anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

vineri, 10.07.2020

Ce se discută în şedinţa de CL convocată de primarul interimar Chirica

GALERIE
sedinta Consiliul Local Iasi Foto curierul-iasi.ro
  • sedinta Consiliul Local Iasi Foto curierul-iasi.ro
- +

Consilierii locali vor mai fi chemaţi o dată la lucru săptămâna aceasta. Primarul interimar, Mihai Chirica, a convocat şedinţa ordinară în plen din această lună pentru data de vineri. 

Consilierii vor avea de discutat indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea străzii Vişan, a străzii Prof. Ioan Petru Culianu şi a aleii Prof. Ioan Petru Culianu. În total, se prevăd lucrări pe 3,3 km de carosabil şi 4.560 mp de trotuare. Costul estimat al lucrărilor se ridică la 12,5 mili­oane lei. 

De asemenea, se propune participarea Direcţiei de Asistenţă Comu­nitară la programul „Rabla“ din acest an, urmând să fie achiziţionate trei autoturisme noi pentru cele două cămine de bătrâni şi cantina de ajutor social.

Un alt proiect de hotărâre vizează avansarea în grad a 30 de poliţişti locali. Bustul arhiepiscopului Kyprianos, instalat pe esplanada din spatele Halei Centrale va fi trecut în patrimoniul municipiului, Primăria angajându-se faţă de Ambasada Ci­prului în România să amenajeze zona din jur şi să-l întreţină.

Se va discuta şi atribuirea numelor oamenilor politici ţărănişti Iuliu Maniu şi Corneliu Coposu unor străzi din zona Păun. Un spaţiu de 1 mp din incinta Stării Ci­vile urmează să fie propus pentru scoaterea la licitaţie în vederea in­stalării unui automat de băuturi calde.

Consilierii locali vor discuta şi o rectificare a bugetului local cu suma de 824.000 lei. O sumă de 45.000 lei urmează să fie alocată pentru fi­nanţarea acţiunilor incluse în proiectul „Săptămâna Ateneului Tătăraşi - 95 de ani de educaţie prin artă şi cultură“.

Totodată, se vor actualiza creditele de angajament pentru împrejmuirea Cimitirului „Sf. Petru şi Pavel“, modernizarea de trotuare şi alei pietonale în cartiere, reabilitarea liniilor de tramvai şi modernizarea unor străzi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Florin NICULA

Chiar sunt jocurile făcute pentru Primărie?

Dansul practicat de tandemul Alexe - Chirica pare să-i fi hipnotizat pe oamenii lui Popa. Dacă până acum puseseră cruce fotoliului de primar, deodată s-au reactivat când la orizont a apărut şi înfrângerea de la judeţ.

Filmuletul zilei

opinii

Nostalgii

Alexandru CĂLINESCU

Nostalgii

Toată zona - cartierul se numeşte La Goutte d Or - e de altfel multietnică. E aglomeraţie şi pe trotuare, şi pe stradă. Când ajung la Barbès autobuzele se târâie, se produc ambuteiaje îngrozitoare, rişti - dacă mergi la Gara de Nord - să pierzi trenul. Întreg cartierul rămâne o enclavă, musulmană şi africană, în plin Paris. O enclavă care avea, în Tati, un punct de reper...

Cristofor I. Simionescu (I)

Neculai SEGHEDIN

Cristofor I. Simionescu (I)

L-am văzut pentru prima oară pe academicianul Cristofor Simionescu la televizor, la o emisiune „Prim-Plan”, pe care o realiza Alexandru Stark. Era prin anii '70. Cadrul era neobişnuit, într-o sală maiestuoasă, cei doi fiind aşezaţi la parter, în stal, filmarea făcându-se de undeva de sus. Această imagine m-a urmărit multă vreme. Ceva ani mai târziu aveam să descifrez enigma: se filma în Aula Institutului Politehnic din Iaşi, de la balcon.

C(i)olacul careului de „aşi”

Nicolae CREŢU

C(i)olacul careului de „aşi”

Cu una, cu alta, cu… „reluări” (în economie), „relaxări” ale noastre (nu şi ale ţeposului Covid), cu „dezvăluiri” ale inculpatului Dragnea (Teldrum) şi episoade ale meciului Nicuşor Dan vs. Firea, calendarul ne apropie de vremea urnelor. 

pulspulspuls

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Primele ciorne ale listelor liberale de Iaşi: cine este pe scut şi cine stă sub el?

Pentru că începe să devină interesant, haideţi să aruncăm pe astăzi una bucată privire iscoditoare şi înspre loviturile la gioale care se dau în aceste zile pe lângă ciorna liberalilor ieşeni cu nume de pus pe listele electorale în zona eligibilă pentru parlamentarele de la sfârşitul acestui an, stimaţi telespectatori! 

Caricatura zilei

Fără mască

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.