Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Ce spune preşedintele PNL despre locul primit la tribuna VIP la meciul Austria - Macedonia de Nord

GALERIE
Orban meci Austria Mecedia de Nord
  • Orban meci Austria Mecedia de Nord
- +

Ludovic Orban a declarat, întrebat de ce atât el, cât şi alţi politicieni au stat la tribuna VIP, iar foştii internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dorinel Munteanu au stat la tribuna a II-a la meciul Austria-Macedonia de Nord, că a stat pe locul care i-a fost alocat şi că nu a avut posibilitatea să îşi aleagă locul unde să stea. Liderul PNL a adăugat că nu a avut niciun fel de legătură cu repartizarea locurilor pe stadion şi a sugerat presei să întrebe Federaţia Română de Fotbal.

„Am fost invitat de primarul general al Capitalei. M-a sunat şi mi-a adresat această invitaţie. Am stat pe locul care mi-a fost alocat. Nu mi-am ales eu un loc. Nu am avut posibilitatea să îmi aleg eu unde să stau. Dacă eram la peluză, mă duceam la peluză. Nu aveam niciun fel de problemă. Am stat în locul care mi-a fost rezervat şi am urmărit meciul”, a explicat Ludovic Orban, întrebat despre subiect marţi la Parlament. 

Chestionat cum vede faptul că Gică Hagi şi Gică Popescu au stat în tribuna a doua, iar el şi alţi politicieni au stat la VIP, preşedintele Camerei Deputaţilor a răspuns: „Noi nu am avut niciun fel de legătură cu repartizarea locurilor de pe stadion. Absolut niciun fel de legătură”.

„Nu ştiu. Întrebaţi la Federaţie. Probabil Federaţia este cea care a avut grija repartizării acestor locuri. E posibil ca primarul general să fi primit invitaţiile respective, dintre care una mi-a fost adresată mie, de la Federaţie. Noi am stat oarecum sub loje, mai degrabă înspre băncile de rezervă. Chiar s-a născut un subiect şi nu înţeleg ce se urmăreşte cu subiectul acesta. Am fost invitat la meci. Am stat pe locul care mi-a fost rezervat. Nu mi-am ales eu locul şi nu am cerut să îmi fie dat vreun loc. Merg la meciuri de fotbal încă de când aveam 12 ani, în Braşov, pe stadionul Steagul Roşu Braşov, şi am stat peste tot unde am avut loc”, a completat Orban.

Acesta a amintit că l-a avut consilier pe Gheorghe Popescu, în perioada în care a fost premier, şi a fost bucuros de faptul că a luat această decizie.

„Eu l-am avut pe Gică Popescu consilier, în perioada în care am fost premier, şi m-am bucurat că am luat această decizie, chiar dacă era consilier onorific şi înainte. În calitate de consilier onorific el avea răspunderea să urmărească de la nivelul premierului derularea proiectelor de stadioane care erau în condiţie pentru a fi organizatori ai meciurilor din Campionatul European de Fotbal. Şi am inaugurat împreună cu Gică Popescu şi stadionul Steaua şi stadionul de la Arcul de Triumf”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă va mai participa la un astfel de meci, în cazul în care mai primeşte invitaţie tot la tribuna VIP, iar alte personalităţi ale fotbalului vor sta cu alţi spectatori, Ludovic Orban a replicat: „Ascultaţi-mă. Când te duci la stadion, te duci fie că eşti invitat. Dacă mi se va adresa o altă invitaţie şi voi putea, timpul îmi va permite, normal că voi onora invitaţia respectivă şi mă voi duce acolo unde am locuri. Unde îmi este rezervat locul, pe care nu îl aleg eu, nu îl cer eu”.

Referitor la faptul că prim-ministrul Florin Cîţu nu a participat la meciul de luni seara de la Arena Naţională, preşedintele PNL a sugerat ca această întrebare să îi fie adresată premierului.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode a declarat, marţi, că este nemulţumit de modul în care UEFA „s-a raportat” atât la Guvernul României cât şu la Generaţia de Aur în ceea ce priveşte biletele pentru primul meci de la Euro-2020 disputat pe Arena Naţională, Austria – Macedonia de Nord.

GSP.ro a scris, luni, că foştii internaţionali Gheorghe Hagi, Gheorghe Popescu şi Dorinel Munteanu au stat la tribuna a II-a la meciul Austria-Macedonia de Nord, în timp ce la VIP au stat politicieni şi oficiali FRF. Federaţia susţine că întregul proces de ticketing la EURO 2020 este gestionat de UEFA, care nu oferă invitaţii.

Reprezentativa Austriei a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 3-1, selecţionata Macedoniei de Nord, într-un meci din grupa C a Euro-2020. A fost primul meci găzduit de România la un turneu final al Campionatului European.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri