Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Ce să nu postezi pe social media de Sărbători

GALERIE
phone
  • phone
- +

De Sarbatori, feedul conturilor de socializare se umple de urari, dar si de fotografii ale prietenilor care posteaza fie imagini din vacanta pe cine stie ce meleaguri exotice sau chiar poze cu cozonacii perfecti facuti de mama ori cu bradul proaspat impodobit. Daca esti tentata sa intri in rand cu lumea, gandeste-te de doua ori inainte. Iata ce spun expertii ca n-ar trebui postat niciodata pe social media in timpul sarbatorilor.

Nu face afirmatii vizavi de un cadou care nu ti-a placut

Sarbatorile de Iarna sunt momentul cel mai bun de a-ti manifesta recunostinta fata de cei dragi si nu sa te plangi ca n-ai primit exact darurile pe care ti le-ai dorit. Chiar daca ai sperat ca partenerul tau iti va oferi bilete pentru cine stie ce vacanta de vis, iar el, in schimb, ti-a daruit o pereche de papuci pufosi, nu e cazul sa il faci de ras pentru proasta inspiratie.

Nu te lauda cu darurile primite

Poate ca ai primit o frumoasa bijuterie sau o geanta produsa de un brand renumit, insa nu e cazul sa faci din asta un motiv de lauda excesiva. E suficient ca ii povestesti celei mai bune prietene. Nu trebuie sa stie toata comunitatea ce cadou si-au permis cei dragi sa iti faca. Aminteste-ti ca ceilalti poate nu sunt la fel de norocosi ca tine si nu isi permit lucruri extravagante. Mai mult, exista riscul sa atragi atentia infractorilor asupra ta.

Nu posta fotografii cu alte persoane fara acordul lor

Chiar daca ti se poate parea ca nu faci niciun rau postand o poza de la un party la care ai fost impreuna cu grupul tau de prieteni, s-ar putea ca nu toti sa fie incantati sa fie vazuti in aceasta ipostaza. Singura persoana cu care ai permisiunea sa distribui o fotografie esti tu. Cel mai bine discuta cu ceilalti si cere-le acordul inainte de a-i eticheta intr-o postare publica.

Nu posta nimic din ce nu ti-ai dori sa vada seful tau

Chiar daca ti-ai personalizat profilul si contul de socializare astfel incat seful tau sa nu iti vada postarile, gandeste-te ca la urechile lui ar putea ajunge foarte usor anumite lucruri, „gratie” unor persoane care au acces la ceea ce faci public. Invata sa te cenzurezi. Gandeste-te ca orice fotografie pe care o postezi poate fi copiata, la fel cum orice text scrii devine vizibil multor persoane.

Mai multe detalii pe exquis.ro

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri