Ce spune rectorul de la Arte despre Beatrice Rancea: Le propuneam tot felul de parteneriate, dar ei nu răspundeau”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

sambata, 08.05.2021

Artele semnează un parteneriat cu Opera din Iaşi, reclamând răceala vechii conduceri

Ce spune rectorul de la Arte despre Beatrice Rancea: Le propuneam tot felul de parteneriate, dar ei nu răspundeau”

GALERIE
Balaita_Arte_Iasi
  • Balaita_Arte_Iasi
- +

Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” din Iaşi urmează să semneze un parteneriat cu Opera Naţională Română din Iaşi miercuri, 14 aprilie, de la ora 10.00, în Sala „Eduard Caudella”. Prezentată ca fiind un moment în care se va marca „buna colaborare privind creaţia şi cercetarea artistică”, acesta ascunde în spate un conflict mocnit între conducerile UNAGE şi vechiul management al operei. Rectorul UNAGE, prof.dr. Aurelian Bălăiţă, a precizat pentru „Ziarul de Iaşi”, a vorbit despre o distanţare şi răceală care a existat între universitate şi operă încă dinainte ca el să vină rector, din 2020. 

„Avem o relaţie bună cu Teatrul Naţional şi cu Teatrul Luceafărul şi noi nu avem nicio problemă. Nu ştiu exact ce s-a întâmplat, dar se făceau mereu că ne uită. Era o premieră, noi nu eram invitaţi, un eveniment mai mare, nu ne anunţau. Iar noi le-am trimis mereu invitaţii la evenimentele noastre mari şi le-am propus tot felul de parteneriate, dar nu răspundeau”, a declarat prof.dr. Aurelian Bălăiţă. Acesta nu a vrut să detalieze natura acestor răceli invocate şi nici perioada în care au început, dar a precizat că acum, sub noua conducere a instituţiei culturale, se leagă un nou parteneriat. Studenţii vor avea acces la facilităţile Operei, vor putea să îşi pună în scenă lucrările de licenţă la Facultatea de Muzică, chiar şi orchestra UNAGE va putea cânta în Sala Mare. „Aşa este normal să se întâmple, o operă trebuie să aibă alături şi şcoala care îi dă absolvenţii, care îi dă specialiştii. Asta s-a întâmplat înainte, dar era un fel de răceală, iar acum vom avea relaţii mai strânse, la toate specializările studenţii noştri vor fi implicaţi în acest parteneriat”, a explicat rectorul.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.