Un tânăr de 19 ani, din Lungani, a fost găsit spânzurat intr-o pădure
"La data de 2 octombrie, în jurul orei 11:00, politistii au fost sesizati prin apel unic (...)
citeste totmarti, 03.10.2023
Rolul biroului se va schimba post-pandemie. Din zecile de mii de angajați care lucrau fizic în clădirile de sticlă din Iași, puțini se mai prezintă astăzi la birou, odată cu implementarea modului de lucru de acasă (remote) de către companii.
Biroul va funcționa în primul rând ca spațiu dedicat întrevederilor, dar și ca spațiu de interacțiune și team building pentru echipe. Spații de luat masa, spații de relaxare, experiențe video și de realitate augmentată sunt alte funcționalități ale biroului post-pandemie, potrivit unui studiu realizat de Asociația Business Service Leaders (ABSL) în România, în perioada februarie – martie 2021.
Firme cu 39.000 de angajaţi
Din asociație fac parte companii cu centre deschise și în Iași, cum ar fi Cegeka România, SCC Services România sau Microsoft România. La studiu au participat 61 de companii din industria serviciilor pentru afaceri din întreaga țară (având un număr de aproximativ 39.000 de angajați). Rezultatele cercetării arată că aproape 95% dintre companii vor aborda post-pandemie un sistem de muncă hibrid, venind la birou în proporții diferite, în timp ce doar 5% dintre companii au afirmat că vor lucra 100% de la birou după criza de sănătate publică.
“Vaccinarea va spori colaborarea colegilor”
Tom De Vos, director Cegeka România, sucursala locală a companiei belgiene de outsourcing de servicii software development şi infrastructură IT, a declarat pentru „Ziarul de Iași" că 130 de angajați Cegeka România activează în sistem full remote la momentul de față, însă pot lucra și de la birou, în funcție de cerințele proiectului și de clienți, dar și de nevoile lor. „Noi, cei de la Cegeka România, vom lucra după pandemie într-un mod hibrid. În prezent, examinăm strategia noastră viitoare de lucru la birou, în ideea de a crea mai multe hub-uri pentru întâlniri, ședințe, socializare și legături, oferind în același timp angajaților Cegeka posibilitatea de a rezerva un birou flexibil la care să lucreze. Credem cu tărie că vaccinarea va spori colaborarea colegilor între ei și cu compania, încurajând reîntoarcerea spre o viață socială activă. Ne așteptăm ca oamenii să vrea să se întoarcă la birou 2-3 zile pe săptămână după reluarea activității în modul hibrid, respectiv lucrul de acasă combinat cu cel de la birou", ne-a transmis Tom De Vos. Studiul arată că 61% dintre companii vor păstra spațiile de birouri deținute înainte de pandemie, în timp ce 39% dintre companii vor diminua aceste spații, iar 56% dintre companii intenționează să modifice spațiile de birouri. Referitor la modul de lucru, 45% dintre companiile din industrie spun că intenționează să lucreze de la birou între 8 – 10 zile pe lună post-pandemie, în timp ce 10% intenționează să vină la birou 12 zile pe lună. Angajații a 22% dintre companii vor lucra mai puțin de 7 zile pe lună de la birou sau doar ocazional.
Se pregătesc noi angajări
Acum, că se poate lucra de la distanță, oamenii se pot angaja pentru companii din alte țări și orașe, având în vedere că nu trebuie să fie fizic la birou, fapt confirmat și de directorul Cegeka România. „Am ales să fim în Iași pentru a avea acces la mai mulți oameni talentați din România și pentru că avem aici universități tehnice foarte bune și comunități IT importante. Între timp, bătălia pentru talente devine puternică, pandemic sau nu, și reținerea lor rămâne unul dintre cele mai importante obiective ale noastre. Ținta națională de recrutare pentru 2021 a crescut la aproximativ 200 de oameni, luând în calcul previziunile pe toate diviziile. Pozițiile deschise sunt preponderent tehnice, cu focus pe mai multe arii. Pentru Profit Center țintim aproximativ 100 de poziții vacante, cu focus pe București și Iași (dar, în funcție de situație, și poziții remote, indiferent de locație), iar pentru Nearshoring (Applications și Infrastructure), focusul este pe recrutarea din Iași, Brașov, dar și Chișinău. De asemenea, pe zona de Windows suport, putem recruta la nivel național, remote, colegi care își pot desfășura ulterior activitatea de oriunde din România", a mai spus Tom De Vos pentru „Ziarul de Iași".
Cititi si: Pot firmele să-şi oblige angajaţii să se vaccineze împotriva Covid-19?
Cititi si: Cum decurge o zi de lucru la compania Cegeka din Iași. Jurnal de birou
Cuvinte cheie: + constructii, companii, cladire, sticla
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Ce au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile speciale
Se scumpesc biletele CTP. Amenzile vor fi duble. O surpriză: ce se va întâmpla cu abonamentele?
Cercetătorii, la un pas să găsească un test care să arate prezența sindromului „long-COVID”
Tren metropolitan nu e, dar documentaţia mai înghite 110 mii lei
Cinci zile de conferințe, în cadrul ediției din 2023 a Zilelor Institutului „Socola”
Eugenia Anghel a câştigat aurul la Campionatele Balcanice de box de la Albena
VIDEO Simone Biles, premieră la CM Gimnastică - Săritura care îi va purta numele
Atelierele FILIT pentru traducători - participanți din nouă țări la cea de-a IX-a ediție
Modele de usa de tip termopan, ideale pentru casa atat pentru interior, cat si pentru exterior (P)
S-au adjudecat banii pentru două treimi din autostrada A8. Cum rămâne cu Moţca-Ungheni?
Urmele din Iaşi ale lui Farmazon şi Judele, protagoniştii şpăgii de la Vaslui
Recunoașteți personajul? Băiețelul care nu avea bani nici de bilet de tramvai a ajuns artist celebru
VIDEO Animal unic descoperit în Brazilia: corp de câine cu cap de vulpe
Problemă de matematică. 72 ÷ 9 + 3 x 4 - 6 ÷ 2=? Numărul rezultat este considerat simbolul morții
De la Polul Nord la Polul Sud, cu un SUV electric Nissan Aryia
Cum se tratează scolioza în 2023 cu ajutorul progreselor din tehnologie (P)
Pentru o nouă ediție a Descrierii Moldovei a lui Dimitrie Cantemir (XII)*
Alegerile locale din Republica Moldova: Importanța alegerii unui primar pro-european la Chișinău
Care-i explicaţia brăţării mânăstireşti pe care o afişează dragul nostru preşedinte de judeţ
La fiecare 3-4 secunde o persoană își pierde viața din cauza infecțiilor
Un simplu test de sânge ar putea prezice riscul de Alzheimer cu 20 de ani în avans
VIDEO Student devenit ”viral” după ce și-a pierdut pantalonii într-un salt acrobatic
Dan CONSTANTINCe au în comun poşetele de mii de euro ale Elenei Udrea şi pensiile specialeÎn ambele cazuri este vorba despre sentimentul de dreptate şi echitate socială. |
Briscan ZARAJe suis Buzatu! |
Cristina DANILOVDinastia beizadelelor |
Mihai DORINDom’ Mitică şi Eminescu |
Doamne fereşte! Aventurile sexuale scandaloase ale lui Bulăceanu finalizate cu o vizită pe Muntele Sfânt |