anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM

Advertorial

Ce oferă studenților cea mai bună universitate tehnică din Moldova

GALERIE
tuiasi 1tuiasi 3tuiasi 4tuiasi ACtuiasi AMFITEATRUtuiasi ARHtuiasi Aulatuiasi Bibliotuiasi CMMItuiasi CONStuiasi ETTItuiasi HIDROtuiasi IEEIAtuiasi MECtuiasi SIMtuiasi TEXTILEtuiasi tricoutuiasiCHIMIE
 • tuiasi 1
 • tuiasi 3
 • tuiasi 4
 • tuiasi AC
 • tuiasi AMFITEATRU
 • tuiasi ARH
 • tuiasi Aula
 • tuiasi Biblio
 • tuiasi CMMI
 • tuiasi CONS
 • tuiasi ETTI
 • tuiasi HIDRO
 • tuiasi IEEIA
 • tuiasi MEC
 • tuiasi SIM
 • tuiasi TEXTILE
 • tuiasi tricou
 • tuiasiCHIMIE
- +

 Pentru cei care au idei care să schimbe lumea şi visează să construiască roboţi, baraje, maşini de curse sau clădiri care să zgârie norii, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi (TUIAŞI) este una dintre cele mai bune opțiuni. TUIAȘI are 11 facultăţi, o şcoală de inventică100 de amfiteatre, 670 de laboratoare, 4600 de burse de studii, 295 de burse în străinătate şi un campus în care studenţii se pot bucura de toate capriciile vieţii de student alături alţi 15.999 de colegi. De asemenea, are şi o echipă de profesori tineri şi entuziaşti, dar şi profesori cu experienţă, înarmaţi cu toată răbdarea din lume să te îndrume să descoperi ceea ce te pasionează cu adevărat.

 90% absolvenţi angajaţi în domeniu
 
TUIAŞI este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, se numără printre primele universităţi de profil tehnic din ţară şi se află în topul celor mai bune instituţii de învăţământ superior din România. De mai bine de două secole, de pe băncile universităţii au plecat specialişti în domeniile ingineriei electrice, electronicii, construcţiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii, textilelor, mecanicii sau chimiei, dar şi în ale cercetării, presei, economiei sau politicii.
 
Facultăţile TUIAŞI cuprind principalele domenii de studiu din sfera ingineriei. Sub umbrela Universităţii Tehnice din Iaşi se regăsesc: Facultatea de Automatică şi Calculatoare; Facultatea de Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului; Facultatea de Construcţii şi Instalaţii; Facultatea de Construcţii de Maşini şi Management Industrial; Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată; Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului; Facultatea de Mecanică; Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Materialelor; Facultatea de Textile – Pielărie şi Management Industrial; Facultatea de Arhitectură „G. M. Cantacuzino”.
 
90% dintre asbolvenţii TUIAŞI s-au angajat imediat după terminarea facultăţii la firme prestigioase de profil precum: Microsoft, Endava, IBM, Continental, Delphi, Oracle, Renault, Siemens, Alcatel, Ericson, Silicon Service, Fujitsu, NoBug, OMA Group, EON, Pentalog, Daniel Steel ș.a., care au relaţii de colaborare cu Universitatea Tehnică din Iaşi.
 
740 de brevete studenţeşti
 
La TUIAŞI îşi desfăşoară activitatea şi Şcoala Ieşeană de Inventică ce are o tradiţie de aproape 40 de ani. În cadrul acesteia, în ultimii zece ani, au fost create aproape 65% dintre brevetele din România. Universitatea s-a remarcat şi cu prilejul participării la expoziţii naţionale şi internaţionale în domeniul creativităţii tehnice, profesori ai universităţi primind medalii la saloanele de inventică de la Bruxelles şi de la Geneva.
 
De 35 de ani, Universitatea se ocupă de dezvoltarea creativităţii şi a proprietății industriale prin intermediul cursurilor de specialitate. Această cultură a creativităţii a generat în ultimii zece ani peste 740 de brevete ale studenţilor, dintr-un număr de 1204 de propuneri înaintate spre brevetare.
 
Cursuri interactive, vulcani chimici, cutremure simulate
 
TUIAŞI are 100 de amfiteatre și 670 de laboratoare moderne, dotate cu echipamente, aparatură de ultimă generaţie şi mobilier nou, ceea ce permite desfăşurarea unor cursuri şi seminarii dinamice şi interactive.
 
În laboratoarele universităţii se pot simula cutremure, iar studenții pot experimenta cum se deformează materialele, cum se prelucrează pielea şi ţesăturile, cum se creează roboţi şi componente pentru maşini şi maşini industriale, cum se nasc vulcanii chimici sau cum funcționează reactoarele nucleare.
 
