Ce să vizitezi în drum spre mare dacă pleci din Iași. 5 locuri frumoase care merită văzute

miercuri, 10 iulie 2024, 14:15
4 MIN
 Ce să vizitezi în drum spre mare dacă pleci din Iași. 5 locuri frumoase care merită văzute

Dacă plănuiești o excursie la mare plecând din Iași, ai ocazia să explorezi câteva locuri minunate pe traseu.

Indiferent dacă îți dorești să te relaxezi în natură, să descoperi istoria locală sau să te bucuri de peisaje pitorești, acest articol îți oferă sugestii pentru a face călătoria mai plăcută.

Ce să vizitezi în drum spre mare

Călătoria din Iași spre Constanța poate fi o aventură în sine, plină de descoperiri interesante. De la monumente istorice și orașe pitorești la lacuri liniștite și atracții culturale, traseul oferă multe opriri atractive care să îți îmbogățească experiența de vacanță.

Castelul de la Miclăușeni

Prima oprire pe care o poți face este la Castelul de la Miclăușeni, situat la aproximativ 65 km de Iași. Construit în stil neogotic la sfârșitul secolului al XIX-lea, castelul impresionează prin arhitectura sa deosebită și prin parcul său vast. Este un loc ideal pentru a începe călătoria cu o notă de eleganță și istorie.

Palatul Cuza de la Ruginoasa

Situat la aproximativ 60 km de Iași, în localitatea Ruginoasa, Palatul Cuza este o altă oprire deosebită. Acest palat a fost reședința domnitorului Alexandru Ioan Cuza și este un important monument istoric. Muzeul din interiorul palatului oferă o incursiune în viața și activitatea unuia dintre cei mai importanți lideri ai României.

Mausoleul Eroilor de la Mărășești

Pe drumul dintre Adjud și Focșani, vei găsi Mausoleul Eroilor de la Mărășești, un monument impresionant dedicat eroilor Primului Război Mondial. Este un loc deosebit pentru a reflecta asupra istoriei și sacrificiului celor care au luptat pentru libertate. Monumentul este impozant și oferă o lecție de istorie emoționantă.

Crama Domeniile Panciu

În apropiere de Focșani, în localitatea Panciu, poți vizita Crama Domeniile Panciu, unde vei putea să te bucuri de o degustare de vinuri locale. Regiunea Vrancea este renumită pentru vinurile sale, iar o oprire aici îți va oferi ocazia să descoperi tradițiile viticole ale zonei și să te relaxezi în mijlocul podgoriilor.

Lacul Amara

Lacul Amara, situat în județul Ialomița, este cunoscut pentru proprietățile sale terapeutice. Apele sărate și nămolul sapropelic fac din acest lac o destinație populară pentru tratamente balneare. Este un loc ideal pentru o pauză revigorantă înainte de a continua drumul spre Constanța.

Cel mai scurt traseu Iași-Constanța

Pentru a ajunge rapid la mare, cel mai scurt traseu de la Iași la Constanța este prin Bacău, Adjud, Focșani, Buzău, Slobozia și Hârșova. Acest traseu, de aproximativ 400 de kilometri, durează în jur de șase ore de condus, în funcție de condițiile de trafic și de opririle făcute pe drum. De-a lungul acestui traseu, poți alege să te oprești la câteva dintre locurile menționate mai sus pentru a face călătoria mai plăcută și mai interesantă.

Traseul alternativ 1: Iași – Vaslui – Bârlad – Galați – Constanța

Mănăstirea Florești

Pe traseul către Vaslui, poți face o oprire la Mănăstirea Florești, un loc de reculegere și spiritualitate situat într-un cadru natural pitoresc. Este un loc liniștit, perfect pentru o pauză relaxantă.

Grădina Botanică Dimitrie Cantemir din Bârlad

O altă oprire interesantă este la Grădina Botanică Dimitrie Cantemir din Bârlad. Aceasta oferă o colecție impresionantă de plante și este un loc minunat pentru o plimbare în natură.

Faleza Dunării din Galați

Ajungând la Galați, nu rata o plimbare pe faleza Dunării. Faleza este un loc popular pentru localnici și turiști, oferind vederi spectaculoase asupra fluviului și diverse opțiuni de agrement și relaxare.

Traseul alternativ 2: Iași – Roman – Bacău – Adjud – Brăila – Constanța

Hanul Ancuței

Pe drumul dintre Iași și Roman, poți opri la Hanul Ancuței, un loc plin de istorie și povești. Hanul este cunoscut din scrierile lui Mihail Sadoveanu și oferă o atmosferă tradițională românească.

Parcul Cancicov din Bacău

În Bacău, Parcul Cancicov este un loc excelent pentru o oprire. Este cel mai mare parc din oraș, oferind numeroase alei umbroase, locuri de joacă pentru copii și spații verzi pentru relaxare.

Centrul Istoric al Brăilei

Când ajungi în Brăila, merită să explorezi centrul istoric al orașului. Clădirile vechi, străzile pavate și atmosfera de altădată te vor transporta în timp și îți vor oferi o perspectivă asupra istoriei și culturii locale.

Fie că preferi să te bucuri de peisajele naturale, să explorezi monumente istorice sau să descoperi orașe pitorești, traseul de la Iași la Constanța oferă numeroase oportunități de explorare. Planifică-ți călătoria în avans și bucură-te de tot ce are de oferit această rută minunată.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii