Ce spun specialiștii despre testul de paternitate al lui Movilă. Sentință categorică
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 16.06.2021

Ce spun specialiștii despre testul de paternitate al lui Movilă. Sentință categorică

GALERIE
copil petru movila
  • copil petru movila
- +

Rezultatul testului ADN arată o probabilitate de peste 99,9% ca Petru Movilă să fie tatăl unui băieţel născut dintr-o relaţie cu avocata Carmen Diaconu. „E un subiect pe care nu-l comentez“, ne-a declarat fostul deputat PMP. Mama copilului a apelat la instanţă pentru recunoaşterea paternităţii.

Dosarul în care fostului deputat PMP Petru Movilă i se cere să-şi recunoască un copil născut în afara căsătoriei ar putea ajunge în curând la o concluzie defavorabilă prezumtivului tată. La dosarul cauzei au fost depuse rezultatele testului ADN solicitat de judecători luna trecută. Conform unor surse medicale, probabilitatea ca Movilă să fie tată este de peste 99,9%.

Contactată telefonic, avocata Carmen Diaconu, mama şi reprezentanta legală a micuţului, a confirmat informaţia, nedorind însă să ofere detalii. „În baza cererii de acces electronic, ambele părţi au luat cunoştinţă de rezultatele testului ADN. Acesta este pozitiv, în proporţie de 99,9%. Documentul a ajuns la dosarul cauzei, iar instanţa va decide în consecinţă. Nu doresc să comentez mai mult“.

Petru Movilă, care este căsătorit, a refuzat orice discuţie în această privinţă. „E un subiect pe care nu-l comentez“, a spus sec fostul deputat.

Conform certificatului emis de Institutul de Medicină Legală, posibilitatea ca Movilă să nu fie tatăl copilului este de 1 la 300 de milioane.

În septembrie anul trecut, pe rolul Judecătoriei a fost înregistrată acţiunea lui V.D., în vârstă pe atunci de aproape un an. Prin reprezentanta sa legală, V.D. cerea recunoaşterea filiaţiei, adică a legăturii de rudenie părinte-copil, după Petru Movilă.

„Prezenta acţiune este justificată de dreptul natural şi divin al oricărui copil, de a avea în actul de naştere datele de identificare ale tatălui şi ale mamei. Precizez faptul că tatăl meu natural, pârât în prezenta cauză, dat fiind statutul său public şi alte motive de natură personală, refuză sa-mi recunoască dreptul la filiaţie paternă, pe cale amiabilă, dovadă în acest sens fiind şi notificările trimise prin executor judecătoresc. Având în vedere refuzul pârâtului, lipsit de obiectivitate, în pofida tuturor discuţiilor pe cale amiabilă şi a procedurilor extrajudiciare, singura cale legitimă de a reglementa filiaţia mea faţă de tată este prezenta acţiune“, se menţiona în acţiunea judecătorească.

La momentul respectiv, avocata Carmen Diaconu, vicepreşedinte al filialei municipale a PMP, preciza că a avut o relaţie amoroasă cu Movilă timp de doi ani, V.D. fiind rezultatul acesteia. Movilă a negat faptul, afirmând că ar fi vorba de un subiect de şantaj, apărut nu întâmplător în plină campanie electorală.

Următorul termen al acţiunii de stabilire a filiaţiei va fi săptămâna viitoare.

Testele de paternitate nu dau aproape niciodată erori, explică specialiştii

„Ziarul de Iaşi“ a discutat cu mai mulţi specialişti în domeniu, inclusiv cu persoane care lucrează direct în laboratoare, cu privire la felul în care se efectuează şi cât de exacte sunt testele de paternitate. Ţinând cont de riscul politizării temei, aceştia au fost de acord să vorbească sub protecţia anonimităţii şi au descris procesul ca fiind unul „fără de cusur“.

Şansele ca un test de paternitate să fie incorect sunt foarte mici atât timp cât prelevarea s-a făcut corect şi probele nu au fost în vreun fel contaminate, au explicat aceştia. Dar chiar şi în acest caz - riscul este ca rezultatul să fie negativ, nu pozitiv, cum a fost în cazul ex-deputatului Petru Movilă.

