anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

Ce se întâmplă în creierul nostru în timpul unui orgasm?

GALERIE
sex
 • sex
- +

În timpul unei partide de sex, terminaţiunile nervoase din organele genitale transmit creierului informaţii despre senzaţiile resimţite, relatează descopera.ro.

Un studiu realizat de cercetătorii francezi susţine că femeile au două tipuri de orgasm – vaginal şi clitoridian. Fiecare tip implică nervi diferiţi şi prin urmare şi senzaţii diferite.

Clitorisul are peste 8.000 de terminaţiuni nervoase.

În timpul unui orgasm, atât bărbaţii cât şi femeile resimt senzaţiile plăcute datorită nervilor care fac legătura între organele genitale şi creier. Există 4 tipuri de nervi responsabili cu această comunicare:

-Nervii hipogastrici transmit semnale de la uter şi cervix, respectiv de la prostată, în cazul bărbaţilor.

-Nervii pelvieni transmit semnale de la vagin şi cervix, dar şi de la rect.

-Nervii ruşinoşi transmit semnale de la clitoris, iar în cazul bărbaţilor de la scrot şi penis.

-Nervii vagi transmite de semnale de la cervis, uter şi vagin.

Deşi în aparenţă sunt foarte diferiţi din punct de vedere al comportamentului în timpul sexului, creierul femeilor şi al bărbaţilor reacţionează similar la orgasm.

În timpul orgasmului, cortexul lateral orbitofrontal (regiunea din spatele ochiului stâng) se blochează. Aici este centrul raţiunii.

De aceea, creierul unei persoane care are orgasm poate fi comparat foarte bine cu al unei persoane care a luat heroină, arată un studiu publicat în Journal of Neuroscience.

Diferenţa dintre sexe apare în substanţa cenuşie periapeductală (PAG), care se activează doar la femei în timpul sexului, nu şi la bărbaţi. În plus, la femei apare o descreştere a activităţii amigdalei şi hippocampului, care controlează frica.

Atunci când o femeie mimează orgasmul, în creierul ei poate fi observată o creştere a activităţii din cerebel, unde este controlată mişcarea, detaliu care nu apare şi la femeile care au un orgasm real.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Alexandru LĂZESCU

Cum a apărut criza bancară din America şi cum ne-ar putea afecta

Deşi nu a fost generată de asumarea unor riscuri iresponsabile, ca în 2008, şi suntem asiguraţi că ce s-a întâmplat atunci nu se va repeta, criza generată de falimentul Silicon Valley Bank din California introduce turbulenţe majore într-un mediu fragil în plan economic şi geopolitic cu consecinţe greu de estimat.

opinii

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Nichita DANILOV

De la Val Gheorghiu, la Gabriel Caloian

Singurul lucru comun între el şi actualul locatar al fostului său atelier este înălţimea. Amândoi sunt înalţi. Caloian ceva mai înalt decât Val Gheorghiu. Caloian cultivă spontaneitatea şi în dialog, şi în modul de-a gândi pictura, spre deosebire de Val Gheorghiu care îşi calcula fiecare pas şi fiecare gest.

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Ciprian IFTIMOAEI

Ce se cere pe piaţa muncii: profesii, experienţă, competenţe?

Cu excepţia Medicinei, toţi ceilalţi absolvenţi pot lucra în domenii în care contează mai degrabă competenţele pe care le deţin, modul în care îşi valorifică aptitudinile. Un absolvent de studii superioare cu competenţe digitale medii şi cunoaşterea măcar a unei limbi de circulaţie internaţionale, având disponibilitatea de a învăţa la locul de muncă, nu rămâne în afara pieţei muncii.

Sper să mor în timpul vieţii mele

Michael ASTNER

Sper să mor în timpul vieţii mele

Ei bine, abia zile mai târziu după ce mi-a apărut şi mie în minte un gând privind trecerea timpului - vine o vreme/ când timpul trece/ şi cam atât - mi-am dat seama că la origine n-are cum să nu se afle replica standard a mamei: Et vergieht!

pulspulspuls

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Ce legături nebănuite mai sunt între jupânul fugar Ciorăpel de la Neamţ şi lumea politică şi de business din târgul nostru

Numai ce am vorbit ieri la rubrica noastră despre conexiunile jupânului Ciorăpel de la Neamţ prin judeţul nostru că au şi apărut informaţii noi, stimaţi telespecatori. 

Caricatura zilei

Doborârea dronei

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.