anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

miercuri, 29.03.2023

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci ouă în fiecare zi

GALERIE
oua-prajite
  • oua-prajite
- +

Ouăle au devenit de-a lungul anilor un aliment surprinzător de controversat. Deși ar putea părea o sursă de proteine accesibilă, există o mulțime de informații greșite în legătură cu efectele consumului de ouă. 

În anii în care dietele cu conținut scăzut de grăsimi erau în tendințe, ouăle au fost criticate, dar cum că grăsimile au revenit la modă, par să fie mai puțin defăimate, scrie www.eatingwell.com, preluat de dcnews.ro.

Ca să nu mai vorbim de faptul că ouăle sunt una dintre cele mai accesibile proteine ​​din magazine, pot rezista la frigider până la cinci săptămâni, așa că nu va trebui să vă faceți griji că se strica la fel de repede ca și alte tipuri de proteine, cum ar fi carnea sau peștele.

Să mănânci zilnic un ou în locul unei alte proteine ​​mai scumpe te poate ajuta să economisești bani. În plus, ouăle sunt atât de versatile încât pot fi folosite în orice. Dar sunt ouăle cu adevărat sănătoase? Și ce se întâmplă dacă le mănânci în fiecare zi? Iată ce spune știința despre ceea ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci câte un ou în fiecare zi.

S-ar putea să te simți mai plin de energie

Ouăle au un impact nutrițional impresionant. Un ou mare conține aproximativ 70 de calorii, 6 grame de proteine, 5 grame de grăsimi și 0 grame de carbohidrați. Gălbenușul în special este o sursă de nutrienți importanți, cum ar fi vitamina B12, vitamina D și colina, care sunt toate importante pentru a ne ajuta corpul să proceseze alimentele în energie pe care o putem folosi.

În plus, combinația de proteine ​​și grăsimi sănătoase oferă ouălor o oarecare putere de rezistență, astfel încât să vă simțiți sătul pentru mai mult timp.

Părul și pielea dvs. ar putea fi mai sănătoase

Ouăle sunt o sursă bună de mai multe vitamine B, inclusiv vitaminele B2, B5 și B12. Toți acești nutrienți au mai multe funcții în organism, inclusiv menținerea sănătății pielii și părului. Toate vitaminele B sunt solubile în apă, ceea ce înseamnă că nu stau foarte mult timp în corpul tău și nu se depozitează ușor, așa că consumul regulat este o modalitate bună de a te asigura că îți îndeplinești nevoile.

Ouăle sunt, de asemenea, bogate în aminoacizi cum ar fi metionina, care pot ajuta la îmbunătățirea tonusului și flexibilității pielii și a rezistenței părului și a unghiilor.

S-ar putea să gândești mai clar

Ouăle sunt bogate în micronutrienți care sunt folosiți pentru a ajuta la crearea membranelor celulare și a neurotransmițătorilor importanți în organism.

Colina este importantă pentru memorie, starea de spirit, controlul mușchilor și funcția generală a sistemului nervos. Un ou oferă aproximativ 6% din necesarul nostru zilnic de colină și, prin urmare, consumul de ouă poate ajuta la menținerea unui creier sănătos.

S-ar putea să ai o vedere mai bună

Gălbenușurile de ou conțin doi carotenoizi, luteină și zeaxantina, care sunt importanți pentru sănătatea ochilor. Aceștia joacă un rol important în dezvoltarea ochilor și pentru vederea sănătoasă, iar cercetările arată că ar putea chiar ajuta la scăderea riscului de boli oculare obișnuite legate de vârstă. Legumele cu frunze verzi sunt o altă sursă excelentă de luteină și zeaxantină.

S-ar putea să ai oase mai puternice

Vitamina D este importantă pentru numeroase procese ale corpului. Ajută la reglarea tensiunii arteriale, scade riscul pentru anumite tipuri de cancer și poate juca un rol pozitiv în sănătatea mintală. Una dintre cele mai importante funcții ale vitaminei D este de a ne ajuta să ne menținem oasele sănătoase. Face acest lucru prin îmbunătățirea absorbției calciului în intestin și ajutând la menținerea nivelului nostru de calciu și fosfor într-un interval care promovează creșterea sănătoasă a oaselor și remodelarea osoasă.

Un ou se mândrește cu 6% din necesarul nostru de vitamina D, așa că adăugarea unuia în farfurie în fiecare zi ne poate aduce beneficii pentru sănătatea oaselor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Lucian DÎRDALA

Penultimul obstacol pentru Finlanda

Graniţa terestră între Rusia şi NATO va deveni, curând, una considerabilă... Vom putea vorbi de un veritabil flanc estic, de la Marea Neagră, la Oceanul Îngheţat. Invazia rusă în Ucraina a deschis o cutie a Pandorei din care au ieşit rele pe care lideri precum domnii Erdoğan sau Orbán le pot ignora, dar nu le pot readuce sub capac.

opinii

De ce scriu?

Florin CÎNTIC

De ce scriu?

Cum, dintr-un scrupul arhivistic, mi-am numerotat textele trimise săptămânal Ziarului de Iaşi, am descoperit că acesta este cu numărul 500. Astfel încât aş face o scurtă pauză de respiraţie faţă de tematica obişnuită a rubricii mele.

Meditaţie despre europubelă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Meditaţie despre europubelă

Despre un tomberon, zis şi europubelă, cum îi spune mai simandicos lăzii de gunoi, am putea spune că este pântecele răsturnat al unui cetăţean european. Asemănările sunt frapante. 

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Alex VASILIU

Spectacolele excelenţei muzicale la Iaşi (I)

Nu mai trebuie demonstrat că forţa de comunicare, convingere şi impresionare a imaginii plasează sunetul pe locul al doilea, mai ales acum, în epoca civilizaţiei ecranelor omniprezente. Apariţia televiziunii, cu multe decenii în urmă, a însemnat pentru unii ignorarea relevanţei radioului, însă timpul a demonstrat că „arma clasică”, aparent simplă, numită microfon, poate învinge deseori în lupta pentru captarea interesului public. Dacă este folosită inteligent, inspirat, cu grijă pentru cultivarea valorii, cu harul comunicării. Şi în cazul radioului, „reclama este sufletul comerţului”. 

pulspulspuls

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Doamne Maica Domnului: iaca, citiţi şi vă cruciţi şi azi, dragi alegători, cu cine negociază politic dom Costel!

Apăi, dragilor, om fi având noi nişte anişori adunaţi pe creştet, dar când vezi asemenea năzdrăvănii zău că îţi vine, ca-n tinereţe, să-ţi faci bocceluţa şi s-o tai unde-i vedea cu ochii: Canada, Anglitera, chiar şi Congo, zău aşa, numai Iaşi şi Românica nu.

Caricatura zilei

Una din vremea pandemiei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

    Fotografia zilei

    Intrebarea zilei

    Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.