anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 12.08.2022

Ce OFERTE are Iașul la Târgul de Turism al României: city break, tururi

GALERIE
targul de turism
 • targul de turism
- +

În perioada 25 – 28 februarie, Primăria Municipiului Iaşi participă la Târgul de Turism al României, prin Centrul de Informare Turistică. Acesta va avea ocazia să-şi îndeplinească misiunea de a promova capitala Moldovei ca valoare culturală, istorică, economică şi religioasă în context european, şi să dezvolte noi relaţii de colaborare cu reprezentanţi ai birourilor de turism din străinătate.

Oferta Iaşului

Celor care vor vizita standul Centrului de Informare Turistică li se vor oferi ghiduri cu descrierea obiectivelor turistice din judeţele din partea de NE a Moldovei şi Republica Moldova (română şi engleză), harta turistică a Municipiului Iaşi cu un scurt istoric al principalelor atracţii turistice din Iaşi (română şi engleză), vederi care reprezintă imagini din Iaşi, câştigătoare la concursul de fotografie “Iaşul tău”, organizat  de C.I.T. Vizitatorii vor mai primi şi pliantele “Vino să-mi cunoşti oraşul”, în care vor găsi evenimentele care au loc anual în Iaşi şi câteva recomandări cu ce pot vizita, “Ce poţi face cu 50 de lei la Iaşi?” care te învaţă să petreci frumos cu bani puţini, la teatru, operă, muzee, zone de agrement, restaurante ş.a. De asemenea, vor afla tot din pliante de promovare, cum a devenit Iaşul, oraş al începuturilor.

Anul acesta, vizitatorii vor putea alege si oferte de city break la Iaşi, pentru 3 zile şi 2 nopţi, la 330 lei/persoană şi 355 lei/persoană, ambele cu tur de oraş obligatoriu, în valoare de 120 lei/persoană.

Turul comunist

Arhitectura specifică regimului totalitar a invadat cea mai mare parte a orașului, în detrimentul clădirilor de patrimoniu sau al cartierelor tradiționale. Demolarea unor clădiri simbol, construirea în locul lor a unor clădiri încărcate cu simbolistică și reprezentare politică (Casa de cultură a studenților, Casa Pătrată, Hotel Unirea etc.) precum și lucrările de remodelare urbană (lărgirea și geometrizarea Pieței Unirii, regularizarea traseului unor străzi, utilizarea în exces a pietrei cubice, construcția unor axe rutiere de mare anvergură, necesare manifestărilor specifice regimului), au contribuit la transformarea aproape completă a spațiului construit moștenit.

Iașul celor șapte coline – pe bicicleta

Traseul propus urmărește vizitarea împrejurimilor orașului Iași prin explorarea celor șapte coline. Fiecare din aceste coline reprezintă un etalon al istoriei orașului, edificiile religioase, siturile arheologice sau punctele de belvedere fiind apreciate atât de localnici cât și de turiști. Traseul propune o incursiune în istoria orașului, multitudinea de mănăstiri prezente în apropierea orașului oferind un cadru mistic orașului de pe cele șapte coline.

Nivelul de dificultate al traseului este considerat dificil, având o lungime de 60 km, diferenţă de nivel de 800 de metri, cu un timp estimat de 6-7 ore, având următorul desfăşurător: 1.Piața Palatului 2. Mănăstirea Galata 3. Crucea lui Ferentz 4. Mănăstirea Frumoasa 5. Mănăstirea Cetățuia 6. Mănăstirea Hlincea 7. Mănăstirea Bârnova 8. Hamak (pauză). 9. Platoul Repedea 10. Belvedere Păun 11. Mănăstirea Vlădiceni 12. Ciric 13. Dealul Șorogari 14. Dealul Breazu – Castel 15. Copou.

Aflați amănunte de pe curierul-iasi.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Liviu Dragnea să ne ierţi

Liviu Dragnea să ne ierţi

Dosarele deschise cu greu de procurori împotriva suspecţilor de abuz şi alte infracţiuni se tot înfundă. Unele se închid, mai nimeni nu e vinovat de nimic. După fumul gros de la gazele jandarmilor din 10 august, peste evenimentele din piaţă se aşază ceaţa unei justiţii inerte. Ceaţa persistă şi azi, dar azi ştim deja multe şi lucrurile deja nu mai par ceea ce păreau pe-atunci.

opinii

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

Tehnologie şi muzică (2)

Neculai SEGHEDIN

Tehnologie şi muzică (2)

Chitarele electrice au pătruns în România în anii '50-'60, odată cu muzica rock-and-roll, devenită, apoi, muzica rock. Bineînţeles că limitările ideologice ale vremii nu permiteau o dezvoltare pe scară largă a culturii rock, un curent muzical care era o expresie a libertăţii de exprimare şi care utiliza mijloace de expresie artistică nemaivăzute până atunci. Însă, cu toate barierele de comunicare cu vestul, tinerii din România, în special studenţii, erau la curent, atât cât se putea, cu noile orientări muzicale occidentale. Pe lângă aceste constrângeri, mai apărea o problemă, aceea a instrumentelor muzicale, care presupuneau o tehnologie nouă, aveau costuri ridicate, se procurau greu şi nu se fabricau în ţară.

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

pulspulspuls

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Zilele trecute am celebrat patru ani de la această semnătură istorică a premarelui. Fie primit (ştiţi voi unde)!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că, graţie unei vigilenţe sporite a unui amic de la presa concurentă din târg, am intrat şi noi în posesia unei fotografii document. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.