Ce spune Marcel Mutescu, director general la Autoritatea Vamală Română, despre traficul cu ţigări

joi, 10 noiembrie 2022, 14:08
2 MIN
 Ce spune Marcel Mutescu, director general la Autoritatea Vamală Română, despre traficul cu ţigări

Marcel Mutescu, director general la Autoritatea Vamală Română, a tras un semnal de alarmă privind contrabanda cu ţigări, odată cu posibilitatea intrării României în Spaţiul Schengen. 

"Dacă un camion cu ţigări de contrabandă trece de frontieră, este foarte dificil să mai fie prins. (…) Este foarte important să îi oprim la frontieră. Dacă, până acum, cât încă nu suntem în Schengen – de multe ori, pe o colaborare foarte bună cu colegii de la poliţie şi în special cu cei de la Poliţia de Frontieră – în cazul în care aveam informaţii că anumite ţigări de contrabandă au trecut ilegal frontiera şi urmează să se ducă spre zona Europei de Vest, puteam să îi mai găsim şi încă putem să îi mai prindem la frontieră, la graniţa cu Ungaria, după intrarea în Schengen, va fi dificil.

Atunci, va creşte şi mai mult rolul nostru la frontieră. Ce reuşim să prindem este bine prins. Apoi, va fi dificil. Doar pe echipe mobile este greu de crezut că vom reuşi. Doar pe o colaborare foarte bună şi pe informaţii vom reuşi", a spus Marcel Mutescu, în cadrul conferinţei ”Noi responsabilităţi după intrarea în Schengen. România, prima linie de apărare împotriva contrabandei cu tutun”, organizată de DC Media Group.

DC News Media Group, trust media din care fac parte DCNews, DCBusiness, DCMedical, ŞtiriDiaspora, DefenseRomânia, Spectacola, Astrosens, DCNewsTV şi Radio DCNews, va organiza în data de 10.11.2022 conferinţa cu titlul ”Noi responsabilităţi după intrarea în Schengen. România, prima linie de apărare împotriva contrabandei cu tutun”.

Cititi articolul integral pe dcnews.ro

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii