anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Ce se întâmplă cu fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută

GALERIE
transplant
 • transplant
- +

Fetiţa de 5 ani cu hepatită de cauză necunoscută va fi transferată vineri la Spitalul Fundeni, după ce medicii de la Grigore Alexandrescu îi vor face toate investigaţiile. Dr. Radu Zamfir a precizat că, dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni.

Surse medicale din cadrul Spitalului de copii Grigore Alexandrescu din Capitală au precizat că fetiţa de 5 ani va fi transferată în cursul zilei de vineri la Spitalul Fundeni din Capitală, după ce i se vor face toate consulturile: cardiologic, CT, pediatric.

La Spitalul Fundeni, medicii ii vor face analize de specialitate şi vor decide dacă este nevoie de un transplant hepatic sau nu. În cursul zilei de joi mama copilului a fost investigata în eventualitatea unui transplant de ficat pentru fetita.

Dr. Radu Zamfir, directorul Agenţiei Naţionale de Transplant a explicat pntru news.ro care sunt paşii care vor fi urmaţi odată ce fetiţa în vârstă de 5 ani va ajunge la Centrul de Transplant Hepatic, la Spitalul Clinic Fundeni din Capitală.

“Pacienta va fi transferată la IC Fundeni in vederea stabilirii indicatiei de transplant hepatic si evaluării pretransplant ficat. Dacă se va lua decizia transplantării, intervenţia va fi realizată în cadrul Centrului de Transplant Hepatic Fundeni, de către o echipă multidisciplinară formată din specialişti de la I C Fundeni şi de la Spitalul Grigore Alexandrescu”, a declarat directorul ANT, Dr. Radu Zamfir.

Fetiţa a fost internată în data de 4 aprilie la Spitalul de copii Grigore Alexandrescu din Capitală. Medicii nu au detectat atunci în cazul ei nicio infecţie virală activă, iar markerii pentru boli autoimune au fost negative. Copilul nu a călătorit în străinătate şi nici nu a avut legătură epidemiologcă cu alt caz raportat către OMS Europa. Copilul a ajuns la spital cu insuficienţă hepatică, transaminaze crecute şi icter la un copil la care nu există marker de infecţie virală hepatică, aşa cum au anunţat responsabilii din Ministerul Sănătăţii în data de 25 aprilie.

Ulterior, în urma investigaţiilor de specialitate, medicii de la Spitalul Grigore Alexandrescu nu au detectat în cazul fetiţei prezenţa adenovirusului, ci doar a anticorpilor SARS-CoV-2.

Prof. Dr. Vlad Braşoveanu de la Spitalul Clinic Fundeni a explicat că nu este exclusă posibilitatea ca fetiţa să sufere de boala Wilson, o afecţiune care presupune un deficit enzimatic, proces care duce la acumularea cuprului în sistemul nervos central. La Spitalul Clinic Fundeni însă echipa medicală, în urma analizelor de specialitate, va stabili concret diagnosticul şi va decide dacă se va impune sau nu o operaţie de transplant hepatic.

Aflați amănunte de pe news.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.