În faţa instanţei trebuie adus rezultatul unui test de la un laborator certificat, care poate emite documente legalizate, ce nu au nevoie de certificare suplimentară. Pentru testarea propriu-zisă nu este neapărat nevoie de prelevare a unei probe din partea mamei, este suficient a fiului şi a presupusului tată. În cazul testului ADN, atunci se prelevează mostre de la ambii părinţi. Probele se prelevează de regulă de personal calificat, de faţă cu cei implicaţi, cu celule bucale, apoi sunt sigilate şi duse la laboratorul de profil, testarea durând până la maximum 10 zile.

Procedura din laborator ţine de secvenţiere genetică: se identifică, în funcţie de laborator de la 12 la 24 de markeri genetici şi se compară între rezultatele fiecărei persoane implicate în test. Acurateţea este de aproape 100%, variind în funcţie de laborator, dar exclusiv în procente de peste 99,9% (99,92% - 99,99%).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Joe Biden întâlneşte lumea

Lucian DÎRDALA

Joe Biden întâlneşte lumea

Lipseşte, deocamdată, o întâlnire la vârf cu liderul chinez, dar probabil că în viitor se va discuta despre un moment şi un cadru adecvat de desfăşurare. În orice caz, patru din cinci înseamnă destul de mult.

Filmuletul zilei

opinii

Metastazele democraţiei

Florin CÎNTIC

Metastazele democraţiei

Una dintre marile enigme ale corpului uman e mecanismul prin care celulele vii se dau peste cap şi în loc să genereze în continuare viaţă încep să se adune în tumori maligne care duc la distrugerea completă a organismului. Acest proces ciudat poartă numele de cancer.

Generaţii... generaţii...

Radu PĂRPĂUȚĂ

Generaţii... generaţii...

Fac parte din generaţia care simţea fiori când în liceu, din întâmplare, puneam mâna pe clanţă odată cu o colegă de clasă; o generaţie care era scoasă la tablă şi nu se simţea umilită - dimpotrivă, scria cu mândrie în faţa clasei; generaţia care nu mergea cu maşina la şcoală (nu că ar fi un defect mersul cu maşina la şcoală), ci îngrămădit în autobuzul de navetişti; o generaţie care scria jurnale în secret pe care le împărtăşea numai celor mai buni prieteni şi prietene, căci se cultivau prieteniile pe atunci, prietenii care aveau să ţină o viaţă, transformate în ceva aşa frumos şi greu de descris; o generaţie care se ruşina să stea pe scaun în autobuz când un adult era în picioare; o generaţie care învăţa singură, părinţii nu se pricepeau la chimie şi fizică, iar bani pentru meditaţii nu prea erau; o generaţie crescută cu frica de părinţi, care frică cu anii s-a transformat în respect şi iubire - la fel şi cu profesorii (nu că acum tinerii nu şi-ar iubi părinţii, poate şi profesorii).

Orchestratorul

Alex VASILIU

Orchestratorul

Astăzi mă voi referi doar la orchestrator pentru că el a fost, a rămas, în multe cazuri, al doilea autor al unei piese, ori lucrări muzicale mai ample. Uneori, chiar cel mai important. Dacă este să ne gândim mai întâi la genul muzicii aşa-zis uşoare, orchestratorul a făcut minuni. Sigur, depinde şi de cine ascultă. Dacă melodia solistului vocal este frumoasă, uşor de reţinut, lirică sau în tempo (ritm) mişcat, unii dau puţină atenţie comentariului orchestral, aproape că nici nu-l observă.

pulspulspuls

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iaca de ce a intrat dihonia între Mihăiţă şi cel mai bun amic de şpriţuri al acestuia!

Iote că vrem să fugim unde om vedea cu ochii după alt subiecţel în afară de ăsta cu dosare penale pentru aleşii locali, dar numai nu reuşim, of, of, căci iar apare ceva nou, neştiut până acuma. 

Caricatura zilei

Bloc la cimitir

Editia PDF

Bancul zilei

De acum, la internarea în spital pacientii sunt obligati sa aiba: extinctor, trusa de prim ajutor si lanterna (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.