Ce sunt marmitele şi când ai nevoie de ele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 23.01.2022

Ce sunt marmitele şi când ai nevoie de ele

GALERIE
marmite-din-inox-profesionale
 • marmite-din-inox-profesionale
- +

Cei care plănuiesc să îşi deschidă o locaţie de tip HoReCa au auzit, probabil, de marmite ca echipamente de bucătărie de la alţi experţi. De multe ori, însă, astfel de discuţii pot băga în ceaţă un antreprenor.
Diferenţele de dimensiune sau amplasare a locaţiei, investiţia iniţială şi potenţial de flux de oameni sunt factorii principali care pot face un antreprenor nelămurit, pus faţă în faţă cu un echipament tehnic, să se întrebe care este utilitatea lui pentru afacere.

Aşadar...
Ce este marmita
Marmitele sunt utilaje multifuncţionale de gătit profesional, asemănătoare unor oale de dimensiuni mari, care suportă utilizări intense. Ele se definesc printr-un sistem de încălzire, mecanism de înclinare şi un robinet de scurgere.

Potrivit TopK, un furnizor de top din industria HoReCa, există şi alte elemente comune ale marmitelor. În primul rând, cele profesionale şi rezistente sunt din inox. Apoi, temperatura de lucru este reglabilă – un aspect care accentuează trăsătura multifuncţională a echipamentelor.

Marmitele din inox sunt dotate cu o izolaţie termică de înaltă performanţă, pentru ca transferul tehnic să nu existe şi, astfel, să te poţi bucura de un consum de energie scăzut. Echipamentele se pot alimenta cu apă rece sau caldă independent şi au şi un sistem de evacuare cu vinisaj cromat şi mâner atermic.

Marmitele se pot înclina, însă au şi un capac dublu dotat cu sistem de contrabalansare.

Cum poţi alege

 • Capacităţile generale ale marmitelor sunt între 100 şi 500 litri.
 • Dacă ai un local mic, există şi opţiunea marmitelor cu capacitate de 60 litri.
 • În funcţie de nevoi şi spaţiu, utilajele pot avea un sistem de încălzire directă sau indirectă.

De ce sunt utile marmitele din inox

Dacă ai un restaurant, o pensiune, un hotel, o pizzerie, o ciorbărie sau un pub cu capacitate mare şi bucătărie, atunci posibilitatea de a achiziţiona acest utilaj este una reală şi utilă. Dar ce fac, de fapt, marmitele?

Economisesc spaţiu şi mână de lucru. O marmită cu un sistem propriu de lucru înseamnă că personalul nu se va ocupa cu gătitul preparatelor, nu va trebui să îl monitorizeze, să ocupe spaţiu pe aragazul unde se pot face alte mâncăruri şi, apoi, să spele una sau mai multe oale.

Oferă o gamă largă de posibilităţi. Marmitele pot să emane căldură în interior de dedesubt, prin căldura directă, din cuva de lângă sau printr-un vas cu apă şi, astfel, să pună în funcţiune un proces de gătit la bain-marie.

Supele şi ciorbele se fac rapid. Un mare avantaj al echipamentelor este rapiditatea. Odată ce au comandat, clienţii aşteaptă şi nu îşi doresc să aştepte mâncarea foarte mult. Marmita încălzeşte rapid mâncărurile cu sos, ciorbele şi supele, ca să poţi livra comenzile într-un timp onorabil.

Sosurile nu se ard. Se ştie deja că în bucătăriile localurilor se găteşte sub presiunea timpului. Iar sosurile fac parte din mai toate comenzile de paste, tochituri, fripturi pe bază de pui şi altele. Setând exact marmitele, sosurile se fac în timpul exact şi, astfel, eviţi posibilitatea ca acestea să se ardă.

Marmitele profesionale sunt echipamente necesare pentru multe localuri. Nu trebuie să ai un hotel cu 7 etaje ca să vezi utilitatea acestor utilaje. Ai nevoie doar de o viziune concentrată pe rapiditate, eficienţă şi profesionalism. După achiziţie vei observa pe timp îndelungat avantajele marmitelor pentru business-ul tău.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Fără certificat verde în UK

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X