Ce stadioane au închiriat Austria, Ucraina şi Macedonia în Bucureşti pentru Campionatul European
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Ce stadioane au închiriat Austria, Ucraina şi Macedonia în Bucureşti pentru Campionatul European

GALERIE
stadion
  • stadion
- +

Pregătirile pentru Campionatul European au intrat în linie dreaptă şi la Bucureşti, chiar dacă din cele trei terenuri de antrenament care trebuiau să fie gata anul trecut, doar două au fost recepţionate. Echipele care vor juca în Capitală şi-au făcut deja rezervările. Din păcate, Satdionul Giuleşti este încă departe de a fi gata, astfel încât, în locul său va fi folosit stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Echipa naţională de fotbal a Austriei va folosi ca teren de antrenament stadionul Arcul de Triumf şi se va caza la Hotel Sheraton.

Austria nu îşi va stabili baza de cantonament la Bucureşti, rămânând, probabil, acasă între meciurile din grupă, astfel încât a optat doar pentru stadion şi hotel de tranzit. Stadionul Arcul de Triumf a fost inclus de către UEFA în circuitul stadioanelor pentru echipele aflate în tranzit în Bucureşti, care nu au un cantonament localizat aici. Acordul a fost semnat între UEFA Events SA şi MTS, proprietar al stadionului la data semnării. În afara echipei Austriei, echipele din optimi care vor juca la Bucureşti vor folosi, de asemenea, stadionul Arcul de Triumf, pentru antrenamentele dinaintea meciului din 28 iunie 2021. Cele două echipe vizitatoare se vor caza una la Athénée Palace Hilton (câştigătoarea grupei F) şi cealaltă la Hotel Sheraton. Calificată în urma play-off-ului din Nations League, echipa Macedoniei de Nord a optat pentru cantonament la Bucureşti, cu cazare la hotel JW Marriott şi antrenamente pe Stadionul Steaua.

Baza din Ghencea a fost introdusă de UEFA Events SA pe lista facilităţilor pentru EURO 2020 în urma unui Acord semnat cu MapN, în 29 decembrie 2020. Echipa Naţională a Ucrainei ales încă de anul trecut să-şi stabilească baza de cantonament la Bucureşti, la Complexul hotelier CARO, iar ca teren de antrenament a închiriat stadionul ”Anghel Iordănescu” din Voluntari. Costurile sunt suportate de echipa Ucrainei. Acordul de închiriere a fost deja prelungit cu un an după amânarea EURO 2020.

UEFA poate plăti proprietarilor bazelor Steaua şi Arcul de Triumf un bonus de satisfacţie la finalul competiţiei, dacă echipele au fost mulţumite de condiţiile de antrenament asigurate, conform Federaţiei Române de Fotbal.

Meciurile oficiale se vor juca doar pe Arena Naţională.  Anul trecut, autorităţile promiteau că Stadionul Giuleşti va fi gata pentru Euro 2020. Acum, după cum se vede, mai este mult de lucru. La începutul acestui an era aproape gata structura de rezistenţa a acoperişului tribunelor.  "Precizăm faptul că pentru stadionul Giuleşti, contractual, termenul de finalizare a lucrărilor este primul trimestru al anului 2021. După efectuarea recepţiei la terminarea lucrărilor, CNI va preda obiectivul de investiţii către Clubul Sportiv Rapid Bucureşti, beneficiarul final, în sarcina căruia cade exclusiv programarea evenimentelor sportive”
a declarat directorul de investiţii al CNI, Adrian Cefalan, pentru Gazeta Sporturilor.

Cititi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

Urare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.