Ce spune Primăria Iaşi despre mirosul puternic de gaz resimţit ieri în oraş
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Ce spune Primăria Iaşi despre mirosul puternic de gaz resimţit ieri în oraş

GALERIE
lucrari gaz
  • lucrari gaz
- +

Marți, 27 octombrie, după-amiază, reprezentanții Transgaz SA au alimentat cu mercaptan odorizatorul din zona Păcurari, fapt care a condus la un miros persistent, specific gazelor naturale, la nivelul municipiul Iași. Nefiind anunțată și popularizată suficient, intervenția a generat numeroase sesizări și reclamații din partea cetățenilor, multe dintre acestea adresate chiar primarului Mihai Chirica și Primăriei Municipiului Iași.

„Am discutat încă de aseară cu conducerea DelGaz Grid cu privire la mirosul persistent de gaz semnalat de ieşeni. Reprezentanții companiei au explicat că este vorba de pierderi de mercaptan, un odorizant specific folosit împreună cu gazele naturale din reţea, ştiindu-se faptul că acestea din urmă nu au un miros specific. Am explicat eu însumi cauza acestui fenomen încă de aseară și, inclusiv datorită solicitărilor mele, DelGaz Grid a răspuns celor peste o mie de solicitări ale ieşenilor pe tema scurgerilor de gaz și a controlat inclusiv situaţiile în care s-au înregistrat pierderi efective de gaze naturale, cum ar fi cazul unor scări de bloc din cartierul Tudor Vladimirescu, unde compania de gaze a intervenit şi remediat reţeaua. Înțeleg neliniștea unora dintre ieșeni și, de aceea, fac apel la DelGaz Grid să popularizeze mai temeinic astfel de intervenții”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit unei informări emise de compania furnizoare de gaze naturale, marți, 27 octombrie, în decurs de cateva ore, dispeceratul Delgaz Grid a primit din Municipiul Iași un număr de reclamații de 100 de ori mai mare decât într-o zi obișnuită. 15 echipe ale companiei au intervenit marți, inclusiv în cursul nopții, pentru verificarea sesizărilor primite și luarea măsurilor de siguranță care se impun pentru aceste situații.

Astăzi, 28 octombrie, în teren se află 54 de echipe ale DelGaz Grid, personalul fiind suplimentat cu angajați din Pașcani, Bacău și Piatra Neamț, în vederea asigurării funcționării optime a sistemului de distribuție a gazelor naturale și a verificării tuturor reclamaţiile ieşenilor.

Municipalitatea și primarul Mihai Chirica au primit asigurări că DelGaz Grid va remedia eventualele avarii ale reţelei de gaz până la contorul clientului, inclusiv cele aflate pe domeniul public, iar avariile din domeniul privat vor fi remediate de către proprietari.

 Mercaptanul nu este inflamabil şi este un derivat organic al hidrogenului sulfurat, cu miros neplăcut, folosit în odorizarea gazelor combustibile spre a semnala pierderile accidentale de gaz.

În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să asigure o cât mai bună ventilare a holurilor și a caselor scărilor, să aerisească încăperile și să anunţe dispeceratul de urgenţă al companiei la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) și 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Telekom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Amintiri

Cătălin ONOFREI

Amintiri

Ultimele zile ale comunismului.

Filmuletul zilei

opinii

Românitate absolută

Codrin Liviu CUȚITARU

Românitate absolută

Nu se mai putea sta în incinta clocotitoare! În frunte cu rectorul şi cu drapelul naţional, intonând, marţial, cântecul „Noi suntem români”, participanţii, încolonaţi militar, au ieşit vehement pe coridoare şi ulterior în stradă...

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

George ŢURCĂNAŞU

Moldova şi transportul durabil în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (II)

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

Bogdan ILIESCU

Nu poţi fluiera o simfonie, este nevoie de o orchestră

„It is the long history of humankind (and animal kind, too) that those who learned to collaborate and improvise most effectively have prevailed.”/ „Este învăţătura istoriei îndelungate a omului (şi a animalelor, de asemenea) că cei care au învăţat să colaboreze şi să improvizeze cel mai eficient au triumfat.” - Charles Darwin

pulspulspuls

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Lovitură de Palat ratată de Peni Hill şi Electrician: au tras, dar mingea n-a ajuns la poartă

Fiţi atenţi aicea, stimaţi telespectatori, cam cum se pune problema şi şmenul între conţilierii partidoiului ieşean, când e vorba de votat au ba în calitate de vice al premarelui pe omul buhaiului şantajist Ghihocel, cel pus pe liste de dipotatul deştept Grămadă în urma unui şantaj, aşa cum se aude prin piaţă la Alexandru, ba chiar şi pe la Nicolina (unii zic chiar că şi pe la piaţa de cornute de la Podu Iloaiei, lunea dimineaţă)! 

Caricatura zilei

Mireasa hoțomană

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.