Ce spune Nicuşor Dan despre inundaţiile din Bucureşti: Așa este în 90% din localitățile din lume

vineri, 14 iunie 2024, 21:09
1 MIN
 Ce spune Nicuşor Dan despre inundaţiile din Bucureşti: Așa este în 90% din localitățile din lume

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, vineri seară, că inundaţiile care apar din cauza căderilor mari de precipitaţii într-un timp foarte scurt nu pot fi evitate şi apar în majoritatea oraşelor lumii, sistemul de canalizare nefiind dimensionat pentru astfel de fenomene.

Nicuşor Dan a fost întrebat, la Digi 24, despre inundaţiile de joi seară din Bucureşti, când a fost emis cod roşu de furtună.

”Ăsta este un fenomen care a apărut şi Europa occidentală de trei-patru ani, de când clima s-a schimbat”, a afirmat primarul general.

Întrebat dacă sistemul de canalizare este depăşit de astfel de fenomene, Nicuşor Dan a declarat: ”Pentru astfel de cantităţi, garantez că în 90% din localităţile din lume este depăşit sistemul de canalizare pentru astfel de fenomen”.

Citiți și: Șeful poliției rutiere, în apă până la genunchi, pe ploaie torențiala, dirijând traficul

Primarul general a mai declarat că adaptarea sistemului la schimbările climatice nu se poate face peste noapte şi ar putea dura zece-douăzeci de ani.

Pompierii au avut, până vineri la ora 10.30, peste 500 de intervenţii în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în urma furtunii de joi seară.

Astfel, au fost inundate 127 de străzi şi 229 de locuinţe şi gospodării, iar peste 100 de copaci şi şapte stâlpi de electricitate au căzut. Au fost avariate 97 de autoturisme. Capitala şi judeţul Ilfov s-au aflat joi seară sub avertizare cod roşu de furtună.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii