Ce se întâmplă cu acţionariatul de la FC Dinamo dacă nu vine Cortacero cu banii
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 03.03.2021

Ce se întâmplă cu acţionariatul de la FC Dinamo dacă nu vine Cortacero cu banii

GALERIE
Cortacero
  • Cortacero
- +

La 21 decembrie 2020 a fost publicată în Monitorul Oficial convocarea adunării acţionarilor majoritari a societăţii Dinamo 1948 SA în care s-a decis majorarea capitalului social cu suma de 5 milioane euro prin emiterea de noi actiuni. 

Pe 21 ianuarie se împlinesc 30 de zile. În ultima vreme au apărut mai multe speculaţii privind situaţia acţionariatului clubuluid e fotbal Dinamo după expirarea celor 30 de zile de la publicare anunţului de majorare a capitalului în Monitorul Oficial. Condiţiile privind majorarea de capital de la Dinamo 1948 SA cu suma de 5 milioane de euro:

a. valoarea nominală a acţiunilor nou-emise este de 100 lei;

b. subscrierea acţiunilor nou-emise se poate face de către acţionării existenţi inregistraţi la data de referinţă, proporţional cu numărul acţiunilor pe care le posedă;

c. subscrierea şi plata noilor acţiuni se poate face fie prin vărsarea de numerar în contul Societăţii fie prin
conversia/compensarea creanţelor deţinute de acţionării Societăţii asupra Societăţii.
Termenul de subscriere şi de plată este de 30 de zile de la data publicării hotărârii adunării generale în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a.

d. în urmă aprobării majorării, Actul constitutiv al Societăţii se va modifica corespunzător

Newsweek România a consultat un expert fiscal pentru a lămuri situaţia. Iată concluziile. 

În Monitorul Oficial este hotărârea de majorare a capitalului la 5 mil. euro. Acolo este trecută şi valoarea nominală a unei acţiuni care valorează 100 de lei. 

De la data subscrierii începe să curgă termenul de plată, prevăzut la art. 9 din Legea 31/1990, privind societăţile comerciale, adică 12 luni. 

Dacă acţionarii nu plătesc în termenul de la art. 9, se aplică termenul de la art. 100 din Legea 31/1990:

Când acţionarii nu au efectuat plata vărsămintelor pe care le datorează în termenele prevăzute la art. 9 alin. (2) lit. a) şi b) şi la art. 21 alin.

(1), societatea îi va invita să-şi îndeplinească această obligaţie, printr-o somaţie colectivă, publicată de două ori, la un interval de 15 zile, în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, şi într-un ziar de largă răspândire.
(2) În cazul în care nici în urma acestei somaţii acţionarii nu vor efectua vărsămintele, consiliul de administraţie, respectiv directoratul, va putea decide fie urmărirea acţionarilor pentru vărsămintele restante, fie anularea acestor acţiuni nominative.

În Monitorul Oficial nu este prevăzută nicio altă sancţiune care ar putea fi atacată în instanţă.

Cum în Monitorul Oficial este precizat faptul că "subscrierea acţiunilor nou-emise se poate face de către acţionarii existenţi înregistraţi la data de referinţă, proporţional cu numărul acţiunilor pe care le posedă", structura acţionariatului nu se va modifica indiferent dacă unul dintre acţionari cumpără acţiunile şi celălalt nu. 

Aşadar, pentru o perioadă de cel puţin un an, acţionariatul de la FC Dinamo nu are cum să se schimbe.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Euro contra dezinformării

Lucian DÎRDALA

Euro contra dezinformării

Indiferent dacă se va adopta sau nu o soluţie instituţională în chestiunea dezinformării chineze, o alocare corespunzătoare de resurse în această direcţie ar fi un pas explicabil, dacă se doreşte restabilirea credibilităţii EEAS ca promotor ferm al valorilor Uniunii Europene.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Saboţii lui Claude (III)

Florin CÎNTIC

Saboţii lui Claude (III)

Editura Sedcom Libris din Iaşi a publicat recent un volum de memorii1 semnat de Claude Karnoouh, cu ocazia unei frumoase aniversări a acestuia. Şi cartea, şi autorul merită din plin atenţia noastră.

Un norocos

Radu PĂRPĂUȚĂ

Un norocos

Prin '90 sau '91 am nimerit la o consfătuire a oamenilor de afaceri din România şi Basarabia. Căzusem şi eu popâc acolo în calitatea-mi ambiguă de jumătate ziarist, jumătate - drace călugăre - de pârât om de afaceri! 

Experienţa Ciceu - Cicero

Alex VASILIU

Experienţa Ciceu - Cicero

Couperin, Scarlatti, Carl Philipp Emanuel Bach, Johann Sebastian Bach, Mozart, Beethoven, Chopin, Ceaikovski sunt nume fundamentale pentru istoria culturii. Creaţia lor este ascultată în săli de concerte, de recital, în catedrale, în teatre lirice, în festivaluri. Profesioniştii, publicul european s-au obişnuit de secole cu ideea corect-confortabilă că partiturile compozitorilor menţionaţi fac parte din categoria muzicii academice (pentru că se învaţă în academii, universităţi şi conservatoare), din categoria muzicii clasice, serioase.

pulspulspuls

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iată nivelul lui Peni Hill de Bahlui: zero barat, în materie!

Iacătă, stimaţi telespectatori, că abia la cinci zile de la marele eşec politic al micului edil Peni Hill ies la iveală sforile care s-au rupt în conţilul local vinerea trecută, de la atâta tras în disperare de ele. 

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.