Ce se întâmplă când părintele decide că fericirea sa este mai presus decât a copilului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

„NU MI-AM DORIT SĂ FAC ASTA! AM AVUT O INFECȚIE ÎNGROZITOARE!”

Ce se întâmplă când părintele decide că fericirea sa este mai presus decât a copilului

GALERIE
nefericit
  • nefericit
- +

Un tânăr prins între iubirea adevărată și o căsnicie aranjată de părinți, practică ce încă mai există în zilele noastre, se pare. Un bărbat în vârstă de 27 de ani, trăia o profundă poveste de dragoste din perioada adolescenței, poveste pe care și-a tatuat-o pe întreg spatele. Visa să întemeieze o familie alături de iubita sa și chiar pregătise o surpriză de proporții în ceea ce privește logodna. La auzul acestei vești, părinții tânărului, care nu au fost niciodată de acord cu relația celor doi, au încercat să împiedice cu orice chip evenimentul. Și au reușit! Ca să-i curme fiului suferința, s-au înțeles cu părinții unei alte fete, prieteni buni cu aceștia, să le pregătească o întâlnire și să „îi ajute să se îndrăgostească”.

Anii au trecut, în prezent ei fiind deja căsătoriți de aproape 5 ani, însă tânărul nu putea să uite prima sa iubire. Actuala soție i-a cerut să își scoată tatuajul, deranjată fiind de întrebările care veneau de la cei din jur și care își dădeau seama că acel desen nu are nicio legătură cu ei doi. Pentru a obține liniștea, bărbatul a decis să accepte, însă singurul compromis pe care l-a putut face a fost să îl acopere și nu să-l înlăture de tot, pentru a-i rămâne în continuare pe corp prima și singura iubire adevărată.

Decizia de a-l acoperi l-a costat scump! Noul tatuaj, deși fusese executat corespunzător, s-a infectat atât de tare, încât a ajuns la spital.

Ceea ce l-a adus în cabinet a fost dezvoltarea unei depresii pentru care se afla deja în tratament psihiatric. Și-a dat seama că infecția respectivă a fost răspunsul corpului său la o acțiune nedorită.

Își urăște părinții, soția și pe el însuși pentru că nu a fost destul de puternic astfel încât să nu intre în acest joc al mariajului: „Ea este în continuare singură, nu și-a putut găsi pe nimeni în toți anii ăștia. Simt că așteaptă doar un semn ca totul să fie ca înainte. Îmi vine să-mi tai spatele, să nu mai văd ce am făcut”!

Comentariile nu-și mai au rostul. Cazul de mai sus arată consecințele dureroase ale unor acțiuni impuse de părinți și mult prea ușor acceptate de copilul devenit adult.

În momentul în care părintele decide că fericirea proprie este mai presus decât cea a copilului, este lesne de înțeles că viața la care este condamnat să trăiască îi va aduce suferință.

„Să nu cauți niciodată să fii fericit cu prețul fericirii altuia. Este urât, inuman”. (Osho)

„Ca să-l călăuzești pe copil pe calea pe care trebuie s-o urmeze, călătorește mai întâi tu pe ea”. (Josh Billings)

Două citate pe care mi-aș dori să le comentați înțelesul prin a ne da exemple personale care i-au ajutat pe cei mici să devină adulți fericiți!

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.