Ce țară asiatică a devenit noua destinație „la modă” pentru români. Un pachet costă între 2599 și 3599 euro

joi, 11 iulie 2024, 14:31
1 MIN
 Ce țară asiatică a devenit noua destinație „la modă” pentru români. Un pachet costă între 2599 și 3599 euro

Printre destinațiile exotice preferate de români pentru concediile din 2025, o țară din Asia se distinge cu precădere, și anume Japonia. Potrivit datelor trimise presei de un operator important din turism, Japonia își menține cererea foarte ridicată, manifestată după terminarea pandemiei.

2024 a confirmat deja apetitul foarte mare al turiștilor români pentru arhipelagul nipon, iar estimările operatorilor din turism arată că cererea se va menține deosebit de ridicată în 2025.

Tinerii români pasionați de anime și manga își doresc mai ales să vadă Japonia

Japonia este din ce în ce mai căutată în rândul tinerilor, în special al adolescenților, datorită fenomenului benzilor desenate manga și al serialelor și filmelor de tip anime. Evenimentele de profil, organizate în număr din ce în ce mai mare în România, contribuie la acest proces (ComicCon, Festivalul de film Izanagi etc.). Acest lucru de vede și în cererea de tabere de vară de copii în Japonia, în mare creștere față de anul 2023, susține Exact Travel.

Potrivit sursei citate, JNTO (Japan National Tourism Bureau) își dorește să răspândească fluxul mare de turism din toată lumea care se îndreaptă către destinațiile cheie (Tokyo, Kyoto, Nara, Osaka) spre extremitățile arhipelagului (Hokkaido, Okinawa, zona Kanazawa, Takayama). Există multe facilități financiare pentru turiștii ce optează spre zona rurală, mai puțin vizitată, a Japoniei. La ora actuală, topul destinațiilor alese de români în Japonia este condus de Kyoto, urmat de ⁠Tokyo, ⁠Nara, ⁠Osaka și ⁠Hiroshima.

Prețurile pentru ofertele de cazare disponibile în circuitele din Japonia oscilează între 2599 și 3599 euro.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii