Ce salariu are Florin Călinescu. Actorul tocmai a ratat un salariu de 50 de ori mai mare

sâmbătă, 15 iunie 2024, 14:57
1 MIN
 Ce salariu are Florin Călinescu. Actorul tocmai a ratat un salariu de 50 de ori mai mare

Actorul Florin Călinescu a ratat încă o dată intrarea în lumea politică „mare” după ce partidul politic pe care îl conduce – Partidul Diaspora Unită -nu a intrat în Parlamentul European la alegerile de duminică.

Dacă reușea, Călinescu (68 de ani) se muta la Bruxelles și devenea eurodeputat, poziție care i-ar fi mărit substanțial salariul. Partidul Diaspora Unită a obținut doar circa 1.8% din voturi la europarlamentare, scrie Paginademedia.ro, insuficient pentru a atinge pragul de 5% și de a trimite la Bruxelles doi eurodeputați. Unul dintre ei ar fi fost chiar Florin Călinescu. Actorul era primul pe lista partidului.

În aceste condiții, Călinescu are varianta de a încerca la alegerile parlamentare sau chiar la cele prezidențiale sau de a se ocupa în continuare de firma sa, FCMC Impex SRL.

Potrivit declarației de avere depuse pentru alegerile europarlamentare, Călinescu și-a dat în ultimul an un salariu total de 9.170 de lei, dar a încasat dividende de 1,3 milioane de lei anul trecut, adică circa 260.000 de euro, potrivit Hotnews

În plus, Călinescu mai deține patru imobile în Timișoara, București și Brașov, 100.000 de euro în conturi, 40.000 de euro împrumutați către propria firmă.

Dacă câștiga mandatul de eurodeputat, Florin Călinescu ar fi câștigat circa 7.850 de euro pe lună, adică în jur de 94.000 de euro pe an. Asta înseamnă de 50 de ori mai mult decât câștigă în prezent.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii