Ce solicitări au avut ieșenii la dezbaterea bugetului local. Azi, o nouă întâlnire
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Ce solicitări au avut ieșenii la dezbaterea bugetului local. Azi, o nouă întâlnire

GALERIE
dezbatere
  • dezbatere
- +

Sâmbătă, 20 aprilie, în Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a avut loc prima dezbatere publică privind bugetul Municipiului Iași pentru anul 2019.

Primarul Mihai Chirica a prezentat în fața câtorva zeci de ieșeni proiectele care vor fi implementate în acest an, atât din fonduri proprii, cât și din fonduri europene, investiții care vizează toate domeniile de activitate, de la infrastructura rutieră și pietonală, la achiziția de tramvaie și autobuze noi, investiții în reabilitarea și modernizarea de instituții culturale, spitale, unități de învățământ, locuri de joacă pentru copii, implementarea de măsuri privind protecția mediului și a eficientizării colectării selective a deșeurilor. Ulterior, edilul a răspuns propunerilor și întrebărilor ieșenilor, repartizând directorilor de instituții din subordinea municipalității sarcini care să vină în ajutorul ieșenilor care au cerut soluții pentru diversele probleme.

Unii cetățeni au solicitat modernizarea unor artere de circulație precum strada Timpului, strada și stradela Fântânilor, strada Păun, stradela Elena Doamna, strada Pompei, fundac Plopii fără Soț, strada Ion Gotcu și strada Nămoloasa. Primarul Mihai Chirica a subliniat că programul de modernizare a străzilor este unul amplu și trebuie dus până la capăt, însă toate propunerile cetățenilor vor fi luate în calcul și rezolvate.

Alți participanți la dezbatere au atras atenția asupra necesității amplasării suplimentare de tomberoane în Tătărași și Bucium, precum și asupra respectării regulilor privind staționarea autovehiculelor, fiind semnalate cazuri în care șoferii parchează pe spațiile verzi.

O altă dorință exprimată în cadrul ședinței a vizat intervenția societăților din subordinea municipalității pentru lucrări de întreținere sau de modernizare a spațiilor pietonale din zonele unor străzi precum Ciurchi, Buznea, Sf. Andrei sau Garabet Ibrăileanu.

În cadrul dezbaterii unii cetățenii au cerut ajutorul municipalității pentru lucrări de racordare la serviciile de utilități. Astfel de situații au fost descrise de cetățeni din zonele Cicoarei sau Bucium, unde este nevoie de rigole pentru colectarea apelor pluviale.

Următoarea ședință publică de dezbatere a proiectului bugetului local are loc luni, 22 aprilie, de la ora 17.00, iar proiectul va fi analizat și votat de Consiliul Local în ședința ordinară de miercuri, 24 aprilie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Alexandru LĂZESCU

Politica nu este o luptă între Bine şi Rău, ci una pentru putere şi resurse

Deşi în plan emoţional sunt de înţeles dezamăgirile privind formarea noii alianţe de guvernare PNL-PSD şi comportamentul lui Iohannis, acestea sunt expresia unei viziuni idilice asupra politicii, fără nici o legătură cu realitatea.

Filmuletul zilei

opinii

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Nichita DANILOV

Curcubeul experimental al lui Robert Şerban

Citit cap-coadă, poemul lui Robert Şerban e cât se poate de coerent. Imaginile se leagă între ele, ideile sunt duse până la capăt. Aproape nimic nu e lăsat la voia întâmplării. Şi faptul acesta e de-a dreptul fascinat. Oare de ce dadaiştii nu alegeau o temă? De ce scrisul lor e disparat, alcătuit din unghiuri, cercuri şi linii frânte ce par a nu avea prea multe puncte comune cu realitatea?? Hazardul poate fi provocat şi apelând la logică şi raţiune. La inspiraţie poetică.

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Ciprian IFTIMOAEI

Evenimente demografice - IV. Divorţialitatea

Articolul din această săptămână încheie seria dedicată evenimentelor demografice (natalitatea, mortalitatea, nupţialitatea şi divorţialitatea) analizate pe baza statisticilor oficiale, relevante la nivel naţional şi pentru judeţul Iaşi. În luna martie 2021 s-a înregistrat cel mai mare număr de divorţuri din perioada ianuarie 2020 - septembrie 2021: 2702 divorţuri, iar trendul a rămas constant, cu peste 2000 de separări de cupluri, până în iunie 2021.

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

Michael ASTNER

Aydan Özoğuz sau diversificarea diversităţii

În loc de motto: Să luptăm pentru pace până nu mai rămâne piatră peste piatră!

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Moș Nicoale & Co

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.