Noi construcții în Iași: alt supermarket Lidl, blocuri, un centru de radioterapie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 01.08.2021

Noi construcții în Iași: alt supermarket Lidl, blocuri, un centru de radioterapie

GALERIE
lidl
  • lidl
- +

Un nou supermarket Lidl, un bloc de 11 etaje şi un centru de radioterapie se numără printre cele mai noi proiecte în construcţii aflate în avizare la Primăria Iaşi.

După ce a deschis magazinul din zona fostei fabrici Ţesătura, Lidl continuă expansiunea la Iaşi cu nou punct de desfacere în zona Poitiers. În acest sens, retailerul german a înaintat o cerere la Primărie la mijlocul lunii aprilie, iar la sfârşitul săptămânii trecute a fost publicat proiectul de hotărâre pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ). Potrivit documentului, noul supermarket va fi amenajat în apropiere de clădirea Continental, înainte de intersecţia bd. Poitiers cu str. Manta Roşie. Lanţul de magazine are la dispoziţie o suprafaţă de 8.470 mp, unde se află acum nişte construcţii care vor fi demolate.

Un alt proiect publicat pe site-ul Primăriei vizează construirea unui bloc de 11 etaje în CUG. Dezvoltatorul este firma Into SRL, o companie de proiectare din Târgu Frumos. Into SRL are în proprietate o suprafaţă de 2.000 mp, terenul fiind amplasat pe şos. Nicolina, vizavi de fosta clădire administrativă a Fortus. Dezvoltatorul susţine că va amenaja şi o parcare subterană.

În circuitul de avizare a municipalităţii a intrat şi un proiect de PUZ pentru realizarea unui Centru de Radioterapie. Beneficiarul este Centrul de Oncologie Euroclinic SRL, care va avea amenaja obiectivul pe str. Vasile Conta, pe un teren concesionat cu o suprafaţă de de 500 mp.

Nu în ultimul rând, o investiţie care ar putea demara în acest an vizează construirea unui bloc pe str. Elena Doamna, proiect al omului de afaceri Lucian Răzvan Ţepoi. Acesta are la dispoziţie o suprafaţă totală de 630 mp în vederea construirii de locuinţe colective şi birouri. Imobilul va avea patru nivele şi un etaj tehnic.

Toate investiţiile sus-menţionate vor putea fi implementate abia după ce vor fi aprobate proiectele în plenul Consiliul Local şi, ulterior, emise autorizaţiile de construire. Deocamdată, iniţiativele se află în perioadă de consultare publică.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Berbecii care plătesc şi decid

Nicolae GRECU

Berbecii care plătesc şi decid

Pentru revigorarea sportului românesc şi a naţionalelor de fotbal , o strategie pe termen lung este posibilă. Pentru cluburi, este o utopie, unde modelul din Pipera face prozeliţi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XIII). Ucenicia în meşteşugul pescuitului cu undiţa (5)

Sunt dator să încep acest penultim episod despre iniţierea mea în umilul meşteşug al pescuitului cu undiţa cu rectificarea unei erori din foiletonul trecut.

Creştinul şi concediul*

pr. Constantin STURZU

Creştinul şi concediul*

Pe tesaloniceni, Sfântul Apostol Pavel îi atenţiona: "rugaţi-vă neîncetat" (I Tesaloniceni 5, 17). Iar ucenicul său iubit, Timotei, primea, ca episcop, îndemnul: "stăruieşte cu timp şi fără de timp" (II Timotei 4, 2). Nu putem, aşadar, pune nici măcar o secundă între paranteze rugăciunea sau să ne autosuspendăm din statutul de creştin (sau, mai ales, de preot). A ne lua concediu nu înseamnă a nu ne mai face pravila, a dezlega postul, a sta cu burta la soare în timpul Liturghiei duminicale etc. Avem, însă, două repere în Sfintele Scripturi şi în Sfânta Tradiţie care ne lămuresc cam în ce fel se poate vorbi, totuşi, despre vacanţă în termeni creştini.

Dezvoltare şi dezvoltatori

arh. Ionel OANCEA

Dezvoltare şi dezvoltatori

În anul 1997, am fost, mai mulţi colegi din Primăria Iaşi, într-o vizită de studii administrative la Göteborg. În oraşul suedez se derula un mare şi spectaculos proiect urban pe terenul de trei sute de hectare desfăşurat în lungul canalului Gotha, vizavi de centrul istoric. 

pulspulspuls

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Redacția

Hopa: dom’ Tudorel a schimbat foaia când vine vorba despre el!

Iată, dragi studenţi şi stimabili profesori, fie că l-aţi votat, fie că nu, domn rector Tudorel a trecut la alt nivel (ca să producem şi-o rimă), când vine vorba despre sine. Concret, mai nou scrie despre el însuşi, când vine vorba, la persoana a treia. 

Caricatura zilei

Bumerang

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.