Ce numire mai e și asta? Managerul de oraș se va ocupa de fapt de relația cu Bucureștiul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 06.08.2021

Ce numire mai e și asta? Managerul de oraș se va ocupa de fapt de relația cu Bucureștiul

GALERIE
primarul vicii si Movila
  • primarul vicii si Movila
- +

Primarul Mihai Chirica i-a prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, pe cei doi viceprimari aleşi săptămâna trecută şi pe administratorul oraşului, pe care l-a desemnat direct zilele trecute. 

Astfel, Daniel Juravle (economist, 35 de ani, PNL) va avea printre atribuţii coordonarea Spitalelor „C.I. Parhon” şi Recuperare, Direcţia Creşe, Servicii Publice, Salubris, CTP, Biroul de relaţii cu societatea civilă, Serviciul venituri din contracte, Direcţia Tehnică, Direcţia de Exploatare a Patrimoniului şi Direcţia de Proiecte Europene. Cezar Baciu (26 de ani, inginer, ex-USR) se va ocupa de Citadin, Direcţia de Evidenţă Patrimoniu Public şi Privat, Direcţia de Fond Locativ, Termoservice, Veolia şi „va asigura implementarea amendamentelor propuse de alianţa USR PLUS pentru bugetului municipiului Iaşi”, în număr de aproximativ 36.

În ceea ce-l priveşte pe Petru Movilă, administratorul numit al oraşului, „avem o sincopă de comunicare destul de mare la nivel central”, a spus Chirica. Prin urmare, lui Movilă i s-au atribuit coordonarea dezvoltării relaţiei autorităţii publice locale cu Parlamentul şi cu alte instituţii centrale în vederea implementării şi monitorizării obiectivelor şi proiectelor municipiului Iaşi propuse sau aflate în curs de realizare, asigură legătura cu ministerele de resort în vederea obţinerii finanţării pentru proiectele eligibile pentru programele guvernamentale, respectiv alte programme de finanţare (PNRR etc.).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Mai are PNL viitor?

Pavel LUCESCU

Mai are PNL viitor?

PNL trebuie să aleagă acum între a lua locul PSD, adică a se bate pe acelaşi electorat cu pesediştii, şi a trece de partea noii generaţii pentru care PNL şi PSD sunt opţiuni vetuste, fără viitor. Ambele opţiuni sunt extrem de riscante şi de greu de digerat, dar nu cred că au încotro. Dacă n-o fac acum, în câţiva ani, probabil după 2024, vom vorbi despre PNL cum vorbim azi despre PNŢCD.

Filmuletul zilei

opinii

Asociaţii naţionale

Codrin Liviu CUȚITARU

Asociaţii naţionale

Într-un târziu, epuizat, decanul facultăţii gazdă a strigat: „Opriţi-vă! Opriţi-vă! Aşa n-o scoatem la capăt! Ne trebuie un nume neutru. Şi am o soluţie!” A luat telefonul şi l-a sunat direct pe şeful personalului igienico-sanitar: „Murat!” i-a spus. „Da, sî traiţ, dom’ dican!” „Spune-mi cine e azi de serviciu la toalete?” „Nivastî-mia, sî traiţ! Areta!” „Adu-o, te rog, imediat în sala de consiliu!” În câteva minute, înaintea solemnei adunări intelectuale, apărură doi oameni stingheriţi şi cam împiedicaţi.

Regionalizare (VI)

George ŢURCĂNAŞU

Regionalizare (VI)

Are România un sistem de guvernanţă adecvat la un nivel teritorial imediat inferior naţionalului?

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Alin ANDRIEȘ

Creşterea economică reflectă dezvoltarea unei naţiuni?

Creşterea economică evaluează expansiunea economiei unei ţări şi este considerată atât de factorii de decizie politică, cât şi de cercetători, ca o măsură a bunăstării şi a succesului economic. Cel mai popular indicator al creşterii economice este creşterea Produsului Intern Brut (PIB). Acest indicator estimează valoarea adăugată la nivelul unei ţări şi se calculează ca valoarea totală a tuturor bunurilor şi serviciilor produse într-o ţară minus valoarea bunurilor şi serviciilor necesare pentru a le produce. 

pulspulspuls

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Ultimele zbateri pentru post de manager de spital: cine vede negru printre halate albe?

Auzim dinspre lumea cea complicată şi neagră a halatelor albe din târg că în această perioadă se consumă, în mare tăcere şi cu multe speranţe icnite, ultimele zbateri ale unui tragi-comic personagiu politic ce numai nu vrea să se lase dus cât de cât demn din politichia asta de Bahlui, şi aşteaptă şutul umilitor şi ultim. 

Caricatura zilei

Vecina bronzată 2

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.