anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

Ce proiecte are Simona Modreanu, noul director al Editurii Junimea

GALERIE
editura junimea, proiecte
 • editura junimea, proiecte
- +

Editura Junimea din Iaşi are un nou director. Este vorba despre Simona Mihaela Modreanu, care a obţinut nota 10 în urma concursului de proiecte de management. Aceasta are în plan atât extinderea în plan internaţional a Editurii Junimea, cât şi continuitatea prin literatură şi critică literară română.

Concursul de proiecte de management organizat pentru ocuparea postului de director al Editurii Junimea Iaşi a avut loc în luna noiembrie. A constat în două probe: proba de dosar şi proba de interviu. Luni, 28 noiembrie 2022, s-au afişat rezultatele, iar Simona Mihaela Modreanu a obţinut nota 10 la ambele probe. Ea va fi noul manager al editurii. A mai fost director al aceleiaşi edituri în perioada 2008-2014.

„Am foarte multe planuri pentru Editura Junimea, pe care le-am şi expus în proiectul managerial. În principal, voi merge pe cele două axe pe care le-am şi anunţat. Pe de o parte va fi vorba despre continuitate, adică tot ce înseamnă literatură şi critică literară română din România, dar şi cu românii din afara graniţelor. A doua axă este cea a diversificării şi a deschiderii spre spaţiul internaţional, prin traduceri, colocvii, întâlniri şi dezbateri cu scriitori şi oameni de cultură de pe alte meleaguri, dar şi prin noi colecţii în acest sens. Fiecare din cele două axe pricipale va avea multe ramificaţii, precum colecţii noi în plan şi o serie de alte acţiuni şi idei, în parteneriat şi cu celelalte instiuţii păstorite de Primăria Iaşi, universităţi şi muzee din ţară şi din străinătate şi centre de cercetare. Vom încerca să accentuăm locul şi rolul Junimii atât în plan naţional, dar şi internaţional”, declară Simona Mihaela Modreanu, noul director al Editurii Junimea Iaşi.

Simona Modreanu a urmat Facultatea de Filologie din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” (UAIC) din Iaşi, secţia franceză-engleză, iar studiile post-universitare le-a făcut la Centre Européen Universitaire, Nancy, Franţa. Din anul 2008 este profesor doctor la Catedra de Limba şi Literatura Franceză din cadrul Facultăţii de Litere a UAIC. Este membră în proiectul internaţional „Vigne, vin et alentour”, iniţiat de catedra UNESCO „Vin et culture” din cadrul universităţii din Dijon, Franţa (Université de Bourgogne), membră în proiectul „Dinamica identităţii în literatura francofonă europeană” şi directoare a proiectului „Spaţiul identitar în literatura francofonă contemporană”. În anul 2005 a obţinut Premiul Revistei „Convorbiri literare”, iar în 2008 a primit Premiul Naţional de Critică şi Istorie literară „Petru Creţia”.

Printre directorii pe care i-a avut Editura Junimea se numără: Ilie Grămadă (1968-1970), Mircea Radu Iacoban (1970-1979), Cezar Ivănescu (2000-2008), Simona Modreanu (2008-2014) şi Lucian Vasiliu (2015-2022). „Eminesciana”, „Eminesciana. Bibliofil”, „Cuvinte migratoare”, „Epica”, „Efigii”, „Memoria clepsidrei”, „Historia Magistra Vitae”, „Mousaion” şi „Exit” sunt o parte din colecţiile editurii.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Alexandru LĂZESCU

Experţii, „urgenţele morale” ale omenirii

Experţi, tot mai numeroşi şi mai intoleranţi faţă de orice părere care le contrazice pe a lor, ONG-uri, organizaţii internaţionale tind să aibă, în tot mai mare măsură, un cuvânt hotărâtor în materie de politici publice şi în definirea „urgenţelor morale”; semne ale unui viitor „post-democratic”?

opinii

Casa nouă

Nichita DANILOV

Casa nouă

Nea Miron moştenise multe trăsături de la străbunicul său Miron. Părul bond roşcat, ochii verzi-gălbui, obsesia faţă de curăţenie şi ordine, dar nu şi bombăneala, ci doar făloşenia ce se manifesta mai cu seamă atunci când cumnatul lui tata o lua pe ulei. Atunci firea lui autoritară, orgoliul şi invidia ce hibernau înlăuntrul lui deveneau de nestăvilit.

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

Ciprian IFTIMOAEI

RPL runda 2021 arată nu numai câţi suntem, ci şi cum suntem!

S-a scris mult pe tema Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor runda 2021 şi, cu siguranţă, se va mai scrie când vor fi publicate datele definitive la nivel naţional şi în profil regional, inclusiv pe componenta de „locuinţe şi locuire”. Preocuparea cercetătorilor, autorităţilor jurnaliştilor şi cetăţenilor faţă de problematica populaţiei este justificată şi confirmată inclusiv de datele cercetării „Analiza gradului de satistifacţie a utilizatorilor de date statistice” din paginile căreia aflăm că datele despre populaţie se plasează pe locul III într-un clasament al interesului utilizatorilor pentru statisticile oficiale.

„Cadouri pentru copii mai mari“

Michael ASTNER

„Cadouri pentru copii mai mari“

Însemnări mai mult sau mai puţin (ne)însemnate

pulspulspuls

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Prind sau nu cei doi penali de la Iaşi listele? Nori negri deasupra filialei, trimişi de Ciucă

Ce vă spuneam noi mai pe alaltăieri, stimaţi telespectatori, cum că alde nea Mihăiţă şi dom’ Costel nu ar sta deloc pe roze acuma la alesul liniilor directoare în vederea abordării anului electoral 2024? 

Caricatura zilei

Pițuțurlică

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode trebuie sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.