Ce salarii se câştigă la Inspectoratul Şcolar din Iaşi după ultimele măriri
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce salarii se câştigă la Inspectoratul Şcolar din Iaşi după ultimele măriri

GALERIE
isj
  • isj
- +

Şefii de aici şi subordonaţii îşi rotunjesc lefurile de la ISJ cu alte activităţi conexe.

O altă instituţie din Iaşi care a finalizat postarea declaraţiilor de avere este Inspectoratul Şcolar. Potrivit acestora, după măririle din ultima perioadă, şi angajaţii de aici se numără printre unii dintre cel mai bine plătiţi bugetari.

Astfel, conform recentei declaraţii de avere de pe site-ul instituţiei, şefa Inspectoratului, prof.dr. Genoveva Farcaş, a realizat pe anul 2018 venituri salariale de 112.507 lei doar de la inspectorat, asta însemnând un salariu lunar de 9.375 de lei.

Acestea nu sunt însă singurele venituri realizate de către inspectorul şcolar general. Astfel, Genoveva Farcaş a încasat, pe proiecte coordonate, 15.975 de lei, 2.608 lei pentru activitatea de profesor la Colegiul Pedagogic, 2.023 de lei pentru cea de profesor la Universitatea „Al.I. Cuza“, de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a încasat 4.410 lei, iar pentru activitatea de formator desfăşurată la Casa Corpului Didactic, 13.619 lei.

Astfel, venitul anual total al inspectorului general pentru 2018 a fost de 151.142 de lei. Adică, lunar, 12.595 de lei. În ce priveşte conducerea ISJ, instituţia are şi doi inspectori general adjuncţi, prof. Bogdan Bârzoi şi prof. Mihaela Ţura.

Cei doi realizează venituri de la ISJ, dar şi pentru activitatea de profesor la două şcoli de elită din Iaşi, Colegiul „Emil Racoviţă“, respectiv Colegiul „Costache Negruzzi“. Astfel, Bogdan Bârzoi a încasat pentru anul 2018 suma de 82.858 de lei de la ISJ Iaşi, dar şi 3.392 de lei pentru activitatea de la „Racoviţă“, lunar încasând aproximativ 7.190 de lei.

Venituri similare a realizat şi Mihaela Ţura: de la ISJ Iaşi 70.089 de lei, iar de la „Negruzzi“ 11.571 de lei, adică în total 81.660 de lei, respectiv 6.805 lei lunar. Totuşi, cei doi adjuncţi ai ISJ Iaşi nu sunt cel mai bine plătiţi angajaţi după inspectorul şcolar general.

Conform declaraţiei de avere pe 2018, prof. Sabina Manea, inspector şcolar pentru Limba franceză, spaniolă şi italiană, şi care îndeplineşte şi atribuţii de purtător de cuvânt al instituţiei, a realizat venituri de 70.157 de lei doar pentru drepturi salariale de la Inspectorat.

Pe lângă acestea, inspectorul a obţinut 13.002 lei pentru activitatea de expert proiecte, tot de la ISJ Iaşi, de la Colegiul „Mihai Eminescu“ a realizat 14.316 lei, iar pentru activitatea prestată la cabinetul parlamentar al deputatului Camelia Gavrilă, fostul inspector şcolar general, a primit 16.920 de lei.

Astfel, în total pentru anul 2018, Sabina Manea a realizat venituri de 114.395 de lei, adică aproximativ 9.532 de lei lunar. Venituri consistente obţine şi inspectorul Florentin Ciobotaru: de la ISJ 73.450 de lei, 11.000 de lei pentru funcţia de consilier local, şi 9.250 de lei de la Colegiul „Mihai Eminescu“, adică 93.700 de lei, respectiv 7.800 de lei lunar.

Veniturile totale declarate de ceilaţi inspectori şcolari (salarii ^ alte activităţi) care au ocupat funcţia pe toată perioada anului 2018 sunt, în medie, de aproximativ 70.000 sau 80.000 de lei anual. Adică venituri lunare de circa 6.000 de lei.

„Ziarul de Iaşi“ va reveni asupra subiectului declaraţiilor de avere din instituţiile publice locale pe parcursul următoarelor zile, odată ce acestea vor fi făcute publice. Termenul de depunere a acestora la secretariatele instituţiilor este 15 iunie, iar publicarea acestora, în maximum 30 de zile.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.