anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Ce surprize îţi poate oferi o căsătorie la peste 60 de ani după 3 luni de mariaj?

GALERIE
hartuire
 • hartuire
- +

Deşi, la început, totul părea minunat, după trei luni, situaţia s-a schimbat radical. Cauza principală: soţul a început să bea şi să devină violent. Ce a urmat e de domeniul incredibilului.

Protecţia oferită de lege femeilor victime ale violenţei domestice există doar pe hârtie. Deşi judecătorii îi ordonaseră unui ieşean să plece şi să-şi lase soţia în pace timp de 6 luni, acesta s-a ascuns într-o magazie, de unde şi-a bombardat nevasta cu scrisori şi telefoane. Femeia l-a descoperit întâmplător şi a cerut din nou protecţia legii. Cu toate că bărbatul a ameninţat că-şi ucide soţia şi deşi încălcarea ordinului de protecţie este considerată o infracţiune foarte gravă, magistraţii l-au lăsat în continuare în libertate, aplicându-i o pedeapsă minoră.

Schimbare radicală

O ieşeancă pare să fi făcut greşeala vieţii ei recăsătorindu-se la vârsta a treia, în octombrie 2019. După nici trei luni de căsnicie, comportamentul soţului s-a schimbat radical, acesta începând să bea şi să se manifeste violent. Ultimul scandal a izbucnit în seara zilei de 16 ianuarie, când femeia îl trezise ca să mănânce. Bărbatul s-a enervat, spunând că odată trezit nu mai poate să adoarmă, şi-a înjurat soţia, iar apoi a turnat motorină în jurul casei şi pe pervazul unui geam, ameninţând că o omoară pe femeie, iar apoi se sinucide. Femeia nu a stat mult la discuţii şi a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului şi a intentat o acţiune de divorţ.

Pe 20 ianuarie 2020, Costică Ştirban-Kuczabinski a fost obligat de instanţă să păstreze o distanţă de minimum 100 de metri faţă de soţia sa, iar timp de 6 luni să nu mai ia legătura în niciun fel cu aceasta. Temporar, bărbatul s-a cazat la un centru de asistenţă socială, dar la sfârşitul lunii martie a revenit la domiciliul soţiei, fără ştirea acesteia. S-a ascuns într-o magazie. De acolo, a scris mai multe scrisori pe care le-a pus în cutia poştală de la poartă şi şi-a sunat soţia de zeci de ori. După 11 zile, femeia l-a descoperit atunci când s-a gândit să facă ordine în magazie. Bărbatul a luat un cuţit şi a ameninţat că se omoară. Speriată, femeia a fugit la un vecin, pentru a-i cere ajutorul. Când au revenit, l-au găsit pe Kuczabinski cu cuţitul în mână şi un ştreang făcut dintr-un cablu în jurul gâtului, ameninţând că se omoară. Femeia a tăiat cablul şi a chemat ambulanţa. Bărbatul a fost internat timp de două săptămâni la Institutul de Psihiatrie Socola, dar fără folos. Imediat după externare, a reînceput să-şi hărţuiască soţia, telefonându-i de nenumărate ori.

Situaţia a culminat în iunie 2020, când Kuczabinski a abordat-o pe femeie în faţa Palatului Culturii şi a luat-o de mână, cerându-i să se împace cu el şi ameninţând din nou că se omoară. Femeia era însoţită de nepoata sa, aşa că lucrurile nu au degenerat. Kuczabinski a ajuns din nou în faţa instanţei, fiind acuzat de nerespectarea ordinului de protecţie. În faţa judecătorilor, el şi-a explicat comportamentul prin dragostea faţă de soţia sa şi dorinţa de a relua viaţa conjugală. Expertiza medicală efectuată la solicitarea judecătorilor a stabilit că bărbatul suferă de tulburare mixtă de personalitate, instabil emoţională şi paranoidă, dar că avea discernământ.

Ce pedeapsă a primit?

Judecătorii au reţinut faptul că bărbatul şi-a hărţuit soţia timp de trei luni, încălcând sistematic ordinul de protecţie, „elemente de fapt ce reflectă o mare îndrăzneală în săvârşirea de fapte antisociale, un curaj deosebit al inculpatului, o lipsă de respect accentuată faţă de măsurile dispuse în materia prevenirii şi combaterii violenţei în familie, precum şi ignorarea regulilor sociale elementare, a principiilor morale de bază şi sfidarea autorităţii statului”.

Cu toate acestea, magistraţii Judecătoriei au apreciat că o pedeapsă de 6 luni de închisoare, cu suspendarea executării pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani este suficientă în acest caz. Nu de aceeaşi părere au fost şi procurorii, care au promovat apel împotriva sentinţei. Curtea de Apel va reanaliza dosarul la jumătatea lunii martie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.