anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 03.07.2022

Advertorial

Ce știi despre apă?

Concurs județean interdisciplinar dedicat apei și conservării resurselor

GALERIE
foto_concurs Ce stii despre apa
 • foto_concurs Ce stii despre apa
- +

Asociația ACVO și Departamentul Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași organizează prima ediție a concursului județean interdisciplinar ”Ce știi despre apă?”.

Acțiunea este dedicată Zilei Mondiale a Apei, 22 martie 2019, aceasta fiind și data stabilită pentru premierea câștigătorilor.

Concursul ”Ce știi despre apă” va avea loc pe data de data de 16 martie 2019 la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași. Se pot înscrie la concurs, în perioada 15 februarie-12 martie 2019,  elevii din liceele cu profil teoretic și tehnologic din județul Iași, subiectele fiind elaborate pentru clasele a IX-a, a X-a, a XI-a și a XII-a pe baza programelor școlare de la disciplina Chimie și pe baza Curriculumului tehnic (filiera tehnologică, domeniul protecția mediului).

Suntem conștienți de faptul că  exploatarea ineficientă și nesustenabilă a resurselor, a zonelor sensibile și a ariilor protejate în Regiunea Nord-Est a României, dar și creșterea gradului de poluare au condus la majorarea  riscurilor pentru sănătatea populației din zonele rurale și urbane, neconectate la servicii de apă-canal și salubritate. În aceste condiții, este de datoria noastră să găsim modalităti de a conserva resursele, dar și de a educa generațiile tinere în acest sens. Am considerat că un astfel de concurs, destinat elevilor de liceu, este foarte potrivit pentru a sărbători Ziua Mondială a Apei și pentru a trage un semnal de alarmă referitor la implicațiile utilizării nesustenabile a uneia dintre resursele vitale. Le urez succes tuturor concurenților”, a spus prof.univ.dr.ing Carmen Teodosiu, directorul Departamentului Ingineria și Managementul Mediului, Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului ”Cristofor Simionescu”, Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iasi.

Ziua Mondială a Apei este sărbătorită în fiecare an pe data de 22 martie cu scopul de a aduce înatențiaopinieipublicenecesitateaprotejăriicantitativeșicalitative a resurselor de apă.  

Noi iubim apa în toate formele ei, ne interesează protecția sustenabilă a mediului și credem cu tărie că adolescenții sunt cei care vor construi un viitor mai bun pentru ei și pentru noi. Am canalizat o parte însemnată a proiectelor noastre în beneficiul tinerilor, iar acum putem spune că avem un puzzle complet – apa, mediu, adolescenți. Îi așteptăm în număr cât mai mare la concurs, suntem nerăbdători să îi cunoaștem pe toți cei pasionați de apă și să îi premiem pe cei mai buni”, a transmis dr. ing. Mihail Doruș, președintele Asociației ACVO.

Premierea va avea loc în cadrul unui Workshop organizat în data de 22 Martie (Ziua Mondială a Apei), la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” din Iași,  în prezența reprezentanților acesteia și ai Asociației ACVO. Organizatorii au pregătit premii pentru fiecare clasă în parte, în valoare totală de 9.200 lei: 1000 de lei premiul I, 800 de lei premiul II și 500 lei premiul III.

Formularul de înscriere, Tematica și Bibliografia specifică fiecărei clase, Regulamentul și alte informații despre concurs sunt  disponibile pe site-ul www.acvo.ro.

Asociația ACVO a fost înființată în 2018 de ApaVital SA pentru a derula programe și proiecte de responsabilitate socială și dezvoltare comunitară, cu accent pe educație, ecologie, dezvoltare urbană, caritate. O parte însemnată a proiectelor este canalizată în beneficiul adolescenților și va fi dezvoltată împreună cu ei, prin intermediul unei organizației de tineret proprii. Elevii de liceu se pot înscrie în organizație sau ca voluntari pentru proiectele asociației. Informații și înscrieri la contact@acvo.ro.

Parteneri media: Ziarul de Iași, Evenimentul, TopIași, Viva FM, Radio HIT, IașiTVLife, TELEM, TVR Iași, Radio Iași.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.