destul de mare la nivel central”, a spus Chirica. Prin urmare, lui Movilă i s-au atribuit coordonarea dezvoltării relaţiei autorităţii publice locale cu Parlamentul şi cu alte instituţii centrale în vederea implementării şi monitorizării obiectivelor şi proiectelor municipiului Iaşi propuse sau aflate în curs de realizare, asigură legătura cu ministerele de resort în vederea obţinerii finanţării pentru proiectele eligibile pentru programele guvernamentale, respectiv alte programme de finanţare (PNRR etc.).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

În căutarea Secretarului General

Lucian DÎRDALA

În căutarea Secretarului General

În ceea ce priveşte dimensiunea geografică şi politică, ideea unui secretar general venit din Est pare, şi ea, atractivă. Pe fondul relaţiilor tensionate cu Moscova, ea ar transmite un mesaj de fermitate, date fiind încercările Rusiei de a submina stabilitatea unora dintre ţările din flancul răsăritean.

Filmuletul zilei

opinii

Ciudăţenii şi nu prea

Alexandru CĂLINESCU

Ciudăţenii şi nu prea

Digi anunţă, pentru această toamnă, un curs intensiv de jurnalism cu durata de trei luni. Prima obiecţie care îţi vine în minte este că trei luni înseamnă mult mai puţin decât trei ani de facultate (plus doi pentru un eventual master). Să admitem totuşi că e vorba de nişte cursuri intensive, cu rol de iniţiere în secretele meseriei. 

Drum fără pulbere (I)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (I)

Întrebat fiind de ce a încheiat pactul cu diavolul, pact care includea şi romanul Drum fără pulbere, scriitorul Petru Dumitriu ar fi răspuns sec: De foame! Judecând după averea pe care o adunase până la fuga sa în Republica Federală Germania, în februarie 1960, se pare că marele romancier era posesorul unei pofte de mâncare insaţiabile! 

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Ciprian IFTIMOAEI

Despre tinerii care nu învaţă, nu muncesc şi nu urmează o formă de pregătire profesională

Avem o problemă cu forţa de muncă, o ştim cu toţii, în special cu lipsa oamenilor pregătiţi profesional/ calificaţi/ disponibili de a munci. Care sunt cauzele acestei probleme? 

pulspulspuls

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

PULS

Domn premare a plecat în concediu în străinătăţuri fără să spună lumii

Ieri dimineaţă, când se îngâna ziua cu noaptea, ghici cine se îndrepta spre aeroport, stimaţi telespectatori? Da, aţi ghicit, era dom’ premare în persoană. Nu, nu, nu era în drum spre vreo Brazilie, vreun Madagascar sau alt stat cu care nu avem acord de extrădare, nu, nu… Omul cică s-a îmbarcat efectiv ca tot omul, într-o cursă de Altalya, unde a plecat cu famiglia pentru relaxare timp de zece zile, din ce am înţeles. Du pă cum ştiţi, chiar cu o zi înainte de plecare în zona Antalyei au izbucnit masive incendii de vegetaţie şi păduri din cauza caniculei ucigătoare, şi zic unii că premarele a stat niţel la îndoială din cauza asta, a urmărit cu mare atenţie ştirile tematice, apoi a decis că musai să plece, ca să nu piadă banii pe bilete. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.