Ce recompense a primit în detenție avocatul care a poprit conturile Primăriei Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 16.04.2021

Ce recompense a primit în detenție avocatul care a poprit conturile Primăriei Iaşi

GALERIE
eliberat
  • eliberat
- +

Dan Călin Pipernea a fost eliberat din penitenciar după ce a executat ceva mai bine de doi ani de închisoare. A „câştigat“ zile după ce a muncit în spatele gratiilor, dar şi prin recursul compensatoriu.

Justiţia vasluiană a dispus eliberarea con­diţionată a avocatului Dan Călin Pipernea, fost executor judecătoresc. Pipernea a executat ceva mai bine de jumătate din pedeapsa de 4 ani şi 3 luni stabilită prin contopirea a două condamnări şi a beneficiat de eliberare condiţionată la prima cerere de acest gen depusă.

Potrivit motivării Judecătoriei Vaslui, avocatul trebuia să execute 1.552 de zile de închisoare, Până la începutul lunii februarie, când a depus cererea de elibe­rare condiţionată, avocatul executase efectiv 783 de zile de închisoare, alte 90 de zile fiind câştigate urmare a muncii prestate şi alte 156 câştigate în baza recursului compensatoriu, din cauza condiţiilor improprii de cazare.

„Din ca­racterizarea depusă la dosar rezultă faptul că persoana privată de libertate Pipernea Dan Călin a avut o evoluţie comportamentală şi atitudinală constant pozitivă, adoptând o conduită adecvată faţă de regulile şi normele specifice mediului carceral, pe care le-a respectat întocmai, dezvoltând relaţii bazate pe respect atât cu cadrele unităţii, cât şi cu ceilalţi deţinuţi“, au precizat judecătorii.

Aceştia au mai arătat că Pipernea nu a fost sancţionat niciodată, ba chiar a fost recompensat de 9 ori, de cinci ori cu permisiunea ieşirii din penitenciar pentru o zi, odată cu suplimentarea dreptului la pachet şi de trei ori cu suplimentarea dreptului la vizită intimă.

„Instanţa constată că persoana privată de libertate a executat o perioadă suficientă pentru reeducarea sa şi pentru înţelegerea pe deplin a necesităţii respectării valorilor sociale ocrotită de lege şi nu se impune o perioadă de detenţie suplimentară“, au mai arătat ma­gistraţii vasluieni.

Dan Călin Pipernea a fost acuzat că, în calitate de executor judecătoresc, a aplicat în mod ilegal procedura de executare silită stabilită prin două decizii judecătoreşti, care vizau Consiliul Judeţean Vaslui şi CET Iaşi. În urma acestor fapte, Pipernea şi-a însuşit, ilegal, 243.856 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Radu POPESCU

Semnele alegerilor anticipate, în Republica Moldova

Dacă trăieşti în Republica Moldova şi afli că brusc se înfiinţează noi partide politice, atunci aceasta înseamnă - cu siguranţă - că ţara se pregăteşte de alegeri anticipate, chiar dacă nu toţi jucătorii politici ai momentului şi-o asumă. 

Filmuletul zilei

opinii

Un cuplu problematic

Alexandru CĂLINESCU

Un cuplu problematic

Acest delir aminteşte de campaniile frecvente în regimurile totalitare, când indezirabilii erau striviţi sub avalanşa de acuzaţii extrem de grave, ce puteau atrage condamnarea la moarte. Acum avem de-a face cu un exemplu de terorism intelectual, a cărui malignitate nu trebuie însă subestimată.

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

George PLEȘU

Goana după imagine şi relaţia cu spaţiul public

Acoperită de tăcerea asurzitoare a celei mai mari părţi din mediul universitar şi academic ieşean, agenda personală a managerului Ateneului a ajuns să ţină loc de politici culturale la Iaşi. Cu un primar aflat - la propriu - într-o permanentă goană după imagine, oportunitatea de a mai poza în faţa unui bust s-a dovedit o tentaţie irezistibilă. 

Cui prodest?

Nicolae CREŢU

Cui prodest?

Deşi eram hotărât să nu mai scriu decât poate cândva fi să se termine odată cu ea, pe o temă atât de bătătorită şi deprimantă, gândul iniţial fusese (dar nu neapărat ca titlu): cui prodest… pandemia? 

pulspulspuls

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Informaţii bombă din negocierile secrete şi dure Cozet-Chirică!

Să rezolvăm mai întâi, vineri fiind şi aşteptând cu toţii uichendul, o chestiune administrativă peste care s-a trecut fără nicio observaţie săptămâna asta, fie ea laudativă sau critică. 

Caricatura zilei

Mita-n mască

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.