Ce s-a ales de împărţeala de posturi de derectori la şpriţane
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce s-a ales de împărţeala de posturi de derectori la şpriţane

GALERIE
puls
  • puls
- +

Eheheei, ce vremuri erau mai prin vară, stimaţi telespectatori, când fostul dipotat Jakob Ban de la Iaşi făcea deja şi desfăcea alianţe guvernamentale la şpriţane cu locotenenţii şi împărţea deja pe hârtie funcţii de derectori, inspectori teritoriali sau şefi de agenturi judeţene, după ce se auzise că va cădea Veorica şi că Victoraş Pro revine pe cai mari, că el e cheia şi lacata… 

Iaca, ieri a venit marea lovitură care i-a trezit pe toţi din visare: Ponta, cel în care ieşenii din filială îşi puseseră speranţele că-i duce derect în capul mesei, la ciolan, a mai rămas doar cu Jakob Ban în partid. Dacă nu aţi aflat, ieri toţi ceilalţi mai de soi din Pro, cam două treimi din filialele cu parlamentari, au plecat prin demisie, şi, din câte se aude, se vor alipi la liberali.

Cum spunea prin toamnă şi amicul Archibald Tănase: Şi Victoraş, şi Jakob Ban vor cădea amândoi între scaune. Iaca, putem să-i zicem lui nea Archibald de-acuma Archie Gură de Aur? Puteeem…

Încă unul care a luat ţeapă taman când credea c-a pus-o

Ştim că e vineri, începe uichendul, pentru alţii chiar vacanţa de Crăciun, şi nu e bine să venim cu veşti triste. Dar, dacă tot am început în tonuri de gri-bonbon, haideţi să vă mai spunem una despre cine a mai luat ţeapă acuma pe final de an! Ştiţi că vă spuneam zilele trecute despre mutarea măiastră a managerului de inimi Titi Nică din Copou care şi-a schimbat inginerul şef cel vechi, aducând pentru complicata şi scumpa aparatură medicală de acolo pe fostul şef al diviziei de ascultări de la "Doi şi-un sfert", proaspăt pensionat, Jan Chelbosu pe numele lui, după cum i se spune în branşă.

Ei bine, iaca, dragilor, cică nici bine nu s-a cuibărit Chelbosu în fotoliul cel blănos de şăf că, de la guvern, poc, vestea cea naşpa: la 1 ianuarie cei ce au pensie şi salariu trebuie să aleagă, ori, ori. Deh, pe asta oare cum de n-o fi interceptat-o Chelbosu? Că, din câte ştim, nu prea umblă cu păru-ntre ochi…

Vacanţă grea la liberali

Şi dacă tot vorbeam de racolări, umblă vorba prin Bucureşti că, până după vacanţa de iarnă, guvernul Organ se va betona atât de tare cu racolări, oferind la toţi ciolane, ciolănele sau ciozvârte prin teritoriu, după caz şi foame, încât în primăvară va fi imposibil de dat jos prin vreo moţiune, că va avea aproape majoritate alături de userişti. Să fie bine, să fie rău…

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.