Ce se mai construiește în Iași? Proiectele Primăriei, ascunse, cele ale CJ, expuse
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Ce se mai construiește în Iași? Proiectele Primăriei, ascunse, cele ale CJ, expuse

GALERIE
cj
  • cj
- +

Consiliul Judeţean (CJ) a emis, în luna iulie, zeci de acte urbanistice pentru diverse investiţii în judeţ. Spre diferenţă de Primăria Iaşi, CJ arată transparenţă în publicarea listelor cu autorizaţii şi certificate de urbanism, fiind evidenţiate inclusiv numele şi prenumele persoanelor fizice, aşa cum prevede legea. În schimb, Primăria Iaşi refuză în continuare să facă acest lucru într-o interpretare cu exces de zel a noilor norme europene privind protecţia datelor personale.

În total, CJ a emis peste 70 de autorizaţii de construire, certficate de urbanism şi avize unice pentru planuri urbanistice zonale. Printre proiecte se numără şi unele iniţiative ce vizează înfiinţarea unei ferme la Ungheni (bovine lapte cu unitate de procesare şi comercia­lizare produse proprii), a unei ferme de vaci în Probota şi a unei fabrici de produse de panificaţie uscată la Victoria (satul Sculeni). Primul pro­iect aparţine firmei Gersey Food SRL, al doilea companiei Agricola 99 SRL, iar celălalt societăţii Alig SRL.

În Gorban, Agenţia Naţională de Îmbu­nătăţiri Funciare va investi în reabi­litarea şi modernizarea staţiei de pompare-desecare din amenajarea Sculeni-Ţuţora-Gorban, în timp ce Primăria din Movileni va amenaja un dispensar medical în satul omonim, iar autoritatea locală din Roşcani va moderniza drumuri săteşti.

În Todireşti, o persoană fizică a obţinut aviz pentru construirea unei staţii mobile de produse petroliere, birou, spaţiu comercial şi spaţiu de întreţinere pentru reparaţii auto, iar în Strunga firma Agrocom SRL va instala un sistem de irigaţie la o plantaţie viticolă.

Alte avize au fost obţinute de primăriile din comunele Ciohorăni (construire grădiniţă), Erbi­ceni (lucrări de consolidare terasament la intersecţia a două drumuri săteşti), Horleşti (alimentare cu energie electrică a două staţii de pompare şi a unei săli de sport), Alexandru Ioan Cuza (extindere reţea electrică) şi Bârnova (extindere sistem de alimentare cu apă).

Pe lista de avize a CJ figurează şi proiecte imobi­liare din comune precum Miroslava (11 locuinţe individuale pe o suprafaţă de circa 9.000 mp), Rediu (construire locuinţe individuale şi colective mici în Breazu, 2.035 mp) şi Bârnova (construire locuinţe individuale pe o suprafaţă de 8.208 mp).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

Dan CONSTANTIN

Hai cu pensiile speciale: Poliţiştii tocmai au mai rupt un gât!

După cum se poate observa din cele trei cazuri, atât intervenţia, cât şi neintervenţia Poliţiei provoacă pierderi de vieţi omeneşti.

Filmuletul zilei

opinii

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Nichita DANILOV

Şerban Axinte şi anxietăţile sale

Consider că nu e simplu să scrii un reportaj contemplându-ţi de pe marginea prăpastiei propriul tău abis existenţial în care simţi că luneci fără să găseşti un punct de echilibru.

Noii infractori

Dana ȚABREA

Noii infractori

În cadrul Maratonului dramaturgiei israeliene pe scene româneşti, derulat între 14 şi 16 aprilie, cele cinci teatre partenere (Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul „Toma Caragiu” Ploieşti, Teatrul „L.S. Bulandra” Bucureşti şi Teatrul de Stat din Constanţa), propun publicului, cu ocazia Zilei Naţionale a Israelului, montări ale pieselor unor autori israelieni de prestigiu, precum Edna Mazia, Hillel Mittelpunkt, Zadok Zemach, Savyon Liebrecht sau Hanoh Levin.

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Michael ASTNER

„Absolutismul” libertăţii de expresie

Ultima întrebare a interviului (din Die Welt) luat de Mara Delius politologului Mark Lilla (despre care am scris săptămâna trecută) pune-n discuţie declaraţia unei critici a scrisorii deschise semnată anul trecut de 150 de intelectuali din SUA (majoritatea de stânga!, cum m-a asigurat la telefon un prieten…).

pulspulspuls

Un deştept Grămadă

Un deştept Grămadă

Până mai ieri, indiferent de guvern, PSD sau PNL, fostul dipotat local PMP Grămadă avea numai cuvinte de laudă despre orice ministru al Sănătăţii.

Caricatura zilei

Cu telefonu pe trecere

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.