Distracţie în cel mai mare campus din România
 
TUIAȘI are cel mai mare campus din România. „Tudor Vladimirescu” este plin de forfotă, are un spirit aparte şi este centrul vieţii studenţeşti ieşene. În interiorul lui se găsesc 21 de cămine în care sunt cazaţi studenţii universităţii, o cantină studenţească cu cele mai accesibile preţuri din oraș, săli şi terenuri de sport (dintre care cinci terenuri de sport în aer liber, o sală de fitness, o sală de aerobic, o sală de forță și o sală de jocuri în echipă – fotbal, volei, baschet, tenis de câmp) și un dispensar medical. Campusul are autonomie energetică, căminele sunt reabiltate, au o capacitate de 8.000 de locuri şi pot găzui atât familişti, cât şi nefamilişti. Sunt dotate cu Internet gratuit și cablu TV.
 
Universitatea Tehnică din Iaşi are propria echipă de fotbal care în 2014 a fost campioană naţională şi va reprezenta TUIAŞI şi România la faza internaţională. Jucătorii au echipamente proprii, în culorile alb-albastru care amintesc de tradiţia Politehnicii Iaşi. Începând cu anul 2013, TUIAŞI a participat la mai multe competiţii sportive organizate de Federaţia Română de Minifotbal sau desfăşurate sub egida Federaţiei Române de Fotbal, obţinând rezultate remarcabile.
 
Student Erasmus în peste 25 de ţări
 
Studenţii universității au oportunitatea de a face practică de specialitate în firme de prestigiu din România, schimburi de experienţă cu alţi colegi din ţară şi din străinătate, să trăiacă experienţa de-a fi student Erasmus, să participe la conferinţe şi competiţii studenţeşti şi să facă parte din echipe de cercetare.
 
Toate acestea fiindcă TUIAŞI are legături şi parteneriate cu 135 de companii şi firme de presigiu din ţară şi din străinătate, 73 de instituţii de învăţământ superior din toată lumea, 303 acorduri inter-instituţionale Erasmus cu 25 de ţări, 14 laboratoare performante de cercetare, 350 de proiecte naţionale şi internaţioanale şi contracte de cercetare de peste 9 milioane de euro.
 
La Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi admiterea la cele unsprezece facultăţi ale sale va avea loc perioada 14 - 31 iulie (sesiunea de vară) şi între 8-18 septembrie (sesiunea de toamnă).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

NATO în faţa unei noi extinderi

Lucian DÎRDALA

NATO în faţa unei noi extinderi

Pentru Alianţă, cererile de aderare ale Suediei şi Finlandei sunt uşor de gestionat din perspectiva compatibilităţii. Există însă unele presiuni şi constrângeri de cu totul altă natură.  

opinii

Metamorfozele lui Eugenides

Codrin Liviu CUȚITARU

Metamorfozele lui Eugenides

Deşi unii comentatori vorbesc despre o „moarte” a postmodernismului american - prin revenirea romanului recent la epic, la poveste -, în realitate nu asistăm acum decît la remodelarea vechilor structuri moştenite de la Barth sau Hassan şi la reconsiderarea funcţiilor esenţiale ale ficţiunii. Reabilitarea instrumentarului epic reprezintă contribuţia estetică a „generaţiei următoare”, în interiorul căreia strălucesc deja Jeffrey Eugenides (laureat al Premiului Pulitzer în 2003) şi Jonathan Franzen (distins cu National Book Award în 2001). 

Politica monetară şi inflaţia

Alin ANDRIEȘ

Politica monetară şi inflaţia

În ultima perioadă se discută foarte mult despre creşterea preţurilor şi reducerea puterii de cumpărare, dar mai puţin despre soluţii şi măsurile ce ar trebui adoptate de autorităţi. Preţurile de consum au crescut în România şîn aprilie?ţ cu 3,7% comparativ cu luna martie 2022, astfel rata anuală a inflaţiei în luna aprilie 2022 comparativ cu luna aprilie 2021 a atins nivelul de 13,8% cel mai ridicat din 2004 când rata inflaţiei a fost 11,9%ş1ţ. 

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Mircea MORARIU

Dacă nu au profesorii pâine, să mănânce cozonac!

Nu trebuie să fii un observator din cale afară de atent al vieţii politice interne pentru a băga de seamă că dl. prof.dr. Sorin Cîmpeanu este unul dintre cei mai activi miniştri din guvernul Ciucă. Apare aproape zilnic la câte un post de televiziune cu acoperire naţională (şi, slavă Domnului!avem multe), face mereu anunţuri legate de schimbări în sistemul de învăţământ, în procedurile de evaluare,vrea să se renunţe la teze, schimbă pe nepusă masă structura anului şcolar, cheamă pe neaşteptate studenţii din online în sălile de curs, anunţă că profesorilor le va fi prin lege interzis să îşi mediteze propriii elevi. 

pulspulspuls

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

PULS

Cum vorbeşti în dodii când te plesneşte statul cu leafă de 20.000/lună

Pentru că tot am adus ieri vorba de postări lugubre, pomenind-o pe aia a conţilierului premarelui Chirica, musiu fost vice Botez, care făcea apologia rublei ruseşti, iacătă că unii cetitori mai atenţi ca noi ne-au şi probozit olecuţă, pe motiv că nu vedem şi pe alţii, mai importanţi, care bat câmpii prin bălăriile cu ciulini ale facebook-ului cu şi mai multă graţie.